un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cred ca trebuie demontat un ochi

31 Mar 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Mai ştiţi procesorul acela Core i7 cu 6 nuclee fizice, 12 virtuale, unul din cele mai scumpe de pe piaţă? Pe acel sistem am pus şi o placă video GTX480 de aproape 2000 de lei, o chestie uriaşă cu heatpipes şi 1,5 GB de memorie GDDR5 la bord. Toate bune şi frumoase, până când am deschis manualul plăcii video.

Acolo, în mod repetat, zice că trebuie să scot carcasa sașiului şi să aşez la loc carcasa sașiului. Cine-i sașiul ăsta? M-am uitat în cutie, n-a venit cu un om sașiu. Nici în jur nu aveam vreunul la îndemână, că toţi aveau ochii drepţi şi paraleli. Oamenii saşii au carcasă? La o placă video de 2000 de lei ar putea cineva să verifice cele fix 3 pagini de manual în română (generice, nici măcar adaptate acestui model), ca să se asigure că se face diferenţa între saşiu şi șasiu?

carcasa sasiului

Nu mă întrebaţi de ce citeam manualul de instalare al plăcii video. Ştiu că tot ce trebuie făcut e să iei placă şi să o înfigi în portul din sașiu.

    6 comentarii

  1. Nu vrei sa ne dai si noua cateva indicii cu privire la motivul pentru care te joci cu jucariile alea enorm de scumpe?

      (Citează)

  2. Bre, o multinationala cu care lucrez face niste traduceri in limba romana pentru brosuri/file de catalog (nu manuale) tocmai in Argentina. Tu crezi ca argentinienii fac diferenta intre șasiu si sașiu? Mie, ca expert roman in materie, imi vine sarcina sa le verific. Mor! Mai bine fac niste rapoarte. :D

    Totusi, fratii liui Maradona traduc un pic mai bine textele tehnice decat a facut-o o firma specializata din Romania.

      (Citează)

  3. se refera la sasiul compului, adica sa dai jos fata de la carcasa stanga sau dreapta ma rog

      (Citează)

    • Da chief, dar au scris cu diacritice si au scris sașiu, nu șasiu.

      SAȘÍU ~e (~i) 1) (despre persoane) Care se uită cruciș; încrucișat; sașiu; ciacâr.

      ȘASÍU ~ri n. Cadru rigid care se montează pe roți și susține organele unui sistem tehnic

        (Citează)

  4. scuze nu mi-a sarit in ochi detaliul asta:P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus