un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Castigatorii concursului Nokia Qt Developers

27 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Gata! După aproape o lună şi jumătate de la începerea concursului Nokia pentru dezvoltatori Qt, am revenit de la etapa finală, tabăra de programare de la munte, şi vă pot anunţa câştigătorii.

Premiul 1 a fost luat de jocul Fillr şi de echipa ploieşteană ce l-a gândit. A fost considerată, unanim cred, cea mai interesantă aplicaţie din întreg concursul şi foarte mult a contat faptul că la sfârşitul acestor zile de training şi programare a fost şi cea mai avansată aplicaţie din punct de vedere al gradului de finalizare. Am făcut astăzi parte din juriu şi ne-am jucat cu toţii câte un nivel sau două, iar aplicaţia era ca şi gata. Are single player, permite jocul versus AI, are grafică, animaţii, splash screen, meniu de opţiuni şi tot ce-i mai lipseşte este finalizarea jocului multiplayer prin Bluetooth. Felicitări celor patru membri ai echipei şi mă bucur că s-au înscris prin acest blog.

Iată mai jos o fotografie cu echipa câştigătoare şi două cu jocul. Fillr este un fel de bejeweled în care “cucereşti terenul” modificând culoarea curentă a bucăţilor tale astfel încât să acaparezi noi elemente de aceeaşi culoare ca şi cea nouă. E interesant ca idee şi cred că ar avea oriunde succes.


Pe locul 2 a ieşit o echipă ce a propus o aplicaţie gen Foursquare sau Places, dar mult simplificată. Să presupunem că eşti într-un loc care îţi place sau e cool (restaurant, privelişte, eveniment în parc, ce-o fi). Tot ce faci este să apeşi Like sau Dislike în aplicaţie (sau în widget pe ecranul principal) şi opţiunea ta este înregistrată pe harta României. Alţi utilizatori vor vedea că într-un anumit loc multe persoane au dat Like şi vor fi deci interesaţi să vadă că e acolo.

Locul 3 a fost luat de o echipă formată dintr-un singur programator şi care a propus o aplicaţie simplă, dar utilă, fiind vorba de transformarea telefonului Nokia într-un ceas tocmai bun pentru timp de noapte, cu ecranul aprins discret, şi completat de posibilitatea de a activa radio-ul la declanşarea alarmei de trezire sau de a-l dezactiva după vreo 30 de minute, în caz că vrei să adormi ascultând ceva muzică în căşti. Se poate completa cu fotografii pe fundal, transformând telefonul şi într-o ramă digitală cu ceas şi radio inclus.

Toate aceste trei echipe au luat câte 1000 de euro şi merg mai departe într-o etapă finală, unde premiul pus la bătaie este de 10.000 de euro. Celelalte echipe prezente au luat câte 400 de euro, dar sper ca pe cei mai mulți să nu-i dezamăgească neclasarea în top 3. Au fost multe idei bune şi sper să le continue dezvoltarea. De exemplu s-au propus aplicaţii de streaming de muzică de pe calculatorul propriu pe telefon (chiar locul 4, de altfel), de notiţe şi task-uri, un firewall/supraveghetor de trafic pentru aplicaţiile ce folosesc reţeaua de date, liste de cumpărături, generator de scuze sau ceva tip Trapster. Au fost multe idei bune, o dovadă ca la noi în țară se pot găsi oameni talentați și idei bune chiar și în scurt timp.

Revin luni cu mai multe posturi și informații pe această temă, inclusiv câteva sfaturi pentru cei interesați de acest domeniu.

Au scris despre finală și Dan Dragomir, Piticu și Ionuț Bălan.

    1 comentariu

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus