un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sunt victima sau erou?

17 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Mă uitam ieri la panourile de reclame din jurul terenului de la meciul Arsenal – Barcelona şi am observat că folosesc majoritatea produselor la care se făcea publicitate. Am un Playstation 3, am şi alte produse Sony, folosesc un Mastercard, conduc un Ford. Heineken beau rar şi nu sunt client Unicredit, aşa că nu le pot acoperi pe toate, dar chiar şi aşa e clar că folosesc multe dintre produsele la care se face reclamă în Champions League.

Întrebarea zilei: ce zice asta despre mine? Sunt o victimă a reclamelor? Sau din contră, le-am ales şi acum sunt mândru că brandurile pe care le folosesc eu sunt recomandate chiar şi la acest nivel înalt? Că eu unul nu mai ţin minte cum am ajuns să le folosesc şi dacă, de exemplu, am ales PS3 pentru că mi s-a părut mie ceva cool sau pentru că reclamele mi-au băgat în cap ideea că este cool.

    5 comentarii

  1. VICTIMA ;)

      (Citează)

  2. Pai, raspunsul depinde exact de intrebarea ta de la final. De ce ai ales produsele? Daca le-ai ales pentru ca te-ai uitat pe specificatii si ti s-au parut cele mai bune de pe piata, esti erou. Daca ai vazut la TV “The way it’s meant to be played” si-ai zis “Il vreau” esti victima. Banuiesc ca la toti e un pic din amandoua. Unele produse le-am ales in cunostinta de cauza si ar trebui sa fim mandri de asta. Pe altele le-am luat pentru ca reclama le arata prea tari si trebuia sa vedem si noi….

      (Citează)

  3. Eşti parte a globalizării ce impune mărcile universale! Nu ştiu dacă e bine sau rău.

      (Citează)

  4. Eu am ales PS3 din cauza ca jucam Digger pe PC si Tetris pe Cobra, inca de prin optzeci si ceva.

      (Citează)

    • @Mihai: nu, ca in primul rand nu mai stiu raspunsul la propria mea intrebare si in al doilea rand conteaza cum am ajuns sa ma uit la respectivele specificatii. Publicitatea in sine nu e rea, daca se face la ceva nou/interesant. E cum a zis cineva la postul meu cu drona AR… putea fi si post platit, din moment ce te informeaza de ceva nou si interesant, e binevenit. La fel si aici. Poate ca am inceput sa analizez daca Mastercard e mai bun decat Visa dupa ce am fost asaltat de reclame la acest brand si fara sa vreau am zis “dar cu asta ce-o fi”. Nu mai stiu ce-a fost la inceput, oul sau gaina.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus