un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La cinema 6D

7 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Am fost sâmbătă la o tură în cinema-ul 6D din mall-ul AFI Palace. 6D-ul acesta înseamnă că nu numai imaginea proiectată este 3D şi primeşti pentru ea nişte ochelari speciali la intrare, dar şi că scaunul pe care stai te zguduie în toate direcţiile, mai sunt nişte ventilatoare care să-ţi dea senzația de vânt şi se mai aprind şi nişte lumini prin tavan în funcţie de scene, toate acestea pe lângă sunetul spaţial. Nu vezi filme aici, ci sunt nişte mici episoade de câte 6 minute fiecare, construite special pentru această distracţie.

Sunt 6 episoade şi eu am nimerit la Ravine Racer, probabil unul din cele mai marfă. E inspirat de Star Wars, episodul 1, în care Anakin conduce o maşinărie cu mare viteză prin canioane şi alte forme de relief fantastice. Nu mă aşteptam să fie atât de “dur”. Am crezut că mi se pune centura de siguranţă în scaun mai mult din dorinţa de a respecta nişte reguli impuse pentru ca vreun tăntălău să nu cadă de acolo şi apoi să facă scandal. S-a dovedit că scaunul te zmucește atât de tare în stânga şi-n dreapta încât după primul minut de “cotituri” prin canioane m-am prins bine de mânerele laterale ale scaunului şi aşa m-am ţinut până la final.

Grafică e 3D şi ochelarii primiţi au fost comozi. Am stat în primul rând din cele două şi acolo vă recomand şi vouă să staţi, ca să nu vă distragă alţii atenţia de la ecranul din faţa voastră. Cele 6 minute par mult mai puţine atunci când porneşte distracţia şi aş fi vrut să stau la toate episoadele (mă mai atrag Haunted Mine, Cosmic Coaster si Snow Ride), dar e destul de scump tariful, 25 de lei pentru un episod şi 15 lei pentru al doilea. Oricum, chiar şi aşa scump, vă recomand să treceţi măcar o dată pe acolo şi să vedeţi ce presupune această experienţă. Atenţie doar să nu va vină ideea să vă faceţi fotografii înăuntru sau să ţineţi ceva în mână, că vă puteţi accidenta. Îi găsiți în AFI, în zona restaurantelor, între Dominium și Jerusalem Shaworma.

    3 comentarii

  1. E tare, dap. Eu am fost la ala cu trenuletul.

      (Citează)

  2. @nwradu daca vrei sa gusti din adevaratele senzatii mergi intr-o vacanta la futuroscope :) acolo nenica distractie, disneyland e vax albina :)) http://www.futuroscope.fr/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus