un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Kubica a patit-o rau

6 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Pilotul polonez de Formula 1, Robert Kubica (Renault), e în spital în stare destul de gravă după un accident serios petrecut asta dimineaţă. Kubica pilota o Skoda într-o etapă de raliu prin nordul Italiei, profitând de pauza dintre sezoanele F1 pentru a încerca şi alte competiţii. A pierdut controlul maşinii, s-a izbit puternic de un zid şi a fost dus la spital cu elicopterul, fiind diagnosticat cu multiple fracturi.

Cam asta e tot ce zice ESPN F1. Hotnews precizează şi că i-ar putea fi amputată o mână, în funcţie de ce descoperă medicii, citând cotidianul La Stampa în acest sens. Rămâne de văzut cum evoluează.

    12 comentarii

  1. O stire si o veste trista pentru F1 si fanii F1, adica si pentru mine….Sper totusi ca nu va fi atat de rau:(

      (Citează)

  2. Marius Merticariu

    06/02/2011 la 3:14 PM

    Robert Józef Kubica a mai pățit-o și acum 4 ani , nu a fost chiar așa de grav. Oricum , polonezul e un pilot destul de important în clasamentul mondial al F1.

      (Citează)

  3. Crap, no :(

      (Citează)

  4. Doar in WRC sunt adevaratii piloti. Restul, niste papagali condusi de computere!

      (Citează)

    • Renault confirmed he had “multiple fractures to his right arm, leg and hand”. A fost deja operat la mana. Parerea mea e ca nu mai ia startul in noul sezon, care trebuie sa inceapa prin martie, ci poate revine mai tarziu.

      @Xenonn: nu e chiar asa, nu degeaba e Formula 1 sportul regina. Viteze mari, viraje mult mai tari, ai nevoie de reflexe de robot si trebuie sa gandesti in sutimi de secunde ce si cum faci sa eviti ceva sau sa depasesti. In plus, masinile sunt mult mai fragile si orice greseala te costa zdravan. In WRC e ceva mai lejer, ca esti singur pe circuit, ai navigator, masina e solida si atunci stai un pic mai relaxat si tot asa.

        (Citează)

  5. ziceau la stiri pe pro tv ca a pierdut sau risca sa pairda piciorul

      (Citează)

    • “The surgeons are trying to restore the functions of his right hand,” Morelli said. “They have already revascularized the limb and repaired the bone structure.

      “Now they have to think about the muscular functions but Robert has strong character and he will make it.”

      Cu alte cuvinte, ii merge mana, dar daca ii refac si muschii nu va putea sa aiba reflexele si precizia de dinainte. Imi inchipui ca nu iesi ca nou in timp scurt dupa asa ceva. Despre picior nu a aparut nici un update.

        (Citează)

  6. Pacat, avea potential, mie chiar mi-a placut de el sezonul trecut. De reparat, probabil ca or sa ii refaca mana, dar sincer m-as mira sa piloteze din nou.

      (Citează)

    • Robert Kubica will be out of action for up to a year following his crash in a rally event in Italy. However, it is possible the injuries he suffered may bring down the curtain on his Formula One career.

      Prof Igor Rossello, director for the regional centre of hand surgery at San Paolo Hospital in Savona who operated on Kubica at the Santa Corona hospital, said the lengthy operation involved the “reconstruction [of] the whole anatomy of the forearm”. He continued that while the operation on Kubica’s badly-damaged hand had gone well, the next five to seven days were crucial as it was in that period that things could still go wrong.

      If the operation is unsuccessful or only partially works, then he may be left with limited functionality and feeling in his hand. At a time drivers are being asked to press more and more buttons on the steering wheel, this would be very serious.

      The fractures will heal, although given Kubica already has titanium bolts in his left arm following an accident in 2003 there may well be complications. But tendon damage is much harder and there is also no means of speeding his recovery.

      It now seems clear Kubica will not race this season. But the real fear is that he may not return at all.

        (Citează)

  7. Eu as zice ca “the real fear” e sa piarda din mobilitatea membrelor. La naiba cu cariera, nu cred ca e placut sa nu mai fii om complet.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus