un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Imi expira contul de Flickr Pro. Sa-l mai prelungesc?

24 Feb 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Danube #5Încerc să găsesc un motiv pentru care să mai plătesc încă un an de Flickr Pro şi nu reuşesc (toate motivele să apeleze la mine!). Parcă i-a cam trecut vremea. N-am mai intrat acolo de multă vreme deoarece n-am mai avut motiv. Majoritatea fotografiilor le-am uploadat direct pe blog, iar o soluţie mai bună mi se pare a fi Facebook-ul, unde e mai uşor să laşi comentarii individuale la fiecare fotografie, plus că le consum altora spaţiul și e gratis. Blogul n-are o pagină a lui pe Facebook, dar parcă i-aş face una doar pentru a avea unde să ţin diverse albume foto.

Mai mult, Flickr mă deranjează prin faptul că-i lipsesc câteva facilităţi ce mi-ar trebui neapărat, una dintre ele fiind posiblitatea de a genera automat o galerie de imagini precum cea din WordPress. Vreau să selectez eu câteva fotografii şi Flickr să-mi genereze codul HTML pentru afişarea thumbnails-urilor lor. Nu ştie asta. Mă enervează şi că trebuie să dau destul de multe clickuri până să ajung la dimensiunea originală a unei imagini şi nu-mi place nici interfaţa pentru navigarea în interiorul unui set. Noua interfaţă parcă n-a fost o îmbunătăţire aşa mare.

M-am uitat şi pe Picasa Web Albums, acela e şi mai varză la opţiuni.

Ultima șansă să vedeți pe Flickr setul cu fotografiile mele preferate. Peste patru zile nu garantez că le mai găsiți acolo.

    10 comentarii

  1. Nu ai putea mai bine sa maresti hosting-ul ca spatiu pe hard unde sa poti sa iti uploadezi pozele evident dupa ce le redimensionezi ca evident nu le urci la 4 MB . Iti faci o sectiuine gen nwradu.ro/galerie si iti ti singur pozele ce vrei sa le ai online evident gestionate prin-o interfata facuta pentru treaba asta .

      (Citează)

  2. Deci sa inteleg:
    – FlickrPro nu mai ai nevoie
    – PicasaWeb e mai varza
    – tu alegi Facebook

    Really? =))

      (Citează)

    • @Linux: n-as putea, e peste mana. Mi-ar trebui soft de interfata, integrarile cu serviciile sociale, un hosting rapid, nu doar suficient ca spatiu. Nu e fezabil.

      @cireasa: corect, interfata e mai importanta. Pe Facebook e foarte usor sa pui niste tag-uri, sa comentezi la fotografii si sa te asiguri ca ti le vad prietenii. Multe site-uri (de ex refresh.ro) acolo pun albumele. Nu-mi place ca nu poti arata foarte usor imaginea cuiva din afara site-ului si nici rezolutia scazuta, dar de asta caut ceva mai bun decat Flickr.

      @Danutz: nu taxa anuala ma deranjeaza, dar mai bine as da-o altora care fac treaba mai buna.

        (Citează)

  3. Pentru a ajunge la imaginea originala poti da click dreapta pe imagine si sa alegi dupa asta una din optiuni.

      (Citează)

  4. ipernity.com ?

      (Citează)

  5. Facebook e si mai varza la stocat poze, si aici ma refer si la calitatea lor. Mie mi se pare ca facebook le strica calitatea pozelor mele. Nu cred ca flickr ti se adreseaza in special tie, ci mai degraba unor fotografi amatori catre pro…acum depinde si de tine, 25 $ nu e de ici colo.

      (Citează)

  6. @radu facebook nu numai ca-ti taie din calitatea pozei dar iti da si resize la ea + iti scoate EXIF-ul.

      (Citează)

  7. picasaweb nu e ok?

      (Citează)

  8. Una peste alta, s-ar putea sa-si revina Flickr. Intotdeauna au fost in fata.

      (Citează)

  9. oricum ai ceva albume pe Flickr, eu chiar le-am vizionat…mie imi pare rau ca pierzi atatea poze!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus