un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a retras Armstrong

24 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Ciclistul, nu cosmonautul, nu cântăreţul de jazz. Lance Armstrong s-a retras oficial din toate competiţiile, mândru de ce a realizat şi pe bună dreptate asta. Omul a fost magic câştigând de atâtea ori Turul Franţei şi este şi mai incredibil faptul că a reuşit să o facă după ce a fost bolnav de cancer. Ar trebui să fie un model pentru oricare din noi.

Totuşi, nu zicea că se întoarce? Acum s-a retras? Parcă abia ce îşi făcuse o altă echipă şi ataca din nou Turul Franţei cu mare elan, iar dacă în 2010 nu a reuşit să-l câştige, ameninţa că în 2011 ne arată la toţi. Ce s-a întâmplat? Chiar nu ştiu…

via Hotnews

    9 comentarii

  1. Daca prin magic intelegi dopaj atunci e ok :)

      (Citează)

  2. Poate peste vreo cativa ani aflam si amanuntele acelor 7 tururi ale Frantei castigate la rand :P si nu cred ca vor fii amanunte prea placute pt. el
    L-am admirat foarte mult si am urmarit toate cele 7 tururi castigate de el intre 1999 si 2005 dar nu cred ca a castigat curat si nu cred ca el trebuie sa fie un model.

      (Citează)

  3. @ Nexxus
    Ba este un model. Daca a fost dopat nu cred ca a detinut el monopolul la acest capitol. Au concurat toti in aceleasi conditii iar el i-a strivit 7 ani consecutiv pe ceilalti ciclisti. Doar schumacher la ferrari a mai avut o domnie comparabila. Bun sau rau, el este un castigator, deci un model.

      (Citează)

  4. Probabil intra in politica pt. ca are stofa … s-ar putea ca el sa fie in viitor presedintele SUA … iar asa nu vom afla niciodata cum s-a dopat…

    @alex … el avea cel mai “bun” laborator cu cei mai buni medici si cele mai noi technologii in ale dopajului … deci comparatia cu Schumacher este buna … el avea “Ferrari” in vene pe cand ceilalti “doar” un “Minardi” sau “Mclaren”

    In concluzie … da el este un sportiv foarte bun, da un caracter carismatic si puternic … dar nu este un model pt. ca este un trisor … el este unul dintre cei “de succes” … pe care niciodata nu-i intrebi cum au facut primul milion.

      (Citează)

  5. Tocmai ce-a revenit în 2009. Să re-revină? Nici chiar el nu poate la nesfârșit. Cât despre dopaj, vorba filmului … a fost sau n-a fost? :)

      (Citează)

  6. primii 50 erau dopati. Primii 10 erau f bine dopati. Lumea le cere sa faca tzashpe mii de km pe zi (eventual) pe apa plata.

    in conditiile in care toti sunt dopati si doar unu castiga, dece oare castiga ala? strategie, bulan, inteligenta. Restu ii cancan

      (Citează)

  7. Acolo e multa munca, desciplina, hotarare, sacrificiu etc.
    Chiar si dopat e greu sa conduci ani la rand in circuitul mondial, fara sa te dedici 100%, fara sa scoti din tine ultima farama de energie. Sunt mii si mii de concurenti, sunt controale peste controale la doping, poate ca nu ii verifica pe aia de pe locurile 500+ dar cu siguranta pe cei de pe primele locuri ii verifica foarte serios.
    Sa nu uitam ca a trecut peste un cancer, nici un doping din lume nu te vindeca de asa ceva.
    Omul s-a retras probabil pentru ca nu mai poate castiga, pur si simplu a imbatranit, i-a trecut vremea. Precis nu trece usor peste infrangeri. E vremea sa ‘se apuce’ de altceva, eventual sa ajunga presedinte :)).

      (Citează)

  8. Mie nu mi-a placut ” texanul ” inainte sa se retraga, dar am tinut cu el dupa ce a revenit din simplu motiv ca nu avea nici un interes sa fie prins dopat la revenire. La varsta lui dupa 3 ani de inactivitate sa urci pe podium in Turul Frantei e ceva.
    Cat despre dopaj in ciclism cat si in multe alte sporturi e ceva generalizat. Cel care termina un tur pe locul 100 si ceva e posibil sa fie cel putin la fel de dopat ca cel care il castiga.
    Sincer, din punctul meu de vedere mi se pare un tip cu o inteligenta peste medie in lumea sportului si poate si datorita acestui fapt am ajuns sa-l respect chiar daca nu s-a aflat intre favoritii mei in cele 7 tururi castigate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus