un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Clasamentul audientei de Revelion

5 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Daca ar fi prevazut astrele si inceputul crizei, nu doar continuarea ei...

Am văzut tot felul de ştiri pe la diverse televiziuni, fiecare lăudându-se că a fost mai tare decât concurența, dar lauda era mereu limitată la nişa lor. ProTV mai tare decât Antena 1, Realitatea mai tare decât Antena 3, dar fără întreg clasamentul, ca să vedem dacă s-au bătut pentru locurile 1 şi 2 sau pentru 15 şi 16. Iată însă mai jos topul general al audienţei de Revelion:

  1. Pro TV
  2. Antena 1
  3. Etno TV
  4. Kanal D
  5. Național
  6. Prima
  7. TVR 1
  8. Realitatea
  9. Antena 3

Da, Etno TV este pe locul 3, dar e de înţeles, pentru că mulţi au preferat să petreacă pe muzică populară sau manele. Sunt curios de ce câştigă Etno bătălia în fața Taraf  TV, Favorit sau Hora, care sunt posturi ce transmit fix acelaşi lucru.

TVR 1 a tras un loz câştigător cu Eurovisionul românesc, nu? Locul 7, după Kanal D şi Naţional, posturi despre care mulţi nici măcar nu ştiu că mai există. Citeam pe Moş Călifar despre eşecul Eurovisionului transmis în noaptea de Revelion, câştigătorul fiind ales acum, din cauza audienţei mici, cu doar 1.560 de voturi faţă de 23.412 voturi anul trecut. Şi audienţă mică şi un concurs organizat de pomană în noaptea dintre ani, iată combinaţia perfectă care să mă bucure că plătesc acel abonament lunar inutil.

Cât despre Realitatea, eu cred că ar trebui să fie mai sus. De exemplu la Revelion erau două televizoare puse pe Realitatea, în restaurant, şi 40 de oameni se uitau la ele (erau Piticu și Anca acolo şi na… am vrut să înceapă anul nou cu dreptul). De fapt ne uitam aşa de mult încât DJ-ul, după ce a schimbat în 3 minute vreo 6 melodii şi tot nu reuşea să scoată pe nimeni la dans, a oprit muzica, a luat microfonul şi ne-a întrebat ce e aşa interesant la televizorul ăsta, de ce ne uităm toţi la el? Dacă nu ieşim la dans, le opreşte chiar el cu mâna lui. Nu observase că tocmai trecuse anul nou, se terminase cu telefoanele de felicitare, venise friptura şi lumea stătea şi mânca şi mai aruncă un ochi la televizor, pentru că eram cu toţii foarte curioşi dacă Huidu şi-a mişcat un deget sau nu.

via Cancan.

    5 comentarii

  1. pffffffffff. Daca a ajuns si Cancan sursa… e clar. :-)

      (Citează)

  2. Eu m-am uitat la Dr. House.

      (Citează)

  3. Etno TV difuzeaza muzica populara si de petrecere. Taraf TV difuzeaza exclusiv manele. Asta ca te intrebai de ce Etno TV.

      (Citează)

  4. Adevărat ce zice Costin, Cancan este altceva dar nu o sursă.

    Nu prea înţeleg ce legătură au televiziunile de ştiri cu seara de revelion. Eu zic că această seară a fost dedicată televiziunilor de divertisment şi în nici un caz celor informative deci locurile ocupate de Antene şi Realitatea sînt perfect justificate chiar prea bune. Eu nu le-aş fi clasat în primele 10. Ruşinică ar trebui să le arătăm televiziunilor de muzică (mai ales celor de manele) care ar fi trebuit să se bată pentru locurile 1, 2 şi 3.
    Acum înţelegeţi de ce ProTv-ul face legea şi de ce Piticu se oftică? :))

    TVR-ul chiar a tras lozul cîştigător din punctul meu de vedere. A organizat cea mai elegantă seară de revelion din cîte am putut eu să văd în ultimii 20 de ani. Iar rata scăzută a voturilor indică faptul că cei care au votat NU au fost manelişti, lăutari sau muzicanţi contrafăcuţi ci chiar oamenii care ştiu ce-i aia muzică şi cu ce se mănîncă ea. Şi iarăşi trebuie să spun că nu mă aşteptam la un asemenea scor din partea TVR-ului avînd în vedere concurenţa acerbă pe canalele de nişă muzicală şi de divertisment.

    Zic rău ce zic?

      (Citează)

    • @Costin: eh, esti invidios ca nu e ProTV-ul sursa :P Banuiesc ca oricine are acces la datele de audienta ar fi putut face acel top, s-a intamplat ca eu sa-l citesc pe Cancan.

      @Meneopol: Cancan au fost si primii cu Huidu, sa nu uitam.

      Legatura televiziunilor de stiri cu revelionul e simpla. Programele de divertisment sunt atat de varza (aceiasi comici stafiditi) incat multi prefera sa se uite la stiri despre artificiile din alte tari, cat s-a miscat Huidu, ce-a zis presedintele si din astea. Mai vezi ceva interesant, dar nu trebuie sa urmaresti dialogurile sau sceneta. Am vazut a doua zi niste reluari de pe celelalte canale, nu mi s-a parut amuzant. Pro TV ce-a mai adunat niste bunaciuni in studiou, dar o luam cu manele si din astea…

      Televiziunea publica pe locul 7 mi se pare un esec, avand in vedere posibilitatile lor, ba probabil au transmis si live cu o gramada de oameni implicati in transmisiune plus revelionul stricat pentru toate acele trupe. Aici nu e vorba de cultura si de cine a votat, ci de audienta si felul in care, desi iau bani de la populatie cu japca, ii doare undeva de programul pe care il transmit.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus