un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

40 de ani de Queen

31 Jan 2011  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Se pare ca trupa Queen a luat fiinţă în mod oficial pe 1 februarie 1971, aşa că mâine pe Europa FM e zi specială cu multă muzică bună şi se pot câştiga albumele lor Greatest Hits. Cu siguranţă asta voi asculta mâine.

Cele mai vechi amintiri ale mele legate de muzică sunt cele ale muzicii Queen. Îmi aduc aminte de Bicycle, Invisible Man şi Mustapha în diverse flashback-uri de prin casă, de când aveam câţiva anişori, şi îmi dau seama că sunt de fapt unele cele mai vechi momente pe care mi le pot aduce aminte din viaţa mea. Am fost, sunt şi voi fi mereu fan Queen, asta e clar. La început am crezut că e pentru că am fost condiţionat aşa încă de la acea vârstă, dar nu e asta. Nu ştiu prea bine cum să explic… De multe ori ascult muzică atunci când lucrez sau scriu posturi, dar de obicei acea muzică este doar de un sunet plăcut pe fundal şi nu conştientizez prea des ceea ce aud. Ei bine, de cele mai multe ori atunci când începe o melodie Queen mă opresc din ceea ce fac şi devin atent la muzică, de parcă însăşi melodia m-ar trage de mânecă, ducându-mi atenţia la ea şi făcându-mă să exclam “Doamne ce voce incredibilă avea Freddie Mercury!”. Cel mai mult îmi place că mi se întâmplă asta nu doar la hiturile lor mari, ci şi la melodii mai obscure precum Teo Torriate, Pain Is So Close to Pleasure sau Lily of the Valley, încât mereu am senzația că am mai descoperit ceva nou și bun.

Închei prezentând din nou această imagine super mişto cu Freddie Mercury şi Michael Jackson, doi oameni obișnuiți cu o bere, o țigară și un pahar de plastic în mână, dar împreună având peste un miliard de albume vândute.

    5 comentarii

  1. Mi se pare mie sau, in poza de mai sus, Michael era cu masina? As fi putut spune “cat de gay!”, numai ca in poza este si idolul femeilor…

      (Citează)

  2. De azi o sa citesc cu mai mare drag blogul, stiind ca blogerul e fan Queen. Ei au fost idolii mei in liceu. Piesele lor sunt bestiale iar vocea e inconfundabila. Doar oamenii cu adevarat inteligenti pot aprecia muzica de calitate cu versuri care au mesaje profunde.

      (Citează)

  3. Apropo de imaginea aleasa (desi sunt fun MJ si Queen nu am mai vazut poza).Ascultati melodia “There must be more life than this”, duet Michael Jackson & Freddy Mercury.

      (Citează)

  4. Mercury a fost genial.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus