un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Statia meteo rezista

20 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Statia si senzorulScurt update despre staţia meteo Oregon Scientific pe care am cumpărat-o [Mi-am luat… STATIE METEO!] acum vreo săptămână: a supravieţuit condiţiilor meteo din ultimele zile şi merge bine în continuare! Am montat senzorul în afara balconului, într-un fel de suport făcut de mine din plastic şi acum de acolo transmite temperatura şi umiditatea. A trecut cu bine peste ploaia şi ninsoarea de acum câteva zile. Acum vreo 3 nopţi, pe la ora 3 AM, îmi arată că afară sunt -9 grade Celsius, iar minimul absolut prins până acum a fost un -13,2 grade Celsius, dar nu ştiu când s-a întâmplat asta.

Prin urmare, întrucât bateriile alcaline îngheaţă pe la -12 grade deoarece au apă în ele, am căutat mai cu spor baterii AAA pe bază de litiu şi până la urmă am găsit în Carrefour marca Energizer. Ar trebui să ţină până la -30 de grade, deşi sper să nu le văd niciodată astfel testate.

Partea nasoală e că mă trezesc dimineaţa, văd că afară sunt -6,8 grade şi n-am nici un chef să mă dau jos din pat. Uneori certitudinile nu sunt binevenite.

Văd că modelul meu nu mai este adus la eMag, dar Oregon Scientific BAR808HG are aceleasi funcții, include același senzor de exterior și în plus lumină de fundal.

    7 comentarii

  1. La ce e bun un asemenea dispozitiv? In afara de indicarea temperaturii de afara si din interior, chiar ai nevoie si de restul informatiilor pe care ti le arata? E al doilea articol despre statiile meteo, pe care-l citesc, si tot nu-i gasesc utilitatea. De ce as da eu 200 lei pe el?

      (Citează)

  2. am si eu niste energizer pt aparatul odorizant… inseamna ca or fi mai bune decat credeam=)

      (Citează)

    • @laur: doar daca sunt cu Litiu, ca exista si model alcalin :P

      @Robert: daca nu s-ar vinde, nu s-ar produce, ca sa nu mai zic ca asta e modelul de baza, existand unele si mai complexe. Multa lume are termometru in casa, de ce nu unul si afara? Umiditatea e util sa o stii, mai ales vara ca sa intelegi de ce transpiri si ce poti face. Ce sa zic… daca nu-i vezi utilitatea, e ok, nu e pentru tine, dar pentru altii poate fi utila.

        (Citează)

  3. Indica si umiditatea din camera?

      (Citează)

  4. cate baterii foloseste?
    incerca sa cumperi un transformator de 3-4.5V (in functie de cate baterii foloseste statia meteo) si sal legi la sensor decat sa stai cu baterii .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus