un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O priza pe cinste

22 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

APC Surge Arrest. Are 8 posturi din care 4 always-on, cablu extern rotativ, întrerupător, LED care semnalizează împământarea şi depăşirea sarcinii maxime, plus module de protecţie pentru telefon, cablu video şi pentru reţea. Asta înseamnă că netul îl bagi întâi în priză, iar de acolo ieşi cu un patch-cord micuţ spre router sau calculator, ca să nu vină vreun semnal puternic pe acolo.

Similar şi pentru cablul video, cu care mulţi îşi ard portul de TV-Out al plăcii video pentru că neglijează acumularea unor sarcini electrice în cablu.

Mi-a plăcut că a venit cu acele patch-corduri incluse, ca să o poţi folosi direct pe toate funcţiile posibile.

    6 comentarii

  1. nasol e ca tre sa ai toate cacaturile intr-un singur loc, si in locuintele din .ro e rar lucrul asta.

      (Citează)

  2. how maci?

      (Citează)

  3. daca stai sa te gandesti nu face cu nimic mai mult decat o priza cu protectie cumparata de la magazinu de la colt :)) ma rog, in afara de chestiile alea cu net si tv care iti sunt inutile daca ai modem si mediabox..

      (Citează)

  4. Eclatoarele sunt doar cu Zenner sau au si element ceramic?

    Oricum, prelungitorul asta presupune utilizarea unei prize cu impamantare, cam greu de gasit intr-un apartament de bloc.

      (Citează)

    • @add: da, dar o poti pune pe lucrurile importante, de exemplu la calculator sau la televizor si toate accesoriile lui.

      @animaloo: habar n-am, fu cadou.

      @Ndrey: in APC am mai multa incredere decat in cea de la colt. Eu nu le vad ca fiind inutile, pentru ca televiziunea tot printr-un coaxial imi vine in casa si intra in receiverul RDS, iar netul in routerul wifi. Macar le protejez pe astea.

      @nashu: poti sa-ti tragi impamantare pana la prize, daca vrei, iei cablu din doza din perete si-l duci prin canal pana la prize. Eu mi-am tras asa pentru aerul conditionat.

        (Citează)

  5. Cum se explica faptul ca uneori se stinge beculetul pentru impamantare? In marea majoritate a timpului e aprins insa uneori se stinge urmand ca peste ceva timp sa-si revina. Nu mai inteleg, ori am impamantare ori nu mai am? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus