un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi s-a ars placa de sunet

7 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Nu toată placa, ci doar una dintre ieşirile ei, cea care duce boxa centrală şi subwooferul. Am verificat prin diverse metode şi pe acolo nu iese sunet. La setări n-am umblat deloc, dar le-am verificat apoi şi sunt toate ok. Are cineva idei despre ce-aş putea face? Placa e un Audigy 4.

În altă ordine de idei, sunt sătul de Creative. Drivere proaste şi cu probleme, puţine setări. Sunt alternative mai bune de la alți producători? Mă refer, desigur, să fie şi acceptabil de ieftine, că ascult din an în paște muzică, mă uit la câte un serial şi mai joc ceva, deci nu e vorba aici de înaltă fidelitate a sunetului, că oricum huruie calculatorul lângă mine. Am nevoie de 5.1 boxe pentru un Genius din acela de 150W cu sateliți de lemn.

    10 comentarii

  1. ia-ti de la asus
    eu am xonar dx si se aude f bine pe petardele mele de magnat 800.
    daca ai bani iti recomand cu siguranta xonar d2

      (Citează)

    • Prima intrebare e daca merita o placa separata. Cand am luat Audigy 4 ma asteptam la super diferenta, dar n-a fost nici una. Iar acel EAX si alte accelerari sunt de pomana, nu fac mare diferenta, n-am eu calculator sa le rulez la maxim si oricum nu am sunet perfect in camera.

      Z5500? Daca nu sunt de lemn, facut din grosimea potrivita si cu incinta calculata, nu cred ca e asa important.

        (Citează)

  2. Daca nu ai macar Logitech Z5500 cred ca poti folosi cu incredere placa de sunet integrata pe placa de baza. Si chiar si daca ai avea Z5500, le-am ascultat legate la un laptop si tot foarte bine se auzeau. La cum ai descris situatia ta, chiar nu vad de ce ai da banii pe o placa de sunet “high-end”

      (Citează)

  3. EAX e o chestie hardware, deci se vede diferenta.

    Cati biti “are” placa ta de sunet on board? Ma rog, ce model e?

    Eu am asa ceva pus intr-un slot de 5 țoli si bookshelf speakers si s-a vazut diferenta atunci cand a rtebuit sa renunt la Creative-ul meu care nu a mai fost suportat atunci cand am trecut la Win 7. Totusi, din lene (si poate si zgarcenie) nu mi-am luat o alta placa separata si folosesc acum placa de sunet on-board, Realtek HD Audio.

      (Citează)

    • @nashu: pai stai asa, ca urmatorul post este despre ce statie imi trebuie ca sa pun pe ea iesirea optica de la PS3 si WD TV Live, sunetul de la PC, sunetul de la televizor si sa-l aud in niste boxe 5.1 mai capabile. Dar asteapta postul ala :P

        (Citează)

  4. Naspa! Dar ce ti-am aratat chiar nu e o statie, e doar un amplificator intern pentru un port de 5 toli pentru doua boxe. Intrarea e audio out-ul din placa de sunet. E una singura, nu stie mai multe.

    Pentru iesirea aia optica, eu ma gandeam sa imi recuperez combina de la ai mei. :D

      (Citează)

  5. mai bine ne spui ce placa onboard este pana la urma… daca e vreun realtek 888 889 sau alte minunatii cu 8 e ok dar nu e nimic deosebit

      (Citează)

  6. Pai tocmai asta ziceam si eu, ca nu ai nevoie de placa de sunet dedicata! :)

      (Citează)

  7. Pentru Audigy ala trebuia sa folosesti driverele de la Kx Project.. nu se compara..

      (Citează)

  8. Da, trebuia sa le folosesti pe alea. Daca credeai ca driverele de la Creative sunt instabile…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus