un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Laptop Hannspree 12 inci

28 Dec 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Mi-a trecut recent prin mână un laptop Hannspree de 12 inci. De ce-i aşa special?

În primul rând pentru că e singurul laptop de 12 inci care costă 1299 lei (la eMAG), de fapt fiind singurul laptop de 12 inci care costă sub 1800 de lei, aşa cum am făcut eu căutarea. Dacă vreţi laptop, nu netbook, acesta e singura variantă disponibilă la o dimensiune redusă, în rest la acești bani având de ales doar dintre cele clasice de 15,6”.

În al doilea rând, deşi e micuţ şi ieftin, are specificaţii foarte bune: procesor Dual Core, 2 GB de memorie DDR3, are ieşire HDMI, are ecran LED de 12 inci cu rezoluţia 1366×768, hard-disk de 320 GB, wireless N, bluetooth, iar în pachet are şi o husă dintr-un material moale care are şi mânere ca la o geantă de transport. Are 1,5kg cu totul.

Special pentru haterii Microsoft care sar la gâtul meu de câte ori scriu ceva despre softul făcut de ei: vă informez că, odată cu acest laptop, am achiziţionat şi o licenţă Windows 7 Professional OEM. Nu doar că am zis că nu mai vreau să piratez sistemul de operare, ci am cumpărat-o cu banii mei de la magazin, n-a sărit nimeni să mi-o dea cadou pentru că am scris “de bine” sau “de rău” cândva.

Am butonat laptopul cât am instalat ceva software pe el şi se mişcă foarte bine. Neaşteptat de bine şi de performant, în condițiile în care Hannspree nu are traditie de producător de laptopuri, dar cu acest model sigur a dat lovitura. Am rulat inclusiv un film Full HD de 10 GB pe el, cu metoda DXVA prezentată aici, şi a mers perfect. Mă aştept să funcţioneze foarte bine pentru orice aplicaţie normală pe care ai dori-o de la un laptop de 12 inci. Bateria ține cam 3-4 ore estimez eu, poate şi mai bine cu un management mai bun al setărilor. Eu am luat varianta pe negru, acum văd că a apărut şi cea roşie în stoc.

Culmea e că nu l-am mai găsit la alte magazine mari, ci doar eMAG-ul are varianta de 12 inci. Specificații și pe site-ul oficial.

    9 comentarii

  1. Hmm tocmai fac o lista de ce sa cumpar pt o mica excursie … si imi era lene sa car laptopu clasic dar nici …. nu is fan netbook
    Asta e o solutie buna mersi.

      (Citează)

    • @programare: da, e ciudat pretul. Cand am luat eu era 1299, dupa doua zile crescuse la 1399. ieri cand am scris postul era iarasi 1299, astazi cu comentariul tau am vazut ca s-a scumpit iar.

      @alin: ia-i pe rosu, e mai spectaculos.

      @cartus: am adaugat fotografii cu intreaga tastatura. Doar cateva taste au si caractere suplimentare pentru ele, ca la alte laptopuri. Nu sunt romanesti din motivele zise de nea_caisa.

        (Citează)

  2. S-a “scumbit” deja cu un milion. :)

      (Citează)

  3. Oau pai cred ca era oferta la 1.200 Lei. Asa un mic laptop cu o configuratie bunicica… mai rar…Sa mai scrii despre experienta cu el … mi-a atras atentia nu de alta :D

      (Citează)

  4. este exact ce-i trebuie nevesti-mii; ea vrea un netbook, dar mi se pare totusi aiurea sa platesti 10 milioane sau chiar putin mai mult pentru ceea ce-ti ofera netbook-ul. ea si-ar dori un netbook pentru greutate, sa nu-i fie greu la carat (si pentru ca nu-i trebuie putere de calcul). asa ca si mie tot asta imi atrasese atentia si chiar voiam sa aud pareri ale unora care chiar stiu ‘cu ce se mananca’.

    sper sa reusim sa i-l cumparam :) si sa nu se tot scumpeasca ;)

      (Citează)

  5. Tastatura este cu caractere in maghiara????????????

      (Citează)

  6. Da, și știi de ce? Pentru că pe voi, românii 100%, vă doare în cur de scrierea corectă în română (cu diacritice adică). Așa că importatorii aduc tastaturi pentru ăia care vor să scrie corect în limba lor.

      (Citează)

  7. Îl am şi eu de vreo două săptămâni. A fost 1299, a urcat la 1399, acum e iar 1299.
    +
    + Preţul, desigur.
    + Dotările suficiente pentru ceva de asemenea dimensiuni.
    + Bateria ţine 4,5-5 ore, într-un regim de utilizare mai lejer (net, office, cu wireless pornit).
    + Silenţios.

    – Ecranul este destul de slăbuţ, deşi are rezoluţie mare pentru dimensiunea lui. M-am chinuit ceva să-l calibrez să vadă culorile normal. Mi-e greu să găsesc un unghi în care imaginea să se vadă bine pe tot ecranul. Are contrastul destul de slab.
    – Tastatura, îţi ia ceva timp să te obişnuieşti.
    – Carcasa lucioasă, magnet pentru amprente.

    Overall, e un chilipir şi merită cu prisosinţă banii. Faţă de un net book cam la aceaşi bani ai ecran mai mare (chiar dacă nu strălucit), 2 GB RAM, procesor superior şi hdd de 320 GB.

    @Cartuş
    Tastatura este standard QWERTY. Atâta doar că pe unele taste ai şi alte caractere, pe A, E, U, O, I (aceleaşi caractere cu accent ascuţit). Nu asta deranjează la ea.

      (Citează)

  8. vin si eu cu doua intrebari off-topic:
    – ce hub usb recomandati ( ceva ce folositi de catva timp si nu are intreruperi) ?
    – merita cumparat o geanta pt laptop?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus