un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG da astazi Porsche-le

17 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

sursa: theautomedia.com

Accesoriile NU sunt incluse

Concursul Reţeaua s-a terminat, iar astăzi la 20:30 cei de la eMAG invită pe cât mai mulţi în showroom-ul lor din Crângași pentru tragerea la sorţi a câştigătorului maşinii Porsche Cayman de 55.000 de euro şi 265 CP, dacă ţin bine minte, plus un concert Jukebox, care bănuiesc că sunt o trupă.

Rezultatele concursului sunt impresionante: 161.629 de jucători şi 857.004 şanse introduse. Pentru cei ce nu sunt la curent, o şansă înseamnă un număr între 1 şi 99.999.999 ales de un jucător. Eu am, de exemplu, 29 de şanse, adică am ales 29 de numere unice în acel interval. Diseară să va genera aleator un număr şi persoana care îl are sau persoana care are unul cât mai apropiat va pleca la volanul unui Porsche spre casă bancă, pentru a face credit ca să-şi permită asigurările şi impozitele.

E impresionantă cifra de 161.629 de jucători. Probabil sunt unici, deoarece prin metodologia concursului nu are nimeni motive să-şi facă mai multe conturi şi să-şi împartă de pomană şansele între ele.

99.999.999 împărţit la 857.004 dă 116 şi ceva mărunţiş, adică “distanţa” medie dintre două şanse ar fi 116. Cu alte cuvinte, dacă eu am ales numărul 76330, alte persoane au ales, teoretic vorbind, 76214 şi 76446, din 116 în 116 în ambele direcții până la capătul intervalului. Dacă se extrage azi ca număr câştigător 76387, câştig eu, pentru că e mai apropiat de-al meu, iar dacă se extrage 76389, câştigă altul, fiind mai apropiat de 76446 decât de-al meu. Dacă pică fix la jumătatea intervalului nu ştiu ce se face, probabil conducem pe rând Porschele.

Prin urmare, s-ar zice că aveţi X / 99.999.999 şanse la Porsche, unde X este numărul de “şanse” înregistrate în campanie (cum vă ziceam, eu am 29). Totuşi, având în vedere că se câştigă şi dacă aveţi un număr cât mai apropiat, nu doar fix cel care iese din urna digitală, şansele sunt de fapt X / 862.068 (am împărţit la 116, pentru că ai marjă de nimerire 58 în jos și 58 în sus față de numărul tău), adică eu am 0,0000336 şanse la maşină. Sper că n-am greșit la raționament.

    14 comentarii

  1. e defapt Porsche-ul nu Porsche-le

      (Citează)

  2. Eu nu-mi permit sa castig un astfel de premiu :D. Daca as fi jucat :) si as castiga, as vinde Porsche-ul rapid, mi-as lua de toti banii Loganuri, si as face firma de taxi :D.

      (Citează)

  3. era frumos din partea lor daca ziceau asa

    “eMAG asigura impozitul pe castig , casco si rca pe un an ” …

      (Citează)

  4. !L!nuX, vrei ca in povestea unui om lenes “dar muieti-s posmagii” :)

      (Citează)

  5. impozitul pe castig , casco si rca pe un an = faliment :D

      (Citează)

  6. hai ma , sa zicem ca e 40 de mii masina , polita casco este
    “Polita dumneavoastra CASCO costa 2746.07 Euro pe an ” asigurata full casco
    RCA-ul nu cred ca trece de 10 milioane
    Si mai e impozitul nu stiu cat % este

    eu zic ca 5000 – 6000 de E pentru emag nu e o mare pierdere , dar pt cel ce o castiga sigur e i gaura mare :)

      (Citează)

  7. Radu Apostolescu

    17/12/2010 la 3:24 PM

    L!nux, vezi ca paharul are si o parte plina, mult mai mare decat aia pe care o vezi tu :)

      (Citează)

    • @Ndrey: Porșanul :P

      @Linux: chiar ca te faci tot mai carcotas. RCA-ul nu e 1000 de lei, ci mai putin, ca nu e motorul de capacitate gigantica.

      Faza cu plata impozitului pe venit din partea eMag nu cred ca se poate realiza oricum. Ideea e ca tu primeste niste bunuri care inseamna un echivalent in bani si trebuie sa platesti impozit la ele. Daca iti da eMag si banii pentru impozit, doar se cheama ca primesti si mai multi bani, deci ai si mai mult de plata :P

        (Citează)

  8. De tipa nu stiu ce sa zic dar masina cu siguranta nu este cea pe care o ofera eMAG. Ai pus un Porsche 911 si de la ei poti pleca cu un mai ieftin Boxster. Si eu am 21 de sanse. :)

      (Citează)

  9. Aveam 90 de sanse. Nici nu vroiam sa ma bag in toata chestia asta dar mi-au dat puncte cand am cumparat ceva de la ei si-am zis wth.Eu sunt de parere ca norocul mi-l fac singur.

      (Citează)

  10. Sa castigi un Porsche si tot tu sa fi nemultumit ca nu ti se plateste impozit,casco,rca …..
    Da cauciucuri de iarna are ? Sau si alea tot castigatorul trebuie sa le cumpare ? Daca e asa nici nu ma duc sa imi revendic premiul !!!

      (Citează)

  11. eu din ce tin minte de prin regulament scria ca impozitul se retine la sursa (adica ei)….

      (Citează)

  12. Mda, cu 88 de sanse nu am castigat nimic…asta e, data viitoare :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus