un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum sa te distrezi de sarbatori

23 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

CÂND SUNĂ COLINDĂTORII

Deschide larg uşa. Gol puşcă.

Deschide uşa, ascultă-le cântecul apoi spune-le “vă mulţumesc frumos. Simt că trebuie să vă răsplătesc într-un fel, aşa că acum vă voi colinda şi eu pe voi”, apoi cântă-le şi tu un colind cu cea mai falsă voce de care eşti capabil. Apoi închizi, fără să le dai vreun ban.

Du-te în dreptul uşii şi fă-te că vorbeşti tare cu cineva din casă, încât să audă şi ei de afară “Nicoleta dă-mi băţul ăla! Dă-mi-l acum! Nu, nu-i las să fugă, ţi-am zis că nu mai rezist! Nu mai rezist! Pe ăştia îi bat măr!”

Răspunde imediat şi spune-le pe tonul cel mai serios “am o înţelegere cu vecinul de la etajul de mai jos, anul ăsta plăteşte el toţi colindătorii care vin la mine”.

Ascultă-le cântecul şi apoi întreabă-i la modul disperat “dar lerul? ce e lerul?”

Uită-te care ar fi cel mai pămpălău dintre ei şi spune-i “auzi, ai tăi mai sunt împreună? Că am auzit că maică-ta îl înşela pe taică-tu cu Marian, mecanicul de la doi”

Scoate o bancnotă de 100 de lei şi întinde-o către ei, dar în ultimul moment trage-o înapoi, fă un sunet de om mirat care era să comită o greşeală şi dă-le apoi una de doar 1 leu.

Scoate cardul bancar şi arată-te mirat că nu au POS mobil la ei.

După ce asculţi un colind minunat, întreabă-i pe un ton serios “bine, dar o manea, ceva cu chef de chef ştiţi şi voi?”

Spune-le că Moş Crăciun nu există, cadourile sunt deja luate de părinţi şi ascunse printr-un dulap undeva. Zi-le să se ducă acasă şi să cotrobăie peste tot.

La copilaşi dă-le, în loc de bani, câte o bere şi un calendar cu o femeie dezbrăcată.

CÂND SUNĂ PREOTUL

Deschide uşa puţin, produ nişte şuierături de parcă ai fi posedat, aruncă în el cu nişte ulei ţinând mâna în semnul furcii şi dă-i mereu impresia că te fereşti să fii direct în faţa crucii.

Crăpă un pic ușa, uită-te la el cu ochi mari şi apoi ţipă cât poţi “aaaaaaah ninja! Ajutoooor!”

Deschide uşa cu o torţă aprinsă în mână, restul casei fiind în beznă. Lasă-i impresia că trăieşti ca în peşteră.

Deschide uşa cu o lumânare în mână, uită-te la preot şi apoi strigă spre cineva fictiv din casa “Andreea, a venit preotul să luăm lumină!”

Deschide uşa, uită-te la preot, apoi pleacă de la uşă şi strigă prin casă “Mariaaaa… e pentru tine”

Pune-l pe preot să dea cu busuiocul pe fiecare obiect care îţi iese în cale. “Şi pe ghetele astea, ca să nu alunec să-mi rup ceva; şi pe oala asta, că fac ciorba în ea; şi pe coşul de rufe; şi pe mouse; şi pe boxe!”

După ce termină prin casă, scoate din buzunar un pix şi întreabă-l “ok, unde semnez?”

Pregăteşte o cameră ca în Dexter, acoperită complet cu folie şi aşteaptă-l îmbrăcat cu sorţ de măcelar pe tine.

Când te stropeşte cu festeleul ăla, prefă-te că te ard picăturile de apă sfinţită.

Deschide uşa, uită-te la preot şi spune “ah, mă scuzaţi, credeam că e lumina de plată”

Aminteşte-i că va trebui să plătească impozit pe banii câştigaţi din sfințit. Trimite-i la ANAF să completeze declaraţia 200 de venit.

Deschide uşa şi spune-i “ştiţi, mă tem un pic de impostori, aveţi cumva o legitimaţie de muncă?”. Dacă, printr-un miracol divin, are legitimaţie, cere-i şi pentru asistenul său (am uitat cum îi zice, omul ăla de-i udă feșteleul).

În timp ce dă prin casă cu binecuvântarea spune-i “dar vă rog să vă daţi silinţa. Anul trecut, la nici o lună după ce aţi venit, mi s-a ars televizorul, apoi maşina de spălat, am vărsat suc pe canapea iar biblioteca a mucegăit în vară”.

In același stil: De ce nu va mai fi o revoluție.

    29 comentarii

  1. Nuuuuuu…
    Sa nu faca nimeni asa…..

      (Citează)

  2. Eu cand ii deschid usa preotului ii zambesc larg si ii spun ca sunt Martor al lui Iehova si ca mi-ar placea sa vorbesc cu el din Biblie. Fuge ca dracu’ de tamaie. Works any time :)

    Cand vin colindatorii e destul sa-mi las cainele sa latre in spatele usii. Pleaca rapid la etajul de dedesubt.

      (Citează)

  3. Genial! Mi-ai adus un zambet pe ziua de azi :D

      (Citează)

  4. Stupid! “Sfaturile” astea ar trebui sa fie funny?

      (Citează)

  5. Eu zic sa combini metodele si sa deschizi, gol puşcă, uşa preotului! Dar dracu ştie, (Doamne, iartă-mă, că “ie” post!) ce se poate întâmpla! Cam riscantă mişcarea!
    @Radu-Mihai
    Mie mi se par amuzante în condiţiile în care tradiţiile rurale la oraş s-au transformat într-o mică afacere iar venirea popii la uşa apartamentului, să-ţi dea cu busuiocu-n casă, e complet anacronică.

      (Citează)

  6. Spiritul sarbatorilor, nimic mai mult! Radem un pic de altii, ca asa e frumos. :D

      (Citează)

  7. Eu am avantajul unui nume de familie cu rezonanta germana – ungureasca eventual. Popii nu prea sunau la noi la usa, pentru ca se gandeau ca nu suntem ortodocsi, desi maica-mii, care chiar e ortodoxa, i-ar fi placut sa faca aia slujba sau botezul sau cum ii zice.

    @Nickro: sa zica popa ca l-a vazut pe dracu’ gol! :)

    @Radu-Mihai: cum sa fie funny??? Erau doar diste sfaturi practice, eu zic sa te grabesti sa le pui in aplicare!!111

      (Citează)

  8. faza a la Dexter ar fi prea tare sa mai stai si cu un satar in mana poftindu-l duios pe popa sa intre in casa :))

      (Citează)

  9. Pe colindatori nu ii agreez nici eu. Majoritatea sunt colorati (nu ca as fi rasist, doar ca multi inca isi pastreaza traditiile stramosesti). Dar cu popa ce aveti bah? Va tot luati de popi, dar daca vedeti nujt ce pitzipoank sau pitziponc, gata va curg balele si ii pupati nujt unde. Inainte de a deschide pliscu mai gandeste si in perspectiva, ca non-valori sunt multe… si daca te lovesti de primul ciot, care sa zicem ca ar fi un preot ce nu prea le are cu biserica, atunci ai trait degeaba. din partea mea, astfel de oameni care traiesc intr-o astfel de tara merita sa fie condusi de marinari, de chelnerite si de alti mari ilustri care ne dicteaza mersul economic.

      (Citează)

  10. eu i-as da 5 lei la popa si 50 lu’ alalalt care-l acompaniaza >:)) let them fight to the death :))
    as face-o pe nebunu’ si la usa as incepe balbait “ti-am z-z-z-z-zis mai ca-i popa?!… da tu’ nimic… betmen, betmen”
    m-as preface beat si l-as primi in casa, l-as lua de gat, l-as pune sa stea la o dusca cu mine si l-as imbata un pic sa i se aprinda obrajii :)) stim noi ca le place alcoolul.. daca ar da sa plece mi-as schimba tonu vocii, sa par mai amenintator si le-as uncuia usa >:)) sa le tremure chilotii un pic :)))) (am 2m inaltime, m-ajuta sa fiu scary :))) )

      (Citează)

  11. @nickro: Datinile si traditiile au devenit anacronice? Ma-ndoiesc! Si ne mai miram ca n-avem valori… Vai de tara asta si de cei care-o pangaresc fara motiv.
    @ipo: Se vede de la o posta ca esti fan Bendeac; aveti acelasi tip de umor. “Sucesuri!”

      (Citează)

  12. Radu-mihai, vezi că dă zilele astea la TV “Numele trandafirului’. Uită-te, poate pricepi cum vine treaba cu umorul.
    Chill the fuck up cum zicea Moliere.

      (Citează)

  13. Eu nu vreau sa ii deschid preotului gol pusca. Nu de alta dar se stie ca astora le plac baietii.

      (Citează)

  14. @Radu-Mihai: daca avatarul te reprezinta fizic, observ ca porti ochelari. Sigur ii aveai pe nas cand vedeai de la o posta ca sunt fan Bendeac? Iar daca postul ti se pare ca aduce cu genul asta de umor, de ce ne plictisesti cu prezenta ta sublima pe aici? Sper ca nu ti-am stricat lumina sarbatorilor, misterul craciunului si cacat.

      (Citează)

  15. @nea_caisa: Ce spiritual esti… NU! Pe ce program e filmu’ si de la ce ora?
    @ipo: Scuza-ma, “domnule” perfect, n-o sa se mai repete! Sa stii ca exista o vorba din batrani (e cu traditie aici, dar nu stii tu d’astea) au avut dreptate: “Adevarul doare!”. N-avea rost sa te simti, dar nah! ti-am atins un punct sensibil (lipsa de cultura, chiar si aia generala) asa ca…

      (Citează)

  16. @Radu-Mihai, blogul e ca la teveu, intelegi tu? Nu-ti place ce vezi, schimbi dupe telecomanda pe alt canal. Asa si aici, nu-ti place, nu razi, nu citesti, dar nici nu comentezi si te iei de cei calora le place, cu chestii cu traditii cu nu stiu ce.
    Sunt 100% de acord ca cel putin la oras, chestia cu colindul e strict mercantila si pustiuletii aia sunt in stare sa te scuipe / sa se cace pe presul tau si sa-ti puna kkt pe clanta / sa-ti scoata siguranta (daca ai nenorocu sa stai intr-un bloc din ala cu siguranta de apartament pe hol etc.) daca le dai doar 1 leu de persoana. Acu’s 15 20 de ani cand m-am nimerit la un Craciun la tara la matusa-mea in Salaj si am fost cu adolescentii din sat la colindat si ne intalneam cu aia micii care primeau colaci (aveau toiege speciale pe care-i puneau).
    Iar cu popa la fel. Ba daca n-ai platit la beserica, nici nu-ti calca pragu’. Si cu pupatu lu mana lu popa alea alea. Ma lesi? Is absolut geniale ideile lui nwradu. Si inca o data, daca nu esti de acord, reciteste inceputul comentariului meu! :) S-auzim numai de bine!
    P.S. Bendeac e orice vrei tu, numai comic nu e. Si-ar rupe parul din cap (pe care nu-l are) sa-i fi venit lui vreo idee de sketch dintr-astea.

      (Citează)

    • Vroiam sa zic si eu ceva pe tema asta, dar Vlad a spus-o perfect. Pacat ca unii oameni stau stresati si crispati si ataca tot ce nu pica fix pe ideea lor, in loc sa se dea un pic in spate si sa zambeasca macar acum. Nu neaparat pentru ca sunt sarbatori, dar macar pentru ca e o perioada de relaxare si odihna.

      De acord si cu ce a zis Vlad despre Bendeac. Nu ca as fi scris eu vreun mare post aici, dar in televiziune e o criza mare in ceea ce priveste umorul. Sunt atatea idei posibile, atatea surse de scenete si totusi nu se face misto decat de vedete si de guvern. Asta e tot ce stie sa faca si Divertis. Scenetele cu Benny Hill, alea facute acum multi ani la englezi, cu tot felul de idei si situatii nastrusnite, sunt de o mie de ori mai amuzante decat umorul romanesc de la televizor.

      In rest multumesc tuturor pentru apreciere si pentru ca ati dat vorba mai departe despre acest post. Ma bucur ca v-am facut sa zambiti.

        (Citează)

  17. Multumesc de apreciere. Imi cer scuze pentru greseala “calora” vroiam sa spun bineinteles “carora”.
    Daca tot ai pomenit de Divertis, imi permit sa nu fiu doar un pic de acord cu tine. Divertisii au fost geniali in primii 10 ani dupa revolutie. Imi aduc aminte ca imediat dupa Revolutie, cand incepusera sa fie cunoscuti, ne-au pus niste vecini casete, erau si alte vremuri, inca nu prea era cu politica, ca majoritatea erau cu FSNul si Iliescu :D deci trebuia facut misto de altceva; pe atunci de-abia descoperisem TV-ul si serialele (mai tine minte cineva sketchul cu inspiratie in “Destinul familiei Guldenburg”: fereste-te de omul span (Lauritzen! :D) sau misto-urile de regimul comunist de-abia inlocuit. Tin minte deci un turneu in Cluj la Casa de cultura a studentilor, reusisera ai mei sa faca rost de bilete in primul rand si desi eram mic radeam de cadeam din scaun :D Putea Pascu sa puna jos o sala intreaga cu un monolog de 10 minute, complet incoerent in care vroia sa spuna “buna seara”!
    Anyway, incet incet s-au diversificat, intai cu pastile la radio, din ce in ce mai multa politica, dar cu surprize misto (mai tine minte cineva ca au fost invitati speciali in seara cand a castigat Constantinescu alegerile, si erau 3 care aveau cioc ca nea Emil?) Apoi pe la televiziuni, comerciali, trecand de la o televiziune la alta, Pascu (parerea mea sufletul grupului retragandu-se) si cam asta a fost. Mai erau niste chestii misto in preajma sarbatorilor de iarna, facea Virgil Vochina, cel cu emisiunea de preventie rutiera de la TVR niste emisiuni speciale cu ei…
    In rest, mai erau la un moment dat grupul Voua… dar de mult nu am mai auzit de ei… Vacanta Mare pentru cine gusta, dar iar dupa ce a murit cel cu accidentul de masina, s-a dus si el pe copca… Iar pentru cine gusta, Doru Octavian Dumitru…
    Si uite asa in anul de gratie 2010 la televizor ii avem iar pe eternii Nae Lazarescu si Vasile Muraru! (Oare Stela Popescu si Alexandru Arsinel ce-or mai face?)

      (Citează)

  18. Mersi, termin razand o zi aglomerata.
    Chiar am vazut ieri afisul care anunta vizita preotului in vastele mele apartamente. Pacat ca nu am fost acasa in ora de program artistic, dar ii pregatesc ceva fastuos pentru 2011 :)

      (Citează)

  19. Ha, mi-aduc aminte de un post mai vechi de-al meu: http://resturi.blogspot.com/2007/01/ca-sa-nu-ma-bata-doamne-doamne.html

      (Citează)

  20. “Si da-ne noua, Doamne, cat mai multe leturghii si colive si adu cat mai multe proaste la biserica! Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh pe ma-sa de popa cu preoteasa lui si cu tot comitetul lui bisericesc!” – asta e dintr-un roman romanesc, tine de cultura generala a fiecaruia sa spuna care. Si de google, normal. ;)

      (Citează)

  21. @roxana : Daca te referi la ce a zis nickro,da-mi adresa ca-mi pun patrafiru’ si vin eu la program.
    @nwradu – tari sfaturile.daca sunteti de acord,as merge tot pe latura traditiei si cred ca i-ati face tare nefericitii pe copii cu colindul daca la sfarsit va aratati satisfacuti si le dati fiecaruia cate un covrig.
    @all Craciun fericit!

      (Citează)

    • @Peter: dar un covrig din ala micut, de se gasesc cate 30 la punga.

      @nashu: trebuia sa pui si tu anunt pe usa. “Intre 16-19 precurvesc, nu deranjati”

      @Roxana: cu placere.

      @Vlad: la inceput toti au avut ceva bun, dar apoi s-au dus repede. Era o vreme cand de fiecare data cand dadeam la Divertis cineva il imita pe Iliescu sau pe Basescu sau pe Vadim. Vacanta Mare era misto la inceput, pe casete, dar au dat-o si ei pe o singura cale, adica cea a facutului de misto doar prin marlanie. Doru Octavian Dumitru era tare, dar parca s-a dus pur si simplu… n-a mai venit cu ceva nou.

      Ma mai uit uneori la straini gen Jon Stewart sau Colbert. Astia pot face glume extraordinare din orice. Sunt si ei axati pe politica americana, pentru ca asa au inceput emisiunile, dar au si alte glume de te spargi de ras. Caut-o pe aia cu Jon Stewart pe Chatroulette de exemplu. Ai nostri n-ar fi avut ideea aia intr-o mie de ani.

        (Citează)

  22. @nwradu: o stiu p’aia, era funny intr-adevar. Mie geniul comediei americane mi se parea regretatul George Carlin. Pana mea, cand mi-a trimis cineva HBO Special cu el (si aveam doar sonorul) si el incepe prin a saluta sala cu “Fuck you!” am zis WTF is this?!? Dar bineinteles a fost doar inceputul, stii probabil sketch-ul lui despre religie ;)

      (Citează)

  23. Era in 2007 poza. Pe vremea aia eram minor si nu puteam.

      (Citează)

  24. He he he… foarte amuzante sugestiile :)

      (Citează)

  25. vai cate idei mi-ai dat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus