un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune fotografii ale anului, partea 1

16 Dec 2010  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

The Big Picture, site-ul care adună mereu fotografii absolut uimitoare, indiferent de domeniul pe care îl prezintă (realmente, jos pălăria în fata fotografilor care sunt acolo ca să captureze momentul), publică cele mai bune fotografii ale anului 2010. Priviţi partea 1, iar mai jos sunt câteva comentarii de-ale mele despre respectivele imagini.

#2 – pare o machetă de carton, atât de bine arde, şi totuşi o platformă petrolieră este de mărimea unui teren de fotbal.

#7 – spectaculoasă imaginea. Oraş modern + multe lumini + apa + ceaţa e o combinaţie foarte reuşită pentru fotografii ce par science-fiction.

#8 – mă întreb ce gândea respectiva femeie, privind dezastrul din jurul ei şi întâlnind un om care e interesat doar să o fotografieze în acel context.

#10 – mi-e teamă că vine şi la noi un cutremur mare şi atunci să vezi cât de nesemnificative vor părea poşetele Elenei Udrea, 10 kilometri de autostradăm blogurile, bannerele şi alte lucruri care ne preocupă acum, banalităţi atunci când le priveşti în comparație cu un asemenea dezastru.

#17 – superbă imaginea şi foarte greu de capturat. Din câte ştiu, tehnica este să urmăreşti ţinta (în acest caz femeia) cu aparatul pe perioada de expunere a senzorului. Fotograful a reuşit nu doar să mişte foarte rapid aparatul după sportivă (dovadă cât de mişcat este fundalul), dar şi să o facă în ritmul ideal pentru a captura clar ţinta.

#18 – îmi aduc aminte cursa aceasta. Cei doi ruşi au mers umăr la umăr întreaga cursă, probabil se ştiu şi se antrenează împreună de mulţi ani de zile, dar la final unul dintre ei a fost cu fix un pas în faţă. Nikita Kriukov e campion olimpic, în timp ce pe al doilea, cu doar un pas mai lent, nu-l reţine nimeni.

#27 – nu pot să cred că această imagine e una reală. Dacă n-aş fi văzut-o pe acest site, aş fi crezut că e randată pe calculator şi plină de efecte speciale. Felul în care nisipul stă în aer e uimitor. Observaţi şi claritatea incredibilă care mă face să mă întreb ce aparat s-a folosit.

#30 – filmul Darkman

#35 – asta e bună de reclamă pentru WoW sau Heroes of Might and Magic.

    5 comentarii

  1. poza 27 are photoshop in ea maxim … nisipul de sta el ca nebunu in aer nu exista … zic eu ..

      (Citează)

  2. Sunt extraordinare toate pozele dupa acel site .
    @ ANdrei C : sunt de acord cu ce spune si Radu. Daca vedeam poza pe orice alt site si eu credeam ca este `prelucrata` la greu , dar vazand-o acolo sunt convins ca este reala .
    ps: a aparut si partea a 2-a.

      (Citează)

    • @carinus: ştiu, o comentam mâine.

      @Andrei: are timp de expunere foarte mic, roata spate pare că sta pe loc si ea. Probabil un aparat extraordinar.

        (Citează)

  3. Despre 10, am o relatare de la un expert in constructii anti cutremure al Frantei (roman de origine), care a tinut acum cateva saptamani o conferinta la facultatea de constructii, dupa ce a fost trimis in Haiti: haitienii nu s-a pregatit catusi de putin pentru un cutremur. Singura lor conditie in proiectare era sa construiasca in asa fel incat sa nu cada casele sub greutatea tavanului. La noi, ca mai in toata lumea civilizata, primul criteriu in proiectare e rezistenta la forte orizontale, adica cutremurele. Nu vom fi niciodata in situatia Haiti-ului, oricat de mult s-ar chinui televiziunile sa arate…

      (Citează)

  4. nwradu … lucrez in cinema .. stiu in mare parte si din foto bag mana in foc ca aia nu este real .. toate pozele au fost retusate..
    n-ai cum sa opti detali ..in umbda de ex fara sa tragi un raw file .. unde ai o latitudine de 2 diagrame si apoi incepe joaca cu ea in programe lightroom.. photoshop… timpul de expunere mai scurt a 10`a parte din secunda .. era blur tot nisipul ala de il arunca motorul .. :)
    ma rog .. eu jur ca sunt lucrate toate.. :P cel putin 27 maxim Restu ,doar retusuri :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus