un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

George Lucas, eroul meu

2 Oct 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Îmi place de Lucas: a făcut Star Wars şi 30 de ani mai târziu încă încasează milioane din această serie.

Primele trei filme au apărut în ’77, ’80 şi ’83. Au scos milioane de dolari. În 1997, la aniversarea a 20 de ani de la prima lansare, le-a scos din nou pe piaţa cu efectele grafice updatate cu tehnologii moderne. Modificările mi s-au părut minore, dar omul a încasat din nou milioane de dolari cu ele. Apoi a filmat “trilogia iniţială” – alte miliarde de $$$. De-a lungul timpului, lansarea lor pe DVD a fost aducătoare de mulţi bani, apoi au apărut Blu-Ray-urile şi deci re-lansarea lor în high definition va aduce alte încasări uriaşe.

Zilele trecute George Lucas a anunţat că vrea să scoată şi varianta 3D a celor 6 filme. Primul, The Phantom Menace, va apărea în 3D în 2012, că durează ceva refacerea efectelor video. Următoarele 5 filme vor fi probabil lansate la câte 1 an distanţă în toate cinematografele 3D din lume.

Iată cum să mulgi perfect o vacă de bani. Nu o zic cu răutate, ci doar ca observaţie seacă. Modelul de business este de admirat, nu e ușor să poţi lua un produs vechi de zeci de ani şi să câştigi în continuare zeci de milioane cu el. Nu m-ar mira că prin 2020 să auzim că reface filmele cu noi actori, aşa cum multe alte filme celebre au mai fost refăcute după câteva decenii.

    2 comentarii

  1. Nu uita de jocuri. Astea sunt mai multe decât filmele şi tot se mai lansează. O altă sursă grasă de bani…

      (Citează)

  2. ne place si noua

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus