un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sevilla: o vizita prea scurta

12 Aug 2010  ·

TURISM  ·

5 comentarii

Nici nu ştiu cum să descriu Sevilla. Am văzut puţin din acest oraş, dar m-a convins că e unul în care trebuie revenit. E mare, e frumos, sunt multe obiective de văzut şi singura soluţie pare a fi să stai acolo câteva nopţi şi să le iei la pas pe toate.

Mausoleul lui Columb din catedrala

Mausoleul lui Columb din catedrala

In catedrala

In catedrala

Eu am fost întâi la catedrală (un laitmotiv al concediului meu, n-am fost la noi în ultimii 10 ani în atâtea biserici câte am fost acum în Spania) oraşului, mare, impunătoare, cu un mausoleu dedicat lui Columb (Colon îi zic ei, da?) înăuntru, căci de aici a pornit spre Lumea Nouă.

Turnul Giralda, unde am urcat 34 de etaje

Turnul Giralda, unde am urcat 34 de etaje

Din catedrală se intra în turnul Giralda, o construcţie înaltă, făcută de mauri şi păstrată de-a lungul secolelor. 34 de niveluri am urcat până în vârf, dar noroc că nu sunt cu trepte, ci doar plan înclinat. Şi urci şi urci şi urci… dar sus ai o privelişte 360 de grade cu întreg oraşul, aşa cum am avut şi de pe St Paul din Londra. Merită efortul.

Arena de corida, vazuta din turn

Arena de corida, vazuta din turn

Niste bulangii aveau piscine pe bloc

Niste bulangii aveau piscine pe bloc

Tot de această catedrală este lipită şi Capela Regală, un spaţiu mai mic, discret, cu multă marmură şi argint. Nu am imagini, fotografiatul era interzis, dar daţi o tură completă catedralei şi nu rataţi şi această vizită.

Vizavi de catedrala se găseşte Alcazarul din Sevilla, adică vechiul palat maur, păstrat de catolici după Reconquista şi care acum face parte din patrimoniul naţional. A fost cel mai frumos palat pe care l-am văzut în Spania până când, după câteva zile, am ajuns şi la Alhambra. De pe locul 2 însă nu l-a detronat nimic. Nu mai ştiu cât a costat intrarea, vreo 7-8 euro, dar daţi aceşti bani şi intraţi acolo. După cum vedeţi şi din imagini, are acel aspect de palat arăbesc, cu modele sculptate în tavan şi în pereţi, cu grădini interioare şi fântâni şi răţuşte şi palmieri înalţi şi ziduri pictate. Am văzut aici inclusiv un păun umblând liber prin grădina imensă din spatele palatului, însoţit de cei trei pui ai săi. Nu mai văzusem niciodată pui de păun.

Gradina interioara a Alcazarului

Gradina interioara a Alcazarului

Interior Alcazar

Interior Alcazar

Asa era decorat peretele

Asa era decorat peretele

Pana si pavajul Alcazarului avea model complex

Pana si pavajul Alcazarului avea model complex

De aici am fost în Piaţa Spaniei, unde este o clădire gigantică în semicerc. Zona era în reparaţie şi redecorare, dar merită văzută chiar şi aşa. Priviţi în imaginile de mai jos cum arată clădirea sau ce viu colorat este un simplu pod de acolo, pe sub care ar fi trebuit să treacă un curs artificial de apă.

Piata Spaniei

Piata Spaniei

Pod in Piata Spaniei

Pod in Piata Spaniei

Mai sunt multe de văzut şi o mică parte am văzut şi eu. Bulevardul palmierilor, pe care se găsesc ambasade ale Hispanităţii, adică țări sudamericane ce au fost întemeiate de spanioli. Hispanitatea este des celebrată şi ambasadele acestor ţări sunt mereu la loc de cinste în oraşe, ca semn al imperiului spaniol de altădată. Mi-a plăcut şi cheiul râului, cu terase luxoase, diverse hoteluri sau societăţi cu sediul în clădiri care mai de care mai arătoase. Sunt multe, e de revenit aici.

    5 comentarii

  1. Tantiile alea care fac plaja langa piscina, nu stiu ca pe bloc se face topless? Oricum, prin Dorobanti, pe langa ambasade, pe stradutele cu nume de capitale europene, sunt si la noi astfel de cladiri cu piscina pe acoperis, datand probabil din perioada interbelica. Stiu ca am facut gradinita intr-una. De vreo doua ori ne-a dus si pe noi sa ne balacim acolo.

      (Citează)

  2. Frumos, frumos. Inca n-am vizitat tara “prietena”, dar mi-ai foarte facut pofta.

      (Citează)

  3. Niste bulangii aveau piscine pe bloc
    GRESIT

    CORECT ESTE
    Niste oameni destepti aveau piscine pe bloc.
    De ce? Pentru ca au invatat sa utilizeze la maxim spatiul mic pe care il au la dispozitie.

      (Citează)

    • Ziceam ironic, si mie mi se pare foarte normal ca pe bloc sa ai o piscina, niste umbrele, niste scaune, etc. Din pacate la noi multe bloguri nu au nici macar balcoane, ca au fost zgarciti comunistii.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus