un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce kit tastatura+mouse wireless imi recomandati?

20 Aug 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Am un mouse Logitech MX310. Când l-am luat, am primit 5 ani de garanţie la el şi am râs, gândindu-mă că nici un mouse nu ţine 5 ani şi că atunci când se va strica oricum nu voi mai găsi certificatul. Vreo 7 ani mai târziu, merge perfect. Totuşi, pe motive de spaţiu şi confort propriu, vreau să renunţ la tastatură şi mouse pe cablu şi să trec la un kit wireless. Aş vrea să merg în continuare pe Logitech, dar şi de Microsoft am auzit lucruri bune.

Foarte important: mouse-ul trebuie să aibă butoane de Back şi Forward pe el. Nu pot face browsing fără, aşa m-am obişnuit şi e excelent sistemul. Tastatura nu are cerinţe speciale, nu mă interesează neapărat taste în plus, vreau să aibă aşezarea clasică a butoanelor şi dacă se poate un Enter mare.

M-am oprit la două variante care se încadrează în buget:

Logitech Pro 2800 Cordless – 260 de lei

Microsoft Desktop 3000 Wireless – 209 lei

Ştiţi ceva de ele? Le foloseşte cineva? Mouse-urile au funcţie de Back (din imagine aşa pare)? Mouse-ul Microsoft luminează albastru ca un OZN?

    30 comentarii

  1. Nu stiu de tastaturi, dar iti recomand mouse de la Microsoft. Ale meu nu e departe de cel din imagine (e Explorer Mini Mouse, pentru laptop), si pot sa-ti zic ca merge foarte bine, toate butoanele sunt complet configurabile (deci butonul ala poate fi de back, sau orice vrei tu). Din poza pare ca asta are unul singur lateral (al meu are doua), dar poti sa verifici, sa nu fie doua pitite pe-acolo :)

    Nu te teme de lumina aia albastra! Se aprinde doar cand mouse-ul iese din stand by (dupa ce-l folosesti prima oara dupa o pauza de 10-15 minute, sau dupa ce ii bagi baterie noua, etc) si sta aprinsa doar cateva secunde, dupa care se stinge. Dupa ce s-a stins nu mai vezi pic de lumina din el.

    Eu il folosesc mult – foarte mult si-i schimb bateria cam o data pe luna :)

      (Citează)

    • Vreau mouse cat mai mare, sa stea mana confortabil pe el. Forward mai rar folosesc, e ok si daca are doar buton de Back :P

      Pe de alta parte, sunt unele cu si mai multe botoane si atunci as putea configura vreo doua din ele pe copy/paste.

        (Citează)

  2. Nu am nici unul dintre kituri, dar as zice Loghitech, nu MS. Am schimbat 2 mousi (de laptop) MS in doi ani. Cei Logitech mi se par ceva mai ‘solizi’, parca e plasticul ala mai gros si mai bine imbinat. Plus ca, din ce vad in comentarii, mouse-ul are rotita de scroll fara feedback, ceea ce mie mi se pare foarte, foarte naspa. (Am vrut sa imi cumpar si eu un mouse MS 3000, varianta de laptop, si din cauza rotitei am trecut la Logitech.)

      (Citează)

  3. Eu am un mouse Logitech asemanator cu ala si nu prea-s multumit de el. Are buton de back/forward, mai are un buton “secret”pt degetul mare, dar e greu si nu-mi aluneca calumea pe birou sau pe pad conventional. Si mi-e greu sa-l controlez, oricat l-as regla si bibili. La altii poate o fi diferit.
    Intrebare: ce fel de pad m-ar putea ajuta?

      (Citează)

    • @ipo: din alea de gaming, parca face Razer unele. Steelpad, Icemat, etc, parca imi suna in cap din perioada counterstrike-ului. Dar sunt scumpe rau. Eu am biroul dintr-un lemn pe care aluneca foarte bine mouse-ul. Vezi mai bine daca nu-i poti scoate piciorusele de cauciuc, desi ar fi pacat sa-l strici astfel. Daca ai mouse cu cablu, vezi ca uneori din cauza acestuia ai impresia ca nu aluneca bine.

        (Citează)

  4. Logitech face mausi şi tastaturi, aialalti fac altceva.

      (Citează)

  5. Inca ceva: Scrol weel-ul are la moseul meu si o pozitie “la liber”, fara step by step, buna de scrolat in liste lungi.

      (Citează)

  6. Logitech Pro 2800 Cordless:

    + rotița are două poziții, mod normal sau freeweel (bun pentru web browsing, pentru jocuri se întoarce mouseul și se schimbă poziția)
    + side scrool tot din rotiță
    + butonul cu lupă l-am pus să închidă orice aplicație, să nu mai stau să mut cursorul pe x, foarte util
    + setpoint 6.0 mult îmbunatatit față de 4.0 pe care ți-l recomandă cu logitech pro 2800, îmi apare OSD (on screen display) când schimb volumul;
    + toate butoanele sunt configurabile în aplicații diferite, dacă vreau ca butonul de forward să fie paste în word și undo în photoshop
    + 55% baterie mouse după 4 luni de când l-am luat, folosire intensă (zi/noapte) și nu il opresc din buton noaptea
    + bateria tastaturii ține foarte mult, pe site zice că până la 3 ani; după 4 luni îmi zice ca e tot la maxim
    + 2.4 GHz wireless technology with 128-bit AES encryption
    + mouse ergonomic
    + merge să schimb volumul dacă sunt în altă cameră

    – ca orice kit de tastatură și mouse wireless, are probleme cu semnalul. Receiverul fiind ca un usb stick, se bagă direct în calculator și din cauza carcasei de metal și a biroului (sau caloriferui etc) se pierde semnalul și devine foarte enervant să îți apară un delay, fie el oricât de mic. Soluția mea a fost un prelungitor usb normal care să stea pe birou și acum totul e ok.
    – tastatură neagră pe care se vede foarte repede praful, chiar și după o zi
    – butonul de enter mic
    – un bug de la setpoint: când pun pauză în winamp o ia de la capăt.

    Sper să te ajute să iei o decizie.

      (Citează)

  7. Despre rotiţa aia rapidă:

    După vreo trei-patru ani de zile se umple dedesubt de par şi grăsime de pe degete şi nu mai zboară ca atunci când e nouă. Necesită şurubelniţă de ceasornicar şi mâini de chinez pentru remediere, dar se rezolva.

    Altfel, bateriile ţin cam 4_5 luni dacă sunt de calitate (duracell) sau 2, dacă sunt nonameuri (toshiba).

    Logitech FTW.

      (Citează)

  8. Nu e silențioasă.

      (Citează)

  9. Merci Radu de sfat. Mouse-ul meu are picioruse, dar am tras nitel de unul si mi s-a parut ca daca-l scot il stric. Cica sunt inlocuibile totusi, mai studiez. Eu il am din decembrie si nu s-a stricat rotita de la mizerie.

      (Citează)

  10. Eu am Microsoft, dar X8. Probabil că e peste buget. E destul de mare, mie mi se pare prea mare comparativ cu precedentul Logitech G7.

      (Citează)

  11. Forget Microsoft cand e vorba de tastaturi si mousi, sunt doar scumpi si atat. Folosesc un kit Logitech MK250 (de pe asta scriu acum) si e super ok. Go for it.

      (Citează)

  12. eu am folosit un kit Microsoft de care eram super incantat. Dar era pe tastatura sparta.

    la munca mi-am luat un mk300 Logitech. Era pentru munca, asa ca am vrut ceva simplu si clasic.

    Butoanele in plus pe maus mi se par inutile. Pentru back/fwd si multe alte lucruri in browser, mouse gestures de la firefox este tata lor :)

      (Citează)

  13. @nashu_mare am un kit logitech de … aproape un an. N-am desfacut vreodata mouse-ul sa curat rotita aia si inca merge ca in prima zi. Bateriile (Duracel) la tastatura au tinut pana acum… si o folosesc non-stop, chiar si la lucru :).

    @nwradu – eu as alege Logitech (desi uneori mouse-ul “agata” – deh, wireless si banuiesc ca si la MS e la fel) pentru ca am avut o experienta destul de neplacuta cu MS… am avut o tastatura… nu mai stiu cum se numeste…. ceva cu digital media keyboard, sau asa ceva… dupa 2 luni s-a sters vopseaua de pe wsad, iar palmrest-ul a capatat un luciu… urat, de uzat. Am schimbat-o cu alta, tot microsoft (Comfort Curve 2000, parca), pentru ca desi cea dinainte arata dupa 2 luni de folosinta ca si o tastatura ieftina dupa 10 ani de folosinta, de functionat functionat perfect. Din nefericire, a 2-a a devenit extrem de zgomotoasa dupa…. 4-5 luni. Am trecut la Microsoft Reclusa… ok, desi cam zgomotoasa. Apoi, acum un an am trecut la Logitech Cordless Desktop Wave Pro… tarstatura extrem de confortabila (aranjarea tastelor in “valuri”, taste usor – si placut – de apasat, muuuuult mai ok decat la tastaturile MS) insa layout de-a dreptul imbecil pentru F-uri si home/end, etc. Dar ma indepartez… vroiam sa zic ca dintre MS si Logitech, as alege Logitech. BTW, cu mousi MS n-am avut de-a face, dar frate-meu si un prieten au avut… Prietenul l-a returnat la magazin dupa 2 saptamani, frate-meu l-a aruncat la gunoi dupa cateva luni…. aveau niste parti acoperite cu ceva cauciuc, care dupa o saptamana si jumatate s-au umflat, s-au rupt…. ce mai, arata mouse-ul ala de parca ar fi trecut un tanc peste el…

      (Citează)

  14. Eu am exact kitul din imaginea ta, Wireless Desktop 3000.

    Mouse-ul e mare, scroll si in parti, buton de back, nu lumineaza albastru, dar ledul de lumina de sub el este albastru. (nu rosu cum e deobicei).

    Tastatura destul de ok, arata f bine, nu e super silentioasa.

    Inainte tineam micuta antena usb in portul din fata, si doar din simpla atingere din momentul introducerii unui stick usb langa ea, s-a stricat. (mai exact, probabil ca am aplicat un pic de presiune asupra lui si este extrem de sensibil, si facea scurt in interior) Prima oara exact in ziua in care am luat kitul. Solutia: kit nou, schimbat pe garantie. Tot in fata l-am pus, am zis ca am avut ghinion, iar stricat, iar kit nou pe garantie. De atunci am pus antena in spate si functioneaza perfect! :)

    Bateriile tin foooooarte mult. Si la mouse si la tastatura. Recomand, dar sa nu atingi usb-ul micut.

      (Citează)

    • Deci Logitech. Cu baterii 777 sau din alea ieftine din IKEA (7 lei 10 baterii) cat tine? :P

      Sper sa se mai faca acel kit, e listat “la comanda” mai peste tot si pe site-ul oficial sunt altele deja. Poate il gasesc pe la Media Galaxy and shit.

        (Citează)

  15. Cu 777 ţine juma de tweet, un pic mai putin decât bateria la htc desire.

      (Citează)

  16. @Nwradu, nu te zgarci la costul bateriilor ca te vor in final costa mai mult. Ia Duracell, nu te vor lasa in mijlocul Tweet-ului iar raportul calitate/pret e optim.

      (Citează)

  17. Pai la cati acumulatori am pe aici, e posibil sa incerc intai sa utilizez din ei. Teoretic ar trebui sa tina la fel de mult ca bateriile, practic se descarca singuri in cateva saptamani/luni, dar macar ii incarc rapid la loc.

      (Citează)

  18. Te chinui mai mult decât câştigi. Doar dacă eşti ecologist…

    PS: acum te-ai găsit şi tu să bagi plugin pentru mobile, când mi se termină mie concediul?

      (Citează)

  19. @Nwradu, da, este ok sa consumi intai din acumulatorii pe care ii ai deja, e ecologic si absolut inteligent sa procedezi asa. Pe termen lung insa, odata ce i-ai cosnumat, si logic, si ecologic este sa alegi cel mai bun raport calitate/pret.

      (Citează)

  20. eu il am pe asta : http://www.emag.ro/tastaturi/kit-logitech-cordless-lx710–p967670-1924
    din pacate nu se mai gaseste pe la emag sau pc garage
    foarte multumit de el
    bateriile la tastatura tin foarte mult , primele m-au tinut vre-o 2 ani

    folosesc la mouse bateri alkaline de la Ikea , sunt chiar f ok
    la mouse tin cam 3-4 luni poate chiar si mai mult , deci cam cat tin si duracelul

      (Citează)

  21.   (Citează)

    • Nu e rau ce zici, dar nu-mi trebuie doua receivere? Ca sunt produse de la companii diferite, as ocupa doua USB-uri cu ele, si am cam putine. Nu vreau asa.

        (Citează)

  22. Dacă ar fi alea pe Bluetooth mai ieftine ar fi beton, ai pune câte vrea mușchiu’ tău.din nefericire au prețuri de parcă ar fi făcute din aur. Haideți toată lumea în cor “muieeee Bluetooth SIG pentru taxele voastre de licențiere”.

      (Citează)

  23. Nu sunt facute din aur. am eu un logitech dinovo pe “dintealbastru” folosit de cateva ori, da e prafuita ca a stat in dulap si au jucat pisicile ping pong cu ea. am dat 9 milioane pe ea anu trecut, da nu-mi mai trebuie, ca e prea mult pentru mine. si o dau la 300-350. in functie de bugetul disponibil. da trebuie sa o vand urgent. si un link…http://www.overclockersonline.net/reviews/5000340/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus