un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Din seria “Bucuresti, oras ciudat”

12 Jul 2010  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Oamenii ăştia n-au avut unde să vândă niÅŸte fructe decât pe un refugiu de tramvai delimitat cu garduri. Nu contează că lumea nu are pe unde să treacă, nu contează că se înghesuie toÅ£i pe refugiu ÅŸi sunt în pericol să cadă în stradă, în faÅ£a unei maÅŸini, atunci când aÅŸteaptă un verde la pietoni. Evident, nimeni nu zice nimic, nici oamenii care sar peste o lădiţă cu caise ca să treacă strada, nici PoliÅ£ia, nimeni…

caise

Aici eu stăteam la semafor, împreună cu taxi-ul din imagine. Zece metri mai departe, cei doi motociclişti şi acel SUV aşteptau la alt semafor. La al meu nu e nici intersecţie, nici trecere de pietoni, aşa că de ce îşi are rostul?

semafor

    5 comentarii

  1. Poza 1 – pentru ca este vad comercial :))
    Poza 2 – pentru ca in dreptul semaforului la care asteptai e spitalul Sf. Maria si intrarea pentru ambulante. Punand astfel semafoarele, in cazul unei urgente, ambulanta nu trebuie sa stea la mila soferilor sau sa astepte verdele la semafor, ci poate intra direct.

      (Citează)

  2. Poza 2: Semafoarele sunt la 15-20 m unul de altul. Iar daca ambulanta iese cu semnalele luminoase si acustice in functiune soferii sunt obligati sa ii faca loc, iar daca nu are semnalele luminoase si acustice in functiune trebuie sa acorde prioritate la intrarea pe drumul principal ca orice alt autovehicul. Mi se pare dea dreptul absurda montarea celor doua semafoare asa aproape. In cel mai rau caz puteau sa il desfiinteze pe cel care este mai apropiat de intersectie.

      (Citează)

  3. Nu ma refeream la iesirea ambulantei, ca ele nu stationeaza acolo, ci la intrarea lor. In momentul ala e posibil ca cele 2 minute cat le vor lua soferilor sa faca loc sa fie vitale pentru pacient. Mie nu mi se pare un pret prea mare de platit (2 semafoare la 30 de m unul de altul si sincronizate) comparativ cu consecintele scenariului de mai sus.

      (Citează)

  4. da, chiar e ok, nu cred ca deranjeaza…

      (Citează)

    • Frate, nu tine. Semaforul n-are nici o treaba cu intrarea in spital, e la 30 de metri mai departe. Ba chiar din cauza lui intrarea e mereu blocata.

      Am fost azi pe acolo, am fotografiat pozitia, dar e mai usor sa va arat pe Norc.ro:

      http://www.norc.ro/pano/fECGBZBS/

      Semaforul este fix in dreptul acelui escavator din imagine. Acum blocul acela e renovat, dar acolo e un escavator si mai mare. Intrarea in spital este mai in spate, unde e o poarta cu grilaj si de toate.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus