un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Caut adaptor de priza pentru iPod

13 Jul 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

adaptor_364Am un iPod Classic şi acum, pregătindu-mă de un concediu mai îndelungat departe de calculator, caut şi o metodă prin care să-l încarc de la priză. Un simplu adaptor USB de priză, precum acesta, nu e bun. iPod-ul nu trage curent de la el și pace.

Cât costă însă un adaptor de priză original Apple? 144 de lei la iStyle! 156 de lei la eMag! Şi e doar un ştecher în care înfigi cablul USB al iPod-ului, atâta tot.

Ai zice că e ceva minunat înăuntru, dar din ce văd pe net, e foarte simplu. Un alimentator chior pe USB are doar doi pini din cei patru ai mufei, lipsind cei de date. Alimentatorul de iPod trebuie să-i aibă şi pe cei de date, legaţi la alimentare prin două rezistoare. Asta e toată diferenţa dintre un alimentator de 10 lei şi cel Apple de 150 de lei, două rezistoare de câţiva bani fiecare. Aşa se face profitul.

Nu dau 150 de lei pe un ştecher, nici mort nu dau. Ştie cineva vreun alt alimentator, 3rd party, ieftin şi care să încarce un iPod?

    12 comentarii

  1. am mica impresie ca iti trebuie mai mult de 400mA ca sa il incarci, eu am parlit un adaptor asa cu un gps ( noroc ca ultimul n-0a patit nimic ), pentru gps trebuie vreo 1000-2000mA.

      (Citează)

  2. Swiss Travel – World Travel Adapter with USB-Charger :)

    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250662499285

    sau

    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200488906839

    Eu il am pe primul, e ideal pentru travel. Al 2lea e versiune mai noua, l-as lua daca n-as avea deja. Au si siguranta in ele. Ajung in maxim 5 zile din UK la noi in posta.

      (Citează)

  3. Salceanu Viorel

    13/07/2010 la 4:58 PM

  4. owned, asa iti trebuie :))

      (Citează)

    • N-am timp sa iau de pe eBay sau okazii, vreau ceva dintr-un magazin. Plus ca n-am incredere in ce zic aia, toate sunt prezentate ca functionand pe iPod, dar vreau ceva verificat si de altii.

      @cartus: USB-ul da 500 mA. Daca iPod-ul se incarca asa de la calculator, se incarca bine si de la un alimentator de priza care-i da tot atat. Eu n-am vazut nici un GPS care sa vrea 2A, mi se pare enorm. Majoritatea se incarca si de la USB-ul calculatorului.

        (Citează)

  5. Salut, am ceva care cred ca te-ar interesa:
    iPod USB Power Adapter (original)
    Input: 100-240V~0.15A(0,15A) 50-60 Hz Ouput 5V – 1A

    http://yfrog.com/bhimg111yej
    http://yfrog.com/28img112jj
    http://yfrog.com/jwimg114rj

      (Citează)

  6. si eu m-am gandit ca tine pana l-am vazut pe ala mic in priza cum ia foc si a sarit siguranta. costa tot cam 20 roni si scotea 500mA.
    incarcatorul de masina al gps-ului are scris pe el 1000 sau 1500 mA.

      (Citează)

  7. @cartus si nwradu
    Sunt multe echipamente care se incarca si din portul USB si pot lua si >1000 mA, doar ca nu simultan. Ori iau >1000 din alta sursa, ori 500 din USB. Cand le conectezi la USB incarcarea dureaza mai mult.

    Altfel, din comentariile de la schema pusa de Radu, reiese ca IPODul are o protectie. Desfa incarcatorul si fa in asa fel incat sa scurtircuitezi pinii de date intre ei. Se zvarcolesc profesorii nostri din facultate in somn la catedra, cand zici ca nu reusesti.

      (Citează)

  8. In Battery Charging Specification,[31] new powering modes are added to the USB specification. A host or hub Charging Downstream Port can supply a maximum of 1.5 A when communicating at low-bandwidth or full-bandwidth, a maximum of 900 mA when communicating at high-bandwidth, and as much current as the connector will safely handle when no communication is taking place; USB 2.0 standard-A connectors are rated at 1500 mA by default. A Dedicated Charging Port can supply a maximum of 1.8 A of current at 5.25 V. A portable device can draw up to 1.8 A from a Dedicated Charging Port. The Dedicated Charging Port shorts the D+ and D- pins with a resistance of at most 200Ω. The short disables data transfer, but allows devices to detect the Dedicated Charging Port and allows very simple, high current chargers to be manufactured. The increased current (faster, 9 W charging) will occur once both the host/hub and devices support the new charging specification.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus

      (Citează)

    • @nashu_mare: de acord, dar nu mai am nici stecherul pe care il cumparasem si nici timp de improvizatii.

      Nu stiu de citezi tu acolo si nu stiu nici ce e acel Battery Charging Specification. Mie de baza mi se pare citatul “A unit load is defined as 100 mA in USB 2.0, and was raised to 150 mA in USB 3.0. A maximum of 5 unit loads (500 mA) can be drawn from a port in USB 2.0, which was raised to 6 (900 mA) in USB 3.0”. Ca vor altii sa modifice treaba asta, bravo lor, dar nu e inclusa in calculatorul meu si nici in iPod.

        (Citează)

  9. gorun gabriel

    01/08/2010 la 5:25 PM

    io mi-am cumparat cu 34 lei un incarcator, cu diverse mufe, printre care si de ipod, si imi incarca perfect. este excelent, avand si incarcator de masina. l-am luat dintr-un magazin de electronice. asa ca: multa bafta

      (Citează)

  10. Incearca si pe http://www.pricedefy.ro/comparator/telefonie-si-accesorii , sunt tot felul de accesorii pentru telefoane, noi, si poti compara intre mai multe preturi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus