un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Care-i faza cu aplaudatul mortului?

17 Jul 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Toţi artiştii care au murit în ultima vreme au fost aplaudați de români, în momentul în care coşciugul a fost dus dintr-o parte în altă sau coborât în pământ. Care e faza? Aplauzi când vrei să lauzi ceva, când eşti fericit sau mulţumit de ceea ce vezi. De ce-ai aplauda când vezi un om într-un coşciug? “Uite, bă, chiar e mort, woo-hoo! (aplauze)”.

Hai să terminăm cu obiceiul ăsta prost. Da, a fost un artist sau o artistă şi aplauzele sunt metoda prin care publicul spunea că îi admiră munca. Hai să nu folosim acelaşi gest şi la înmormântări, ca să nu se creadă că admiri să-l vezi între 4 scânduri. La înmormântări se stă trist, se aruncă o floare, se lăsă capul în jos, se cântă ceva solemn… sunt destule metode de a arăta respectul printr-un gest, altul decât aplaudatul.

În alte cugetări, Madalina Manole avea bani, familie, vila, arăta extraordinar pentru cei 43 de ani ai săi, lansa un nou album, ducea o viaţă cât de cât lejeră. Dacă ea, având toate acestea, s-a sinucis, noi ceilalţi, puleții de rând, cum ne motivăm să mergem şi mâine la muncă?

    4 comentarii

  1. Aplauzi un artist care se retrage de pe scena.

      (Citează)

    • Cand se retrage viu, de acord. In rest, mi se pare ca zic “aplaud pentru ca se retrage intr-un cosciug”

        (Citează)

  2. Cica e o forma de respect pentru tot ce a facut omul ala….daca vrei o alta explicatie, eu cred ca e un paganism(cum ar zice biserica) venit din vechime cand lumea se bucura la inmormantare caci sufletul ala trecea un prag al existentei lui.

      (Citează)

  3. cum bah dece venim la munca. sa te citim si sa vedem ce aplicatii sa ne punem pe dizaiar :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus