un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ne transformam in pampalai

4 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Zilele trecute, de plictiseală prin traficul din centru, mă uitam pe tweet-urile primite. Ploaia îi speriase pe toţi. “Vai ce furtuna e afară!”. “Nici nu vreau să mă gândesc cum se circulă acum!”. “Bucureştiul e blocat din cauza ploii!”

Ce naiba frate?!? E o ploaie. Cade apa din cer. Se întâmplă de milioane de ani. Nu e sfârşitul civilizaţiei noastre, nu e cel mai important moment al vieţii, ba chiar poimâine nici nu o vom mai ţine minte. Şi totuşi am observat câţi oameni erau stresaţi şi preocupaţi de o ploaie, de parcă le-ar fi distrus viaţa. Chiar aşa de pămpălăi am ajuns, de obişnuiţi doar cu siguranţa din locuinţă, confortul autoturismului şi scaunul reglabil pe înălțime de la muncă, împreună cu tastatura anti-RSI, încât până şi o ploaie ni se pare că ne afectează în aşa hal viaţa?

Prin acelaşi lucru am trecut toată iarna. Vai, a nins! A troienit! Zeci şi zeci de tweeturi despre cât de groaznic e afară, ce nămeţi sunt, unde a fost văzut un utilaj de deszăpezire, nemulţumiri la adresa primăriei, strigăte despre incompetenţa lor, străzi încă blocate, chiar şi a treia zi de la ninsoare! O tragedie naţională. Şi ce-a fost de fapt? A nins, aşa cum se întâmplă în fiecare iarnă, când de vreo două ori pe anotimp se depune o zăpada mai serioasă. Şi că întotdeauna, în ziua următoare s-a circulat greu, pe jos şi pe roţi, iar deja din a treia zi se cam rezolvase problema şi se deblocase totul. Desigur, nu e curat ca-n palmă, că vorba aceea, iarna nu-i ca vara, dar hai să nu mai cerem să trăim ca în puf.

Ne comportăm la orice problemă de genul acesta de parcă ar fi sfârşitul lumii, de parcă ar trebui să existe cineva care să alunge norii de pe cer şi să facă ceva să dispară toată zăpada din faţa noastră. Există oameni cărora le e frică să mai conducă prin România, deoarece au auzit ei că drumurile sunt mai proaste și sunt mulți nebuni pe ele.  Am devenit prea moleșiți.

    6 comentarii

  1. eu propun sa ne inarmam cu cutitele de bucatarie si sa iesim la vanat :) numai asa putem sa ne regasim omul primitiv din noi insine! si numai asa putem atrage femelele :)

      (Citează)

  2. Simplul fapt ca aceste subiecte se discuta pe “Twiter” este indeajuns de ingrijorator si arata gradul de indobitocire al (prea)multor tineri…Ceva in genul: Bah ia uite ce ploua afara. Da-mi link sa vad. Personal nu am inteles niciodata scopul retelelor de socializare americanesti gen Twiter, facebook, Hi5 sau chiar messenger… Toata lumea este sau se conecteaza cu alta lume doar de dragul imprastierii vestii ca unul din cei interconectati a dat o basina. Jenibil. Parere personala. Hai bafta!

      (Citează)

  3. Ploaie marunta, 13-14 grade afara. Eu si cu bicicleta mea mergem la sevici (defapt ea ma duce ca io inca dorm) e pustiu pe trotuare dar e aglomereala horror in tramvaie si prin statiile de autobuz, ma felicit in somn asa ca mi-am luat bitza + o ‘jaca’ de vara impermeabila.

    La fel si cu joggingul, cand ploo e pustiu prin parc, dar mie imi place sa alerg pe ploaie, keep in touch cu mama natura.

    De cate ori am fost racit ? in ultimii 2-3 ani cred ca de vre-o 2 ori mi-au curs mucii asa mai tare.

      (Citează)

  4. Suntem deja pampalai. Noi, romanii, suntem de putin timp asa. Altii, din tarile mai dezvoltate, sunt de vreo 50 de ani.

    E mult de discutat pentru ca sunt lucruri legate de influenta media, de comercializarea vietii etc.

      (Citează)

  5. Si eu m-am plans de vreme, dar tot am iesit prin ploaie. Ba chiar m-am enervat putin cand am plecat din cora pentru ca a trebuit sa-i atentionez pe unii sa se dea la o parte ca blocau iesirea. Stateau acolo si n-aveau curajul sa iasa prin ploaie. Eu am iesit. Si eram doar in camasa, ca era inca frumos afara cand plecasem de acasa. M-a si luat unu’ cu fetita, te ploua. Da, ma ploua! Si ce? Nu ma topeste!

      (Citează)

  6. poi bronto: iti facea un compliment. “vezi ca esti da zahar si ta topesti” :D

    cum bai radule. Adica nu te-a speriat ploaia? om esti?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus