un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi s-au terminat serialele

1 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Am rămas fără seriale la care să mă uit. Să facem o recapitulare.

Lost. Un serial ce va rămâne cu siguranţă în istoria televiziunii. După 6 sezoane (wow, 6 ani au trecut de când vedeam primul episod pe AXN?) s-a terminat şi, în ciuda faptului că sezonul 4 sau 5 a fost mai slab calitativ decât celelalte, a fost excelent pe total. Singurul meu regret este că ultimul episod a fost cam slăbuţ şi trist. Mă aşteptam la ceva mai apropiat de un happy-end, poate unul în care cei de pe insula sunt “transportaţi” în pielea lor din universul paralel, în care toţi erau fericiţi şi alături de persoanele iubite. N-a fost să fie.

Flash Forward. Un serial varză de la început şi până la sfârşit. Ştiu, mulţi veţi spune că e marfă, că ideea e super, că e plin de acţiune şi neaşteptat. Nu. Ideea este a unei cărţi care, deşi mult mai paşnică şi mai tehnică, mi s-a părut mai interesantă decât ce a apărut la televizor. Poate acesta e cel mai mare merit al serialului, că m-a făcut să citesc cartea omonimă a lui Robert Sawyer. În rest, dacă analizăm la rece, actorul principal a fost plictisitor şi neconvingător, iar o grămadă de personaje s-au dovedit a fi inutile. Nu-mi pasă de asistentul medical, japoneza lui şi nici de tipa care se văzuse înecată, iar până la sfârşit aceste personaje n-au contribuit cu nimic la acţiunea principală. Câte episoade am pierdut însă cu ei? Nu-mi pasă nici de agentul FBI care se sinucide doar pentru a nu mai fi pus în situaţia de a ucide o femeie nevinovată într-un accident auto (mai bine nu mai şofai, idiotule!), dar s-a mai dus şi acolo un episod. În rest totul a progresat încet şi neverosimil, culminând cu un ultim episod in care chiar directorul FBI-ului se împușcă prin toalete cu cei trei teroriști care îi ocupaseră întreaga clădire și alte bazaconii din acestea. Anularea serialului era o decizie evidentă încă de acum multe luni.

V. Plictisitor. Hai mai repede cu ceva acţiune, că momentan doar se învârt în jurul cozii şi nu mai am multă răbdare.

Criminal Minds. Sezonul acesta nu m-a mai atras. Am văzut majoritatea episoadelor, dar toate cazurile au fost insipide. Parcă s-a abătut prea mult de la ideea iniţială de analiză psihologică şi s-a ajuns la prea multă violenţă inutilă.

The Pacific. Un serial bun în a doua jumătate şi mai slab în prima. Nu e Band of Brothers, dar nu ştiam multe despre războiul din Pacific şi acum am mai aflat una-alta.

Stargate Universe. Început plictisitor, dar serialul are ceva ce mă ţine în continuare să-l văd.

Supernatural. Bun, foarte bun. Cam multe drame în familie, dar sezonul acesta a fost serios şi bine făcut, îl aştept cu interes pe următorul.

Two and a Half Men. În continuare amuzant, unele episoade au fost absolut geniale.

Trebuie să văd Dexter, că încă n-am vizionat sezonul 4. Dar în rest, ce mai merită? Breaking Bad, Mentalist, Fringe, Legend of the Seeker, House, The Cleveland Show, 30 Rock, Bones, Mad Men? E ceva de ele?

    33 comentarii

  1. eu iti recomand HOUSE. nu vei regreta :)

      (Citează)

  2. Mie imi plac serialele mai realiste, deci m-am lăsat repede de Flash Forward și Fringe. La Lost mi-au placut doar primele două sezoane. Mad Men și Entourage sunt foarte bune (nu cred că sunt genul tău, judecând după ce ai văzut până acum), 30 Rock în lipsă de altceva, iar la The Mentalist dacă ai văzut două episoade, ai văzut tot.
    House merită văzut. Friends e genial, mai ales dacă iți place Two and a half men..

      (Citează)

  3. 30 rock e fain. The Cleveland Show e asa si asa

      (Citează)

  4. How I met your mother ? / Firefly (vechi) / Arrested Development (vechi dar GENIAL).

      (Citează)

  5. Ah, nu stiam ca Two and a Half Men a continuat dupa sezonul 6… citisem undeva ca sezonul 6 e ultimul pentru ca Jake a crescut prea mult….

    La The Pacific m-am uitat sperand la ceva in genul Band of Brothers, dar am ramas profund dezamagit (ultimele 3 episoade nu le-am vazut). E mult mai slab decat Band of Brothers si in plus mi se par greu de urmarit personajele pentru ca prea sar de la unul la altul. Pacat, speram la mai mult.

      (Citează)

  6. eu am luat primul episod din vreo 10 seriale asa si am inceput. needless to say, nu m-a convins niciunul.

      (Citează)

  7. Mie mi-a placut foarte mult Fringe, am terminat de vazut sezonul 2. E un fel de X-FIles, doar ca acum nu te lasa cu ochii in soare, ci iti si explica fenomenele. NU lipseste si putina teorie a conspiratiei.
    Daca vreau sa ma destind ma uit la Big Bang Theory. Cateodata sunt glume misto. Sunt episoade scurte si relaxante.

      (Citează)

  8. M-am uitat la tot Fringe. E un fel de X-Files, unele episoade fac parte din povestea serialului, altele sunt de tip “monster of the week” – adica de umplutura. E bun de vazut vara, ca oricum nu apar alte seriale.

      (Citează)

  9. daca nu ai vazut The Big Bang Theory, ai facut o greseala fatala. E genial !

      (Citează)

  10. Da, The Big Bang Theory e foarte fain, produs tot de cei care fac Two And a Half Men.

    Bazinga!

      (Citează)

  11. The Cleveland Show mi se pare foarte slab.
    Recomand insa “How i met your mother” (Neil Patrick Harris :P) si “It’s always sunny in Philadelphia” care este foarte, foarte amuzant.

      (Citează)

  12. The big bang theory – neaparat pentru comedie si, fiind in domeniu sa zicem, o sa te atraga si mai mult :p Bazinga!!
    Breaking Bad – poate exagerez, poate nu, dar Breaking Bad face cat toate serialele la un loc din cele enumerate de tine ( evident, fara LOST). Imi place sa cred ca e cel mai bun serial al momentului.
    Mad Men – pentru atmosfera, pentru viata din acea perioada. Te prinde mai greu insa ca e f lent dar, in ciuda acestui fapt, savuros.
    Misfits – british series de doar 6 episoade. Muzica geniala. L-as putea compara cu seria 1 din Heroes dar cu mai mult umor. Merita!
    Fringe – pe alocuri plictisitor, pe alocuri f bun – merita doar pentru fanii sf.
    House – pe mine m-a prins foarte greu, abia dupa vreo 8-10 episoade, dar apoi a intrat printre favorite :)

      (Citează)

  13. si eu ma gasesc mereu in aceeasi situatie, ca nu mai am la ce sa ma mai uit

    In general nu poti da gres cu nici un serial HBO

    Recomand The Wire, e 10/10, pur si simplu mindblowing
    Sopranos daca nu l-ai vazut
    Curb Your Enthusiasm / The Office pt comedii

    Two and a half men si 30 rock nu mi se par extraordinare, dar pot fi vazute in lipsa de altceva.
    Big Bang Theory e bunicel

    Dexter sezonul 4 e bun
    Breaking Bad si Mad Men iar foarte bune

      (Citează)

  14. House – clar, nu rata serialul asta pentru ca este prea frumos.

    The war at home – daca vrei sa razi pe saturate le fiecare episod.

    Legend of the Seeker – doar daca iti plac astea cu vrajitori, magie, etc. (Sunt si femei bune insa in serial:D). Actiunea e cam aceeasi mereu, poti sa incerci cateva episoade.

    Ca sa iti faci o idee despre seriale incearca http://www.vplay.ro Sunt in format HD, online si se incarca repede. L-am descoperit si eu de vreo 2 luni si e foarte tare. Are o gramada de seriale.

      (Citează)

    • Pai stati asa ca la multe m-am uitat deja:

      House – am vazut cele 2 sezoane de pe AXN, vroiam sa stiu daca merita sa-l vad si in continuare sau devine mai slab/plictisitor.

      The War at Home – cred ca l-a dat HBO integral, l-am vazut acolo

      Legend of the Seeker – voi lua cateva episoade sa vad cum e

      Fringe – am vazut o parte din sezonul 1, dar ma saturasem sa rezolve mosul din laborator orice criza in 3 ore. Am inteles insa ca a devenit mult mai marfa in sezonul 2, poate il iau din nou.

      Big Bang Theory – voi lua cateva episoade sa vad cum e.

      Sopranos – nu-mi place.

      The Wire – voi lua cateva episoade sa vad cum e.

      Mad Men – voi lua cateva episoade sa vad cum e.

      Firefly – l-am vazut, bun dar scurt si anulat.

        (Citează)

  15. Big Bang Theory sigur te va captiva daca ti-a placut Two and a Half, referitor la Two and a Half de cand a aparut Chelsea o cam dat-o aiurea, doar ultimele episoade din acest sezon fiind mai reusite.

      (Citează)

  16. The big bang theory devine genial, asa cum ii zic eu, cred ca din a doua jumatate a sezonului 1. e adevarat ca si primele episoade sunt bune, dar a devenit captivant de la ep 7-8 asa … oricum … nu pierzi timpul cu el. Eu il am HD … toate cele 3 sezoane care au aparut pana acum :D …. Bazinga :))

    PS: daca ti-a placut Mr.Bean, afla ca Sheldon e un Mr.Bean cu IQ peste 160 … scuze pt spoiler.

      (Citează)

  17. fringe, house si bones merita mai mult decit orice

      (Citează)

  18. Arrested Development dupa cum ziceam mai sus. Dar ai rabdare cu el, incepe mai greu, pe la sfarsitul sezonului 1, inceputul sezonului 2 devine mortal.

      (Citează)

  19. Recomand 30 Rock si The Office (varianta din US cu Steve Carell). Sunt extrem de amuzante amandoua :-)

      (Citează)

  20. House, fara discutii. Dar daca zici ca ai vazut 2 sezoane si nu te-a prins… nu stiu ce sa zic.
    Breaking Bad are ceva ce nu mai gasesti in alt serial, e diferit de tot ce a fost pana acum. Merita.

      (Citează)

  21. iti recomand si eu Breaking Bad, foarte bun din toate punctele de vedere, de la scenariu pana la regie. Toate personajele principale au parte de character development, nimeni nu pare in plus. Sa-mi spui ce parere ai.

    Cleveland Show mi se pare o mizerie. Am rezistat 3 episoade. Pe de alta parte nici sezonul curent din Family Guy nu e cine stie ce. Se pare ca de cand a devenit cel mai bine platit producator, Seth nu se mai straduieste deloc.

    Uite cum cu un post pe blog iti gasesti seriale de vazut cat pentru toata vara :))

      (Citează)

  22. chiar daca m`a intristat finalul de la Lost, subliniaza foarte clar ca totul e fictiune, ca daca cumva credeam ca asa ceva ar putea fi real, suntem departe :).

    ai uitat de House, care este peste toate. sau de “24” si The Mentalist.

      (Citează)

  23. Mai vechi:
    The IT Crowd – umor britanic, caci tot ai fost pe la ei :)
    Home Improvement, 3rd Rock from the Sun – americane

    Si unul si mai vechi: The Dick Van Dyke Show

      (Citează)

  24. The IT Crowd indeed :) Uitasem de el si tocmai urmeaza sa apara seria a 4-a, iar a 5-a s-a confirmat deja :)

      (Citează)

  25. Drawn Together.
    Desene animate bolnave, gen South Park. Trei sezoane si un film.

      (Citează)

  26. Battlestar Galactica, Firefly si Alias… cu o clasa peste tot ce-ai scris tu mai sus…

      (Citează)

    • @logical: vazute.

      M-am uitat si la niste episoade din Family Guy. Nostime, dar prea mult, nu mai aveam timp de ele. La fel m-as uita si la Simpsons, dar sunt prea multe episoade si prea putin timp.

        (Citează)

  27. Battlestar Galactica

      (Citează)

  28. hmmm….anatomia lui grey ii foarte misto(medical gen house dar mult mai fain)si prison break de asemenea ma impresionat lost ultimul sezon super tare oricum toate sezoanele au fost geniale si te prind repede..ce am mai vazut sa vedem house..hmmm m-am plictisit deja de el nu m-am mai uitat de mult dark angel mi-a placut foarte mult cu jessica alba am mai vazut o groaza de seriale da nu cred ca sunt genurile voastre oricum succes

      (Citează)

  29. Iar eu cred ca limba romana nu e genul tau.

      (Citează)

  30. sal poate sa imi spuna si mie cineva cate seri are fringe ? am vazut 3 ..dar am senzatia ca nu sunt toate !! aveti cumva idee ? pentru ca este bestial filmul ..au inceput sa il de-a pro-tv..si ca de obicei dau cateva episoade , si dupa aia la gara cu ei !! nimic !! noroc cu site seriale..ca altfem muream prost ( oricum asa mor ..dar macar ….am vazut ceva hihi ) hai care stiti si cunoasteti ..va rog da-ti si voi un raspuns ! va multumesc anticipat !

      (Citează)

  31. Remarcabil: “seri”, “de-a” “pro-tv au inceput” “virgula inainte de si” . In atat de putine cuvinte…Iti prevad un viitor stralucit. si ca sa iti multumesc pentru ca m-ai facut sa rad de dimineatza: fringe are 3 sezoane – http://www.imdb.com/title/tt1119644/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus