un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

7 idei pentru a scoate tara din criza

10 Jun 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Să crești TVA-ul e la mintea cocoșului, se gândea orice ministru la asta. Mai greu e să găsești alte metode creative pentru a aduce la bugetul ţării nişte bani “bine meritaţi”:

  1. Se poate schimba numele a cel puţin jumătate din străzile oraşului, ca să mai încaseze bani din taxa de actualizare a buletinelor.
  2. Limita de viteză în oraş ar putea fi redusă la 20 la oră, ca să fie mai uşor de dat amenzi pentru depăşirea ei.
  3. Pentru orice act depus la stat să fie nevoie de timbru fiscal (care să poată fi cumpărat doar de la Poştă, ca şi până acum).
  4. Acces plătit la informaţiile publice oferite de stat pe Internet. Vrei să te uiţi cum poţi obţine un nou paşaport sau unde e adresa administraţiei financiare din sectorul tău? Plăteşti!
  5. Taxa pentru a trece prin centrul Bucureştiului pare tot mai apropiată, nu?
  6. Taxa de ieşire pe DN1 ar mai aduce nişte bani, ce dacă nu e autostradă pe acolo…
  7. Legalizarea prostituţiei. Nu trebuie să mai explic nimic.

    4 comentarii

  1. Sper că ultima metodă nu era tot “funny” pentru că aceasta chiar e o metodă serioasă de a aduna bani serioşi. Nu ne comparăm cu state civilizate care au prostituţia foarte bine pusă la punct pentru că noi nu sîntem un stat civilizat dar… ar trebui să ne îndreptăm către civilizaţie. Ştiu că părerile sînt împărţite şi că subiectul este delicat dar dacă nouă ne-ar fi mers bine astăzi sprijiniţi de această industrie nimeni nu ar mai vocifera, ar tăcea mîlc pînă şi cei mai mari “credincioşi”.

      (Citează)

    • Nu, ultima chiar ar trebui implementata, vad numai avantaje in ea. Singurul lucru pe care l-a zis bun Elena Basescu…

        (Citează)

  2. Mie, unul, imi plac solutiile propuse de tine si te-as vota, daca de asta ar depinde implementarea lor :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus