un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

UNPR si-a ales sigla, urmeaza salutul cu mana intinsa

19 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Partidul Independenţilor, numit oficial Uniunea Naţională pentru Progresul României (împarte acronimul cu Uniunea Naţională a Patronatului Român, dar ei sunt cu progresul, nu cu originalitatea), s-a lansat oficial. Trecem peste nepotrivirea între conceptul de independent şi gruparea lor într-un partid, despre care vorbeam altă dată [Gandul zilei]. Mult mai tare e sigla lor.

Sigla curentă este cea de mai jos:
unpr1
Ştiţi unde am mai văzut un vultur stilizat asemănător? Pe SIGLA PARTIDULUI NAZIST! [Wikipedia] Nu e tare?
nazi1

Sigla inițială la care se gândise UNPR-ul era cu un vultur mai puţin stilizat:
unpr2
Hmm… unde am mai văzut un astfel de vultur… TOT LA NAZIŞTI!
nazi2

Da, ştiu că vulturul, svastica sau salutul cu mâna întinsă sunt simboluri mult mai vechi şi doar în secolul 20 au fost asociate cu 75 de milioane de morţi în Al Doilea Război Mondial. Asta nu înseamnă că e momentul potrivit să o foloseşti din nou. În fond, şi numele Adolf e simpatic, dar acum nu cred că îşi mai botează multă lume copiii aşa…

Imaginile cu UNPR sunt de pe pesurse.ro.

    9 comentarii

  1. Sigla a doua seamana foarte tare cu stema Romaniei. Acum…daca tie ti se pare ca stema Romaniei seamana cu vulturul nazist…

      (Citează)

  2. Un partid al independentilor mergea…un partid cu viziune si doctrina Libertariana ori ceva…dar sa fim seriosi. Ostasii generalismului Oprea numai libertarieni nu sunt. Apropo, mai stie cineva cine erau progresisti nostrii traditionali? Indiciu, era vorba despre o scrisoare de amor ratacita pe undeva. Da…viva il generalissimo Catavencu!

      (Citează)

  3. Radu, de ce ar fi la misto postul lui Bogdan? Despre primul vultur iti dau dreptate ca seamana cu vulturul nazist, dar al doilea este discutabil. Stema romaniei are acelasi vultur desenat, unele diferente fiind culoarea si faptul ca acesta al UNPR nu are gheare (ar mai fi si numarul de pene).

      (Citează)

  4. @ nwradu
    cred ca trebuia sa pui ceva gen ?! ca sa se inteleaga. interesante asemanari intr-adevar

      (Citează)

  5. mua. cand era sa te iau si io la domna injuratura, vii tu si strici distractia ca e la misto postu :D
    urat domle. Adica ce, deplangi victimele celui de-al doilea razboi mondial? mai esti si antisemit

      (Citează)

  6. dode_rapidistu

    24/01/2011 la 10:08 PM

    neinteresant!!!!! nici macar primu nu seamana mai ales al doilea dc incercati mereu sa le asociati ce nu va convine ce vreti sa faceti reclama??? sau ce…. ce vreti este un simplu vultur!!! lasati ba draqu discutiile nici macar nu va privesc :| ce nu va convine sa fiti condusi de extrema dreapta ?

      (Citează)

  7. dode_rapidistu

    24/01/2011 la 10:09 PM

    Si daca ar semena stema noastra cu vulturu nazist asi fi mai fericit

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus