un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

M-am tuns!

4 May 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

De ce e asta aşa mare brânză, veţi întreba. Pentru că eu mă tund foarte rar, probabil o dată pe trimestru, aşa că e un eveniment special pentru mine şi deci trebuie să aflați şi voi despre el.

V-am zis despre obiceiurile mele privind tunsul? Majoritatea oamenilor se tund la o anumită frizerie şi la un anumit frizer sau frizeriţă, de se duc să se intereseze când e în tură şi dacă îi poate primi şi pe ei. Doar acolo, doar la acea persoană, doar în acel stil.

Eu fac exact la modul opus. Mă tund la cea mai apropiată frizerie. De câte ori s-a deschis una mai apropiată, m-au câştigat de client. Mă tund la cine se nimereşte să fie de serviciu atunci. Indiferent dacă o cunosc sau nu, iau loc şi mă tund. Niciodată n-am ştiut ce să răspund la întrebarea tradițională “cum vă tund?”. L-am ascultat odată pe un tip vorbind un minut întreg, descriind în termeni tehnici cum vrea să fie tuns pe fiecare zonă a capului. Eu zic “mai scurt” şi atât. De la o vreme am mai învăţat şi eu una alta şi acum arăt cu degetele cam cât vreau să-mi scurteze părul, iar în plus zic că la spate vreau pierdut, nu drept (până acum un an nici nu ştiam care e diferenţa). Toate celelalte întrebări (“contur la spate?”, “perciunii cum îi tai?”, “la urechi vreţi aşa sau aşa?”,”aici să vă iau din foarfecă sau cu maşina?”) mă bagă în ceaţă şi de obicei zic “aaaah… cum vreţi, doar să se potrivească la restul părului”, de o las în dilema şi pe femeia care mă tunde. Frizeriţelor nu le place să aibă ele de ales, vor să li se spună clar şi precis ce trebuie să facă.

Mă mai tund in iulie, inainte de concediu.

    7 comentarii

  1. Ce mişto, ai concediu… :)

      (Citează)

  2. Incredibil, dar exact la fel procedez si eu….si credeam ca sunt singurul aiurit care e pus in dificultate de intrebarea “cum vreti sa va tund?” :) Ma tund destul de rar, cum zici tu: o data pe trimestru, si atunci de regula o fac pentru ca nu mai suport claia formata, iar cand frizerul/frizerita aude “sa fie scurt, dar nici chiar periuta” de obicei nu se asteapta, avand in vedere “podoaba” pe care o detin la momentul respectiv :).

    Din ultimele experiente, fiind tuns de cele mai multe ori cu masina am mai intrebat si eu “ce numar e asta?”, si am aflat ca nr. 4 ma prinde cel mai bine pe laterale, si putin mai mare deasupra :). Bineinteles, nu stiam ca numarul 4 difera de la frizer la frizer, iar acel “putin mai mare” este din nou, cat se poate de relativ.

    Ultima data am dat peste un frizer care cred ca mai era si gay pe deasupra (nu ca ar fi o problema cu asta, cum spunea Seinfeld, dar tipul tundea intr-o frizerie in care de 4 ani de zile eu eram obisnuit sa vad numai frizerite :) ) pentru ca a fost foarte dezamagit cand, dupa ce m-a tuns cum credea el ca e mai bine, i-am spus ca de fapt e mult prea lung, si ca nu imi place. L-am rugat sa ma ia cu masina uniform peste tot (ceea ce s-a dovedit a fi o idee buna in final), dar tot incerca sa ma convinga ca e mai bine cum m-a tuns el…iar inainte de a-mi baga masina in par, m-a mai intrebat o data: “sigur?”, moment in care m-am simtit ca si cum mi s-ar fi pus pistolul la tampla, caci asa de hotarat tinea de masina aia de tuns, si parca ii era greu sa apese pe “tragaci”, de teama masacrului pe care ar fi urmat sa-l declanseze :))

      (Citează)

  3. Pune si tu o poza de la spate. Care e diferenta dintre pierdut si drept?

      (Citează)

  4. la mine e asa simplu, ii spun cu masina cu 1 peste tot. si cam asta e tot :)

      (Citează)

    • @Meneopol: dap, mare, soare si palmieri. E si in contul celui de anul trecut.
      @seba18: da, dar la mine nu se pune problema de masina. Eu cand sunt proaspat tuns am parul de aceeasi lungime ca alti oameni care atunci considera ca il au prea mare si se duc la frizer.
      @Ovi: eh, de unde poza? Pierdut e cand iti scade din ce in ce mai mult lungimea parului pe ceafa, pe cand drept e cand te tunde brusc undeva. Genul “Neti Sandu” e tuns drept la spate, banuiesc.

        (Citează)

  5. ma tund o data la 3-4 sapt. :)

      (Citează)

  6. Felicitari…eu m-am obisnuit sa ma tund singur…am si o freza complexa rau ( 3 peste tot sau 2 peste tot daca e vara). economisesc o groaza de bani( cand m-am apucat eram afara si un tuns ma costa muuult mai mult decat face) iar acum o fac din comoditate si spirit ingineresc( fac experimente pe capul meu cu partea de pierdut la perciuni si la barba)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus