un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum arata un modem Vodafone 3G

5 May 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Dacă faceţi parte dintre cele 5-6 persoane care până acum nu au văzut cum arată un modem 3G Vodafone, iată că vă arăt eu. L-am desfăcut pe al meu ca să-l testez.

Pachetul conţine un modem, mare şi alb, cu slot pentru SIM şi pentru un card microSD în el, un cablu prelungitor USB, pentru cazurile când n-ai loc să înfigi “marele alb” direct în calculator, şi ceva ghid de utilizare. Dintr-un alt pachet Cartela Internet pe Mobil am scos un SIM şi l-am introdus în modem, apoi modemul în calculator.

Paşii urmaţi pentru activarea sa şi conectarea la net au fost următorii:

  1. am introdus modemul în USB-ul laptopului (Windows 7 Pro 64biti).
  2. s-au instalat automat nişte drivere şi un software Vodafone.
  3. m-a întrebat dacă am abonament sau preplătit, am ales ultima opţiune şi astfel s-a finalizat instalarea.

  4. în browser am introdus o adresă oarecare şi m-a redirecţionat pe vodafone.ro pe o pagină pentru Cartela Internet Vodafone.
  5. acolo am ales să-mi fac un cont nou, am băgat numele meu, numărul de telefon de pe cartela SIM (e scris pe spatele cutiei în care era cartela SIM pe care am băgat-o în modem, mi l-a zis şi softul modemului în timpul instalării), un username şi un email.
  6. am primit în softul de modem un cod de confirmare pe care l-am introdus în pagina Vodafone şi astfel s-a activat serviciul de Cartela Internet pe Mobil.
  7. acum că aveam cont în pagina din browser îmi apare în stânga sus opţiunea Reîncărcare, unde am ales metoda prin eVoucher.
  8. am răzuit o cartelă valorică de 6 euro, pe care o aveam suplimentar, şi am băgat cifrele ieşite la suprafaţă în browser, la seria voucherului, plus numărul de telefon pe care vreau să-l încarc, adică cel de la cartela SIM.
  9. am confirmat şi aveam astfel 6 euro în cont.
  10. ceva mai jos, dar tot în aceeaşi pagină, sunt la alegere serviciile Internet pe mobil prepaid. Am dat adăugă la cel de 5 euro, mi-a luat această sumă din creditul pe care îl aveam şi mi s-a activat un trafic de 500 MB valabil pentru 10 zile.

După care a mers netul bine. Mi s-au părut o grămadă de paşi, dar bănuiesc că îi faci doar prima oară, după aia bagi modemul în calculator şi merge direct netul.

Acum ceva vreme v-am arătat şi modemul 3G de la RDS.

    20 comentarii

  1. Modemul cat a costat ? Este produs de Huawei sau de ZTE ?

      (Citează)

  2. Banuiesc ca e ZTE. Este identic cu ce am eu.. doar ca eu il am de aproape un an pe abonament.

      (Citează)

  3. care merge mai bine? rds sau vodafone?

      (Citează)

    • Hmm. BUna intrebare. Voi face niste teste comparative, dar momentan am dat modemul Vodafone altcuiva ca sa vada ce acoperire are in acea zona.

        (Citează)

  4. dupa ce ca… dau 5 euro pe 5 zie (si eu acasa dau la rds 10 euro pe o luna nonstop, fara limitare de trafic), mai ma si limiteaza la 0.5 GB. Inteleg ca e internet mobil, dar mi se pare bataie de joc sa stai in 0.5 GB. pai daca intru pe youtube si vad 10 clipuri am terminat 0.3 GB….

      (Citează)

    • Tu vrei si net mobil de mare viteza, il vrei si gratis. Oferta nu este facuta pentru YouTube, ci pentru cand pleci pe undeva cateva zile, te duci intr-o delegatie, ti-a picat RDS-ul acasa si dureaza 5 zile reparatia, te-ai mutat intr-un apartament nou, etc. Daca vrei YouTube sau download masiv, te orientezi spre alt tip de net si alt provider (sau platesti o gramada la Vodafone, daca tii neaparat).

        (Citează)

  5. Nu il vreau gratis, dar pentru mine limitarea de 0.5 GB la 5 euro e o absurditate. Tu nu mi-ai inteles ideea oricum, asa ca nu mai imi bat capul.

      (Citează)

    • Pai ce vrei exact? Mai mult trafic? Mai putini bani? 20 GB la 2 euro? Ca sunt si alte variante, nu doar 0,5 GB cu 5 euro. Vrei mai mult, platesti mai mult, ca la orice serviciu. Iar acesta e doar cartela prepay pt Internet, ca poti sa mergi si pe abonamente.

        (Citează)

  6. potoleste-te angajat vodafone… tu mai tii minte cand a aparut in romania telefonia mobila ? n-aveau decat 2-3 oameni din 50 un telefon, si de asta era un moft scump. astazi internetul wireless pare a fi un moft scump, peste 10 ani va fi la preturi de nimic. concurenta isi va spune cuvantul. asa ca… scuteste-ma.

      (Citează)

  7. Imi apare c se conecteaza sh asa o tine de o zi sh o noapte! Ce fac? Am modem d la vodafone fara abonament.

      (Citează)

  8. Subscriu si eu la parerea celorlalti. Ok sa zicem ca ai dreptate in legatura cu banii, bun sunt de acord platesc mai mult. Uite eu acum stau de pe acest modem si merge foarte bine, ma uimeste doar ca am cumparat 20 EURO credit si ceea ce ma deranjeaza enorm de mult e faptul ca ma obliga sa consum acei 4 GB in 30 de zile. Imi arata ca imi expira nr. de la modem intr-un an dar sincer nu inteleg tampenia asta. De ce oameni buni trebuie sa ma incadrez in acele 30 de zile ? Uite de exemplu eu folosesc internetul pentru download si upload foarte mult si mai putin pentru browse pe web. Poate ca intr-o luna am sa downloadez atat de mult incat o sa imi cumpar 3 cartele de 20 de EURO insa chestia cu expirarea mi se pare absurda si or sa piarda mult mult de tot la faza asta. Adica ganditi-va ca multi or sa isi cumpere si ei saracii sa zicem 10 euro ca sunt mai amarati si nu isi permit si vor si ei sa isi citeasca mailul. Or sa le mearga netul un nr X de zile dupa care or sa se trezeasca ca le-a “expirat” creditul. Pai stai un pic, eu cand scot acei euro din buzunar, ii conditionez pe cei de la Vodafone sa ii cheltuiasca in maxim 30 de zile ? E ABSURD, E STRIGATOR LA CER !!! Rugamintea mea e ca cineva de la Vodafone sau cine poate intra in contact cu conducerea lor sa scoata prostia asta pentru totdeauna. Nu se poate asa ceva si or sa piarda foarte mult. Bravo Vodafone pentru viteza frumoasa, pentru mine a fost o alegere buna insa partea cu expirarea accesului la internet in X zile este o MARE, MARE GRESEALA.

      (Citează)

  9. dealu

      (Citează)

  10. Am vazut ca posturile sunt mai vechi. au aproape un an de zile. dar spunea “mihai brasov” mai sus “peste 10 ani … concurenta isi va spune cuvantul”. deja a inceput sa si-l spuna. luna asta, la orange, pentru abonamentul pantera21, sau ceva de genul asta, incheiat pe 2 ani de zile, ai trafic nelimitat timp de 2 ani. Da, platesti in jur de 85 de lei pe luna pe abonament, dar ai viteza mare, si nu mai ai limita de download. poti sa te uiti cat vrei, unde vrei, si sa downloadezi cat vrei. intr-un an, doi, maxim, toti or sa scoata limitarea de la transfer. (nu, nu lucrez la orange)

      (Citează)

    • @razvan: nu e nelimitat in adevaratul sens, ci doar ti se spune asa pt ca e mai bun marketingul decat sa-ti spuna, de exemplu, 10 GB inclusi. Adica putini ar ajunge la 10 GB oricum, poti la fel de bine sa consideri ca e nelimitat.

      Pantera 80 are net mobil nelimitat, costa 83 euro/luna, iar dupa primul GB de trafic te limiteaza la 128 kbps, adica 16 kB/s. Multumesc, nu.

        (Citează)

  11. Salut…Am şi eu o întrebare mai de n00b, să nu râdeţi…Deci…am un PC vechi, are vreo 7 ani (cu placă de reţea la fel de veche, onboard)…Aş vrea să ştiu dacă pe o asemenea vechitură ar merge un modem 3G ??…sau îmi trebuie neapărat computer cu placă de reţea wireless ???

      (Citează)

    • Merge daca rulezi minim Windows XP si ai USB-uri libere. Modemul se infige in USB si se instaleaza cu un driver si soft dat de Vodafone.

        (Citează)

  12. Nu ştie nimeni?

      (Citează)

  13. ca modem merge bine dar fereasca domnul sa deschizi youtobe sau sa incerci sa descarci o melodie sau o poza eventual un document de pe net sau prin messenger ca poti fuma un pachet de tigari pana se descarca(daca se descarca) eu il am de 3 ani pt ca il folosesc doar ocazional dar nu il reomand nimanui daca vrea sa foloseasca zi de zi,,,primale 3-4 zile ai viteza iar apoi peste o luna doar.

      (Citează)

  14. salut…vreu sa zic k aici se lauda degeaba retelele de internet mobil din Romania vreau sa zic k am avut si eu Vodafon 1mb/s si imi mergea cu 2,3 kb. La semnarea contractului a trebuit sa platesc 3 sau 4 luni inainte nu m-ai retin exact iar dupa o saptamana mi-a si venit factura de plata, dupa o luna am mers sa rezeliez si mi-au cerut 250 de euro si dak folosesc si dk nu…deci am fost obligat sa platesc in continuare…am platit 1 an si 11 luni sau chear 2 ani fix nu stiu exact merg luni sa intreb, pentru k acum dupa 2 ani de nefolosinta adica 4 de la semnarea contractului sa imi zica k ma dau in judecata si k vin cu executor pentru suma de 3 milioane juma deci fratilor…internetu de la Vodafon si firma in general e sub orice critik e de cacat…Zap, orange, Cosmote la fel….nici macar nu poti sa deschizi youtubu…specific k sunt la 12 km de orasu Bistrita-Nasud

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus