un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Minca vs Teo

24 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Locuitorii din sudul Bucureştiului merg mâine la vot, pentru el și un loc în Camera Deputaţilor bătându-se Teo Trandafir, din partea PD-L, şi Liliana Mincă, din partea PSD-PC.

PSD-ul a făcut mai multe greşeli în această campanie. În primul rând pentru că au băgat bani în bannere şi postere şi publicitate, deşi e clar că nu pot câştiga în faţa lui Teo. Mii de femei se vor duce la vot şi vor pune ştampila pe Teo Trandafir, deoarece o consideră bună la suflet şi simpatică, vedeta la care s-au uitat ani de zile, nu “o hoaţă ca toţi ceilalţi din Parlament”. Desigur, să fii bun la suflet şi să fi făcut pentru ani de zile o emisiune TV în care să tragi de limbă diverse vedete şi manelişti e un CV excelent pentru a deveni deputat. Dar votul nu e logic, Teo conduce detaşat în sondaje, iar eu, dacă aş fi în locul Lilianei Mincă, aş merge mâine mai degrabă prin parc decât la vot.

Totuşi, greşeala cea mai amuzantă pare să fi fost făcută la alegerea bannerelor şi a sloganului de campanie. Piaţa Sudului şi Şoseaua Olteniţei erau pline de bannere imense în care Liliana Mincă se lăuda că “luptă pentru tine“, înfăţişată fiind cu mâna întinsă ca o cerşetoare şi pe un fundal roşu stalinist. Un fel de “mămucă noastră”, aşteptând ceva în mână şi lăudându-se că se luptă pentru noi, deşi eu nu văd inamici prin zonă. Poate vrea să plece în Irak şi o ţin ăştia cu voturile. Imaginea despre care vorbesc am găsit-o pe Jurnal roz de cazarmă şi nu numai (:-??) via Zoso, eu având mai jos una mică rău.

De ce poate fi văzută doar acolo? Pentru că bannerele au dispărut din oraş, fiind înlocuite cu altele mai noi. Fundalul stalinist a devenit un verde paşnic şi liniştitor. În loc să stea cu mâna întinsă, dna Mincă ne zâmbeşte cu serenitate. Nu mai “luptă pentru tine”, ci ne promite “cu mult suflet“. Mă mir că nu are şi un iepuraş pufos în braţe şi nu se aude muzica de harpă. Problema e că toate bannerele seamănă suspect de mult cu cele ale lui Teo: tot verzi, tot un zâmbet (deşi al lui Teo parcă e rânjet de joker, clar a exagerat fotograful) şi, cel mai tare, Teo ne promite tot acelaşi lucru, dar în cantităţi mai mari: “mai mult suflet”. Mai mult, da? Cum să nu votezi Teo, în aceste condiții? Acum eu zic că dacă PSD-PC tot a copiat de la Teo ideea bannerului şi a sloganului, măcar puteau să meargă până la capăt: “cu şi mai mult suflet”, “mai mult suflet nu se poate” sau “suflet! Maxim, am zis” puteau fi sloganuri la fel de bune.

Colaj facut de mine

Colaj facut de mine

minca4_73

    6 comentarii

  1. Le salut roumain. ;)

      (Citează)

  2. oh well.. si se baga si teo in politica si o castige multi bani… and that’s it

      (Citează)

    • Avea deja o gramada, daca o fi stiut sa si tina la ei. Nu doar cat a castigat la ProTV, dar se aude ca a plecat pe sume imense la Romantica si probabil si pe la Prima sau unde a ajuns.

        (Citează)

  3. a da asta clar. nu am zis ca nu ar avea si se imbogateste din politica. am zis in ideea ca oricum o sa fie acelasi hype cum a fost si basescu vs GEoana cum ca alegem pe ala/aia moral/a si o luam de la capat. totusi aud numai de bine in sectorul 4 cu parcuri deszapeziri nebunii. la noi in 6 se pare ca nu se intampla nimic si mereu cand intreb colegii de militari spun ca nu ar vrea sa vina in cartierul asta “naspa”

      (Citează)

    • Pai dupa ce castiga Teo va fi obligata sa depuna declaratie de avere, asa ca vom vedea si noi ce si cat are.

        (Citează)

  4. Cred ca Teo este cea mai vinovata de promovarea manelelor pe tv.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus