un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Chris Ryan pe Discovery

25 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Pe Discovery am văzut o emisiune interesantă despre diverse forţe de poliţie din lume, ce echipamente au, în ce misiuni merg şi cum se antrenează. Show-ul era prezentat de Chris Ryan, care merge alături de ei în respectivele misiuni.

Cine e Chris Ryan? Eu îi ştiam numele de mai mulţi ani, dar acum am avut ocazia să văd și cum arată “soldatul universal”. Ryan e un fost soldat din trupele SAS (forţele speciale britanice) care în războiul din Golf din 1991 a fost paraşutat împreună cu plutonul său în spatele liniilor irakiene, cu misiunea de a identifica lansatoare de rachete Scud. Au fost descoperiţi, câţiva au murit de hipotermie, alţii au fost capturaţi de irakieni, dar Ryan a fost singurul care a scăpat, călătorind pe jos 200 de mile până la graniţa cu Siria, bând apă contaminată de deşeuri nucleare şi luptându-se pe drum cu diverse patrule. Am văzut acum mulţi ani un documentar despre cum s-a descurcat şi a fost un “wow” până la capăt. Wikipedia.

Un pic m-a speriat şi emisiunea prezentată de el. Într-un episod era alături de poliţia din Rio de Janeiro atunci când aceştia se duceau să aresteze nişte traficanţi de droguri din cartierele rău-famate ale oraşului. Mergeau îmbrăcaţi şi înarmaţi ca la război, însoţiţi de tanchete şi alte maşini blindate şi tot aveau probleme în a ajunge unde trebuie. Găseau în mijlocul străzii câte un bloc de ciment turnat pentru a opri accesul maşinilor, trebuia să-l dinamiteze, trăgeau lunetişti în ei, etc. Acum vreun an am văzut la ştiri că traficanţii reuşiseră inclusiv să doboare un elicopter al poliţie. Să tot vizitezi Rio.

    4 comentarii

  1. Sa inteleg ca nu te duci la Olimpiada din 2016? :)

      (Citează)

  2. sa inteleg ca n-ai vazut filmul Cidade de Deus ?

      (Citează)

  3. @ cartus nici eu dar se pare ca ar trebui.
    si louis theroux are documentare cu politia prin philadelphia si in africa de sud ca sa va faceti o idee de legea junglei si pe acolo daca va intereseaza

      (Citează)

  4. Mai este un film inspirat din fapte reale – Tropa de Elite – http://www.imdb.com/title/tt0861739/ tot despre Rio.
    Rio arata bine in prezentarile de turism alea cu dansatoare sumar imbracate, in rest o saracie mai ceva ca in Ro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus