un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cate autostrazi sunt in Afganistan?

24 Apr 2010  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

O coloană mixtă de autovehicule româno-afgană, care efectua o misiune pe autostrada A1, Kandahar-Kabul, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Nu vă faceţi griji pentru militarul roman rănit în acest incident, a fost dus la spital şi e în afara oricărui pericol. Cuvântul cheie din acest comunicat al MApN este “autostrada A1”.

S-ar părea că București-Pitești are un tiz în Afganistan, între Kandahar şi Kabul. De pe Wikipedia am aflat că această autostradă are 483 de kilometri, unind cele două mari oraşe ale Afganistanului. Nu e singura, ci face parte dintr-un drum circular foarte lung, ce trece prin toată ţara. De exemplu între Kandahar şi Herat este o autostradă de 557 kilometri.

Cam ce imagine are Afganistanul? Deşert, sărăcie, copii murdari, haine ponosite, munţi, peşteri, capre şi mult război. Eh, la autostrăzi ne bat de ne sună apa în cap.

  9 comentarii

 1. Foarte tare.
  Acum incerc sa fac comparatie cu tara noastra. Romania are undeva la jumatate fata de Afghanistan. Ar trebui sa ne fie rusine sa trimitem trupe acolo. Sa vina ale lor aici sa ne ajute la construit infrastructura.

    (Citează)

  • Ei le aveau mai de demult, dar erau cam distruse si le-au reconstruit americanii. Nu cu Bechel, care au tras mata de coada, ci cu altii care in cativa ani au facut o gramada de drumuri.

     (Citează)

 2. daca si romania ar fi o tara de “interes militar si economic mondial”, am avea autostrazi direct prin retezat, bucegi sau delta dunarii. lor le-au facut americanii autostrazi ca sa mearga fara stres cu hummer-urile, tancurile sau camioanele cu soldati si armament. oricum doar trupele aliate au nevoie de ele, ca-n rest nu circula nici dracu.

    (Citează)

 3. highway nu inseamna neaparat autostrada. look at the pictures from wikipedia. ffs.

    (Citează)

  • @N/a: la care fotografii te referi maestre?
   @s3ptember: cred ca merg si afgani in draci, ca probabil pe tipul din acesta de comert se bazeaza. Oricum, peste 10-15 ani, va avea cine sa mearga. Uita-te la noi, Bucuresti-Pitesti e facuta de mult, nu erau multe masini, dar azi sunt. Sa fi avut din timp autostrazi peste tot, chiar si fara trafic, ne-ar fi fost de folos acum.

     (Citează)

 4. Din ce se vede de pe maps.google.com pare mai degraba un drum national cu 2 benzi pe sens.

    (Citează)

  • Pai asta vreau si eu, un drum national cu 2 benzi pe sens. Ce nu-l face autostrada, faptul ca nu are sensurile separate de un gard? Ca asta e singura diferenta fata de A1 si A2 de la noi. Macar de-am avea si noi un din asta pana la Cluj, Oradea, Constanta sau Brasov.

     (Citează)

 5. exact cum si spuneam. whateva.

    (Citează)

 6. Pe la amarati aia pe acolo rusii le-au facut infrastructura prima data si au facuto ruseste, asa ca americanii doar au turnat, democratic, asfalt( nu ca la noi ,monarhist si cu belele). Oricum….dupa hat ani de razboi astia tot au infrastructura mai bun ca la noi.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus