un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am trecut oficial la Windows 7

16 Apr 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am Windows 7 instalat în dual-boot cu XP-ul vechi, dar acum o săptămână am pus Windows 7 ca default. Tot de atunci n-am mai intrat în XP şi nici nu-i duc dorul, aşa că zilele acelei partiţii sunt numărate.

Am trecut la 7 după ce am instalat jocurile Just Cause 2 şi Assassin’s Creed 2 şi ambele merg foarte bine. Probabil că ar fi mers cu câteva fps în plus pe XP, dar rulează foarte bine şi aici, aşa că ultima redută a fost învinsă.

Ce-mi place în mod special?

  • Interfaţa.
  • Noul meniu de Start.
  • A detectat imediat televizorul conectat ca monitor secundar şi a configurat totul aşa cum trebuie.
  • My Pictures sau My Documents sunt acum librarii de foldere.
  • Homegroup-ul ca posibilitate de a share-ui rapid ceva prin reţea cu alte computere ce rulează Windows 7.

Până acum e totul perfect şi mă bucur că am evoluat de la XP.

    8 comentarii

  1. Ce versiune de Windows 7, ca vreau si eu sa trec la el, dar as vreo o versiune completa?

      (Citează)

  2. W7 – un pic de reorganizare si optimizare pentru Vista = avem ceva nou.
    Nu zic… merge frumos, arata frumos, dar nu e totul chiar asa perfect, mai ales pentru cineva care utilizeaza W7 mai mult decat pentru poze si my documents.
    Te provoc sa il lasi pornit 2 saptamani si sa mesteresti zilnic pe el, la mine nu a tinut, asa ca m-am intors la flebetea mea, W 2k3 server .

      (Citează)

  3. Eu il am instalat din octombrie si inca merge foarte bine. Am vazut mai sus ca daca stai zilnic pe el nu tine, ba stau zi de zi minim 6 ore, si nu doar poze, filme etc. Fac editari, site-uri si multe alte chestii, nu s-a intamplat nimic cu el, merge foarte bine.
    Ai facut o alegere buna, mie personal mi se pare cel mai ok windows existent.

      (Citează)

  4. Ai sarit peste Vista? Ca diferentele mi s-au parut minime intre Vista si 7, inclusiv ca performante. Mult marketing. Ce apreciez cel mai mult in 7 este ca pot “trage” doua ferestre spre margini pentru a le aseza in paralel. :)

      (Citează)

  5. e bun daca nu te joci foarte mult cu el si daca ai grija de el.. dar si cand crapa de la un soft..atunci sa vezi BSOD si alte minunatii clasice

      (Citează)

  6. ce nu-mi place mie e că anumite programe pe care le folosesc des nu mai merg în 7. De ex. Corel Draw, parca 10 – zice ca trebuie sa treci la 12 sau nu ştiu cît. Şi nu e numai el, mai sînt şi altele mai speciale, şi nu am chef să caut versiuni (pirat) mai noi.

      (Citează)

    • @Andrii: eu folosesc Professional x64 pe ambele calculatoare.
      @enzo: il am din mai 2009 pe laptop, iar pe desktop voi folosi si CorelDraw si diverse altele, nu-mi fac griji.
      @Tuffy: si eu de aproape un an pe laptop, cu versiunea RC. Uneori nu l-am restartat cu lunile dar e foarte stabil si am lucrat de toate.
      @Melk: am avut si Vista de cand a aparut. Pe laptop, unde e un mediu mai mult office, mergea bine. Pe desktop insa nu mi-a placut, probleme cu driverele, mergea mai greu totul, jocurile erau la pamant. 7 nici nu se compara cu el, e diferenta imensa.
      @alias: eu folosesc Corel de la versiunea 5. Am preferat mereu sa am ultima versiune pentru ca primesc fisiere .cdr de la altii si nu le pot deschide.

        (Citează)

  7. Pentru cei care au 4 GB de ram pe x86,windows-ul( vista sau 7 ), ii foloseste dekt 3.25 GB de ram,si din astia mananca cam 1 gb de ram

    Aici un program foarte folositor care sa va foloseask toti 4 gb de ram:

    http://uploading.com/files/3cce227m/Ready%2BFor%2B4GB%2521.rar/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus