un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Maine e prima cursa de Formula 1

13 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Când am scris anul trecut despre startul sezonului 2009 de Formula 1, am zis că e cel mai interesant de până acum. O fac din nou: 2010 va fi cel mai interesant sezon de până acum (cel puţin de când mă uit eu, adică de pe vremea când Ayrton Senna alerga pentru McLaren).

Modificările pentru acest an sunt substanţiale şi amintesc doar câteva dintre ele:

  • Ultimii doi campioni mondiali, Button şi Hamilton, fac echipă la McLaren.
  • Echipa câştigătoare de anul trecut, Brawn GP, a fost cumpărată de Mercedes şi Michael Schumacher a revenit în F1 ca pilot al lor.
  • Noi echipe, precum Lotus, Virgin şi Hispania, ultima având-l pilot pe Bruno Senna, nepotul campionului mondial.
  • Alonso şi Massa sunt coechipieri la Ferrari, deja mă aştept la scandaluri între ei.
  • Nu se mai fac re-alimentari în timpul cursei. Asta va reduce spectacolul, în opinia mea, deoarece timpul petrecut la standuri era determinat în principal de timpul de alimentare cu combustibil şi conta în strategia generală. În plus, nu vreau să văd accidente în care maşinile au rezervorul plin.
  • S-a schimbat sistemul de punctaj, câştigătorul ia 25 de puncte, apoi se dau 18-15-12 şi aşa mai departe.

Mă aştept că foarte mulţi piloţi să se remarce şi să obţină rezultate bune. Mă refer la oameni gen Vettel, Rosberg, Sutil, Webber sau Kubica, care vor arăta că sunt viitorul acestui sport după ce piloţii deja de mare succes vor îmbătrâni şi se vor retrage. Prevăd un sezon plin de scandaluri şi şicane între Hamilton şi Button la McLaren şi Alonso şi Massa la Ferrari, pentru că ăştia “sunt cu nervii”.

Pentru alte informaţii vă recomand site-ul F1-Live, care a fost cumpărat de ESPN, şi două bloguri româneşti foarte bune pentru informaţii şi analize autohtone, Aphelyon Formula 1 şi cel al lui Daniel Popescu.

    2 comentarii

  1. Mmm, se anunta a fi un sezon palpitant. Oare Schumacher va mai reusi sa se afirme dupa revenirea la noua sa echipa? Vad ca ai amintit de raposatul Ayrton Senna, ma intristeaza faptul ca pe vremea cand el scria istorie la volanul bolizilor eu nici nu eram.

    P.S: Ma tot framanta o intrebare careia nu ii gasesc un raspuns: ce inseamna “nw” din “nwradu”? As aprecia daca mi-ai putea raspunde.

      (Citează)

    • Cam plictisitoare cursa. Ferrari pare a avea masini performante, ceilalti par cam la egalitate.

      Mi s-a parut interesant ca majoritatea a facut o singura oprire la boxe. Sunt curios daca s-ar putea inventa cauciucuri care sa tina o cursa intreaga, pentru a elimina acele 25 de secunde pierdute pentru schimb. Cred ca nu, probabil ca niste cauciucuri mai rezistente ar duce la pierderea mai multor minute prin aderenta mai proasta.

      Nu inteleg de ce toate stirile de ieri ziceau ca Michael Schumacher a dezamagit clasandu-se abia pe locul 7 dupa calificari, in conditiile in care omul a facut 3 ani pauza si e batran, iar campionul mondial de anul trecut, Button, s-a clasat pe 8.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus