un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce atatea toolbar-uri?

6 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Am trecut recent de la Windows 7 RC la versiunea finală oficială. Cum Microsoft nu s-a gândit că poate aş vrea doar să fac un fel de “Repair Install” prin care să-mi updateze fişierele modificate de la RC la RTM, păstrându-mi astfel setările şi programele instalate, a trebuit să o iau de la zero cu tot sistemul.

OK, nu-i bai. Dar cu această ocazie am observat cât de multe programe îmi sugerează să instalez şi un toolbar de-al lor în browser. De ce? Ce să fac cu atâtea toolbar-uri? Yahoo Messenger, Daemon Tools, IrfanView (măcar asta sugera Google Toolbar, pe care chiar îl folosesc pe Firefox), uTorrent, FoxIt. Gata frate! E iarăşi moda toolbar-urilor? Credeam că au dispărut de mult, odată cu creșterea securității browserelor.

    6 comentarii

  1. De ce n-ai intrebat inainte? Tocmai ce am upgradat un 7 RC expirat (boota in bluescreen cu mesaj gen NT EXPIRED bla bla bla) la 7 final fara sa sterg macar un fisier… Trebuia doar o modificare minora la unul din fisierele de configurare de pe discul de instalare. Vezi aici: http://www.howtogeek.com/howto/3075/how-to-upgrade-the-windows-7-rc-to-rtm/

    In alta ordine de idei, eu nu instalez niciun toolbar. Niciodata. Bine, ajuta si faptul ca folosesc Opera :D Oricum, eu nu vad sensul lor, din moment ce consuma resurse si o parte din suprafata utilizabila a ecranului pentru a face cam ce pot face si eu manual.

      (Citează)

    • “The Windows 7 beta or RC releases were Ultimate edition, so you’ll only be able to upgrade to the RTM (final) if you are installing Ultimate Edition”

      Cam din cauza asta, n-am bagat Ultimate-ul.

        (Citează)

  2. hm… daemon tools e deja crapware. pt ceva simplu si la obiect, slysoft virtual clone drive

      (Citează)

  3. Ah. Ups :D

      (Citează)

  4. @laurik – Daemon Tools Lite e destul de lejer, e gratuit si face exact ce (imi) trebuie – mount-eaza imagini. Poate versiunea “Full” e plina de chestii inutile.

      (Citează)

  5. Intr-un browser incap multe toolbar-uri daca exagerezi cu ele.
    Toolbar-urile exista de pe vremea cand nu exista Ajax si paginile web erau statice.
    De ceva timp insa se foloseste foarte mult Ajax in pagini web, acestea au o functionalitate mult imbunatatita si nu mai e nevoie de toolbar-uri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus