un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce nu inteleg la acest RoBlogFest…

15 Mar 2010  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Este decizia unor bloggeri mari de a nu participa, pentru ca astfel să lase şi altora o şansă. Nu mi se pare normal. Dacă ai câştiga participând, înseamnă că eşti mai bun decât cel ce va câştiga în absenţa ta şi atunci concursul va fi mereu umbrit de un nor de îndoială: “oare chiar a câştigat cel mai bun? dacă ar fi participat şi X şi Y, cum s-ar fi împărţit voturile?”.

Uitaţi ce scrie Visurât la el pe blog: “Cel puţin eu, dacă aş vedea că an de an câştiga acelaşi om la un concurs, ori nu m-aş mai duce acolo să văd ori nu aş mai participa”. El a scris-o negru pe alb, alţii n-au dat deloc explicații, ci doar nu s-au înscris si gata. Mie nu-mi place asta. Faptul că vezi că acelaşi om câştiga an de an te face să vrei să fii mai bun. Michael Schumacher a câştigat de 5 ori la rând campionatul mondial de Formula 1, dar asta doar i-a făcut pe ceilalţi competitori să fie şi mai îndârjiţi şi pe celelalte echipe să încerce şi mai tare să obţină performanțe superioare. Dacă așa votează lumea (indiferent de motivul pentru care o face, fie el alegere rationala sau spirit de turma) atunci așa ies și rezultatele, iar pentru anul următor fie le oferi o alternativă mai buna fie îi educi mai bine despre cum să voteze.

    5 comentarii

  1. e simplu. eu nu castig nimic din asta. bani nu, faima nu, simpatie nu. si-atunci, ce rost are?

      (Citează)

    • Ceva tot ai de castigat, chiar daca nu la fel de mult ca in alti ani:
      1. Sunt destui care n-au auzit de tine sau de Visurat, sa zicem. Incepatorii, cei care acum intra in aceasta lume si se vor uita la clasamente pentru a-si face o idee despre cine e cel mai tare in acest domeniu, ar fi unii.
      2. In alt an ai castigat, ai ajuns “numero uno”, acum te mentii. Nu e ceva rau in asta. Ah, ok, nu vrei un Playstation 3 si doar iti atragi injuraturi si nervi pentru ca obtii comentarii de genul “uita ba, dupa ce ca Zoso castiga atatia bani din blogging, acum vine sa ne ia pana si premiile astea date gratis”? Doneaz-o si gata, dar locul nu ti-l ia nimeni.

      Revin la analogia din Formula 1. De ce Alonso nu va fi considerat egalul lui Schumacher? Pentru ca primul a castigat 2 campionate mondiale, al doilea SAPTE! Nu e destul sa castigi, conteaza si de cate ori o faci. Tu ai castigat acum 3 sau 4 ani o editie. Anul aceasta o va castiga X. Te face asta egal cu X? Nu, dar multi asa vor considera. Daca nu acum, atunci peste 20 de ani, cand vor fi doar niste liste si statistici, asa se va considera. Una e sa zici “in anul ala X, in anul urmator Y, in anul urmator Z” fata de “in anul ala X, in anul urmator tot X, in al treilea an tot X…”.

      “eu nu castig nimic din asta” – dar de pierdut ce pierzi?

        (Citează)

  2. 1. hai sa nu ne cacam pe noi. sunt destui care n-au auzit de einstein, asta un ii face mai destepti sau mai buni.
    2. nu am nimic de dovedit in zona asta. rbf e o competitie care nu ma intereseaza.
    3. “tu ai castigat acum 3 sau 4 ani o editie”. chestii de genul asta ma fac sa incep sa incep sa iti ard palme peste ochi cand uiti sa citezi sursa sau cand spui prostii. ce zici, te informezi inainte sa faci din astea?
    4. daca castig, ma injura lumea ca am castiga. daca pierd, ma injura ca am pierdut.

      (Citează)

  3. Legat de F1 stiu foarte multi oameni care au renuntat sa se mai uite la F1 tocmai pentru ca Schumi castiga toti. Chiar si tu ai spus ca sezonul trecut a fost cel mai spectaculos :)

      (Citează)

  4. Mda, poate nu ai nimic de dovedit, dar altii vor face mereu clasamente si prostii din astea. Daca nu acum, macar peste 20 de ani.
    3. Am zis la intamplare, ca nu vorbesc doar de tine aici. Candva a castigat si Visurat si Jeg si etc. Daca vrei sa fie totul exact, am dat mai jos linkurile unde poate vedea oricine de cate ori a castigat X si Y.
    4. Mai bine injurat si castigator, decat injurat si necastigator, nu? Si te injura si pt ca nu participi, stai linistit.

    @Nihasa: era un exemplu despre ce au facut celelalte echipe, nu telespectatorii. N-ai vazut pe McLaren sa se retraga doar pt ca nu aveau sanse, nu? Daca vrei facem o alta analogie: e mare smecherie sa fi fost astronaut pe Luna, dar sunt unii care au fost de doua ori acolo, aia sunt si mai smecheri. E greu sa iei Oscarul ca cel mai bun actor, dar cand il iei de doua ori sau de trei ori altfel ti se duce faima. Etc..

    http://roblogfest.ro/competition/2009/
    http://roblogfest.ro/competition/2008/
    http://roblogfest.ro/Castigatori-2007/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus