un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zeci de oameni au umplut mall-ul

25 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Sute
O ÅŸtire de pe Antena3.ro ne spune că sute de bucureÅŸteni s-au îmbulzit la deschiderea noului mall Sun Plaza de lângă PiaÅ£a Sudului (130 magazine È™i restaurante, C&A, Cora, Mobexpert, Baumax, Cinema City, din astea – cel mai mare mall din BucureÈ™ti).

Zeci
Se pare că titlul original era că “zeci de bucureÅŸteni s-au îmbulzit”, după cum se vede din adresa web a articolului. Probabil ÅŸi-au dat ÅŸi ei seama că zeci de oameni la deschiderea unui mall nu înseamnă îmbulzeală, ci un dezastru, dacă doar aÅŸa de puÅ£ini au fost prezenÅ£i. AÅŸa că au schimbat în “sute”, pentru că este, nu-i aÅŸa, de cel puÅ£in zece ori mai mare decât “zeci”. Acu’… mie nici sute nu mi se pare mult pentru a face o îmbulzeală într-un mall de 80.000 mp, ci doar un număr modest care probabil ÅŸi în cel mai prost moment al vânzărilor este totuÅŸi depăşit.

Să le spună cineva ÅŸi celor de la Antena 3 că s-au inventat ÅŸi alte numere, mai mari. “Mii” (uuuu!). Sau eventual combinaÅ£ii de acestea simple pe care le ÅŸtiu ei, precum “zeci de zeci”, “zeci de sute”, etc.

N-am înÅ£eles prea bine nici pentru ce a fost aglomeraÅ£ia asta cruntă. Mă uitam la reportaje… tot felul de babe ÅŸi moÅŸi stând ciorchine la uşă, convinÅŸi că înăuntru sunt reduceri mari sau se dă pe gratis ceva. Da, e iaurtul redus de la 2,7 lei la 2,6 lei. Principiul unui mall e simplu: ei îl construiesc, tu te duci acolo să cheltuieÅŸti bani. Nu se dă nimic pe gratis. Cele mai amuzante sunt imaginile cu o armată de oameni stând la uÅŸile mall-ului, iar când acestea se deschid dau toÅ£i năvală înăuntru ÅŸi… rămân aÅŸa, neÅŸtiind în ce parte sunt magazinele, unde e Cora, pe unde să o ia spre reduceri promise in Mallul FăgăduinÈ›ei. La noi e criză. De nervi la cozi prea lungi la intrarea în magazine.

    7 comentarii

  1. Am fost eu azi, au o parcare infecta, Mall-ul pare un dezastru total, materialele si finisajele par de foarte proasta calitate (holuri, scaune, podea, băi).

    Am mancat o pizza si am plecat.
    Si intrare si la iesire era imbulzeala mare. Parcarea pare facuta special pentru a scoate cat mai multe locuri dintr-un spatiu cat mai mic. Drumurile de acces erau gatuite de masini parcate pe margine, macarale, dube si cete de pietoni furiosi.

    Din cate am vazut, bin Baumax pleca toata lumea cu niste buchetele de flori si niste galeti galbene. Cred ca asta a fost toata gratuitatea/reducerea.

      (Citează)

  2. “Acu’… mie nici sute”: mie? :))

      (Citează)

  3. @ipo: Eu, mie? Pronume personal pers 1 singular, la dativ, daca nu ma insel?

    Am fost azi in Sun Plaza sa vad ce e de mancare. Jumatate din restaurante si magazine inca nu sunt deschise. Aglomeratie mare in continuare. Nu e cine stie ce, dar cred ca scoate City Mall-ul din afaceri, ca acolo nu calca nimeni nici pana acum.

      (Citează)

  4. Pacat de City Mall, sper sa nu se desfiinteze asa repede ca are singurul cinema unde pot sa vad si eu un film miercuri seara…fara sa fie nevoie sa fac rezervare cu 700 de ani inainte si sa stau 50 de minute la coada de bilete ca sa ajung oricum intr-o sala aglomerata (Vitan/Plaza/Liberty)

      (Citează)

  5. :joking:

      (Citează)

  6. Eu am ramas uimit ca acum au inceput sa asalteze mall-urile cei de varsta a treia. Nu erau ei aceia carora nu le ajungea pensie pentru plata la intretinere?

      (Citează)

  7. Și-or fi dat seama și ei că poți să freci menta în mall fără șa cumperi ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus