un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone insista sa ma piarda de abonat

4 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Vodafone oferă la cartelă, pentru 5 euro/lună, 700 de minute în reţea, 700 SMS-uri şi 70 de minute naţionale. Eu plătesc 5 sau 6 euro (nu mai ţin minte exact) pe abonamentul lunar în care am vreo 250 de minute în reţea, 250 sms-uri şi 50 minute naţionale.

Întrebare de baraj: de ce să mai păstrez abonamentul, dacă pentru aceiaşi bani primesc mai multe?

Mă gândesc că, mai ales având în vedere criza asta despre care se tot vorbeşte, tot mai multe firme vor să te păstreze de abonat. Când ai abonaţi ştii la ce venit lunar te poţi aştepta, ştii când îi facturezi şi poţi studia felul în care utilizează serviciile pentru a le oferi pachete suplimentare. Nu şi Vodafone. Ei bagă în mod constant oferte mai bune la cartele prepaid decât la abonamente, de parcă ar vrea să ne convingă să renunţăm la serviciile plătite lunar pentru cele plătite atunci când ai nevoie. O idee proastă, după părerea mea.

Măcar până acum, dacă erai abonat, îi durea undeva de tine. Toate ofertele bune, tot mai multe minute, megabytes, telefoane erau oferite noilor abonaţi. Acum sunt oferite ălora cu cartelă. Cuplați asta cu faptul că abonaților li se sistează serviciul la cel mai mic semn de neplată a facturii și obții numai abonați fericiți.

Și cum spanac să faci reclamă pe site-ul vodafone.ro la cartușe de cerneală HP? Ești ditamai compania, una din cele mai mari din România, și pe site-ul propriu faci reclamă și la niște cartușe?

    16 comentarii

  1. Am observat trendul asta cu cartelele cu superoferte. Eu la Cosmote am un abonament de 8 euro cu 800 de minute si 800 de mesaje in retea si am observat ca pe cartela ei au la 5 euro tot 800 de minute si mesaje. Adica reducere de aproape 3 euro pe care ii platesc aiurea.
    Dar m-a uimit altceva si anume cum se face taxarea. La mine dupa primul minut, clasic. Iar pe cartela se taxeaza la secunda abia dupa primele trei minute. Vorbesti 1 minut si jumatate se pierd trei minute. Interesanta modalitatea lor de a “fura”.

      (Citează)

  2. si la Orange ofertele la cartele sunt mai bune decat la abonament… e un trend

      (Citează)

  3. Poate nu ati observat in reclama ca scrie marunt-marunt ca oferta de minute e valabila o saptamana dupa incarcare, sau ceva de genul asta. Adica nu ai 30 de zile in care poti folosi acele minute. :)
    Nu stiu de ce oamenii au senzatia ca bancile, companiile de telefonie si alte firme care ofera servicii o fac in detrimentul lor, si pentru buzunarul nostru. Nu, ei castiga bani, in primul rand. Nu cred ca operatorii de telefonie vor avea vreodata oferte de “1 cent abonament lunar, convorbiri netaxabile in toata lumea” fara sa-ti ia serios cu alta mana.

      (Citează)

  4. “Minutele şi SMS-urile incluse în extraoptiune sunt valabile 30 de zile de la activare”

    https://www.vodafone.ro/personal/oferte-speciale/promotie-la-cartela-vodafone/700-min-700-sms-70-min-nationale/index.htm

      (Citează)

  5. Singura chestie negativa este ca oferta asta dureaza doar 1 an. Dar la anu’ poate ca ofertele vor fi si mai mari (de fapt sigur, nu poate). Solutia ar fi sa le dai un telefon sa le spui ca vrei sa renunti la abonament, poate mai sar cu ceva minute.

      (Citează)

  6. am observat si eu ca superofertele pe care ti le fac atunci cand ii anunti ca renunti nu sunt deloc asa super cum par, ba chiar am auzit de ciudatenii cum ca iti dau minute pe care sa le folosesti doar cand suni din apropierea domiciliului tau…

      (Citează)

  7. ala e un alt serviciu..zona mea

      (Citează)

  8. Fa ca mine si ca multi altii. Suna la ei si spune ca vrei sa-ti inchizi abonamentul. Atunci te transfera la cineva specializat pe chestiuni d-astea care iti face oferte muult mai bune pt a te pastra client. De exemplu mie mi-au oferit acum 4 luni cand am sunat, la 5,86 euro cu tot cu tva inclus: 60 min nationale, 430 minute in retea, 400 sms in retea, 1 numar la alegere nelimitat.
    Incearca n-ai ce sa pierzi.

      (Citează)

  9. N-am nevoie de minute mai multe. Eu oricum mai am si o optiune de date pentru telefon, mai platesc vreo 6 euro si pe aia, nu e problema nici de minute nici de bani. Sa ma contacteze ei daca vor sa-mi ofere ceva mai bun (desi aia cu un numar nelimitat n-ar strica).

    Dar zic asa in principiu… Ca strategie mi se pare aiurea.

      (Citează)

  10. Si eu sunt dezamagita profund de ei..ditamai compania dar nu stiu sa isi fidelizeze clientii.. mai ales acum ca iti poti pastra numarul de telefon si trecand la Cosmote, de ex.

    Acum circa 4 luni, satula de facturile gigant care imi veneau, am sunat decisa sa imi schimb abonamentul, si un tip ff simpatic, a zis siguuur, il schimbam la telefon, nici nu tb sa mai veniti la reprezentanta. Eu fericita nevoie mare ca nu tb sa ma mai duc pana acolo sa ma cert cu ei am acceptat. Si mi-a expus noua lor oferta cu 250 de min in retea 60 nationale la 6-7 euro. Am zis in sfarsit vbim in sute de minute! ok sunt de acord( inainte avusesem 60 de min pt 3 nr favorite) , schimba asta aqbonamentul si aflu ulterior, la vreo 3 zile ca pt 9 euro aveam 600 de minute !!! Dar istetimea dumnealui nu s-a gandit sa imi mentioneze, si asa am ramas eu cu 250 de min, vreo 7 euro+ TVA platiti si evident ca le depasesc, si factura nu s-a redus cu f mult.
    Iar la telefoane, ofertele lor nu se compara cu cele de la Cosmote. Big thumb down!

      (Citează)

  11. :D deja mor de ris cind ma gindesc ca si handicapatii de la RDS fac la fel. Un client nou primeste tot felul de oferte la minute in retea etc si cel vechi pt ca e vechi si nu mai prezinta cine stie ce interes pt RDS ca da in continuare banii ca prostu’ nu primeste nimic nou in plus. Aproape ca te fac sa renunti la abonament pt a-ti face altul noi ca sa beneficiezi de aceasi oferta. Idiotenia e la ea acasa. Ce-i aia marketing? Pina si taranii din piata au o strategie mai buna cind e vb de vinzari.

      (Citează)

  12. ai perfecta dreptate cu cartela. i-am sunat sa le zic ca pe aceeasi bani si cu facturi lunare peste medie, ca sa nu mai zic de 5 ani ca abonat, mie imi dau mult mai putin decat celui care tocmai a venit in retea. e incredibil. asa…si sun…pai zice…nu putem sa optimizam abonamentul ca mai aveti un an contract…eu zic sa mergeti la cosmote, oricum e mai buna oferta acolo. am ramas mut.

      (Citează)

  13. Am observat si eu trend-ul asta de prin toamna, aveam nevoie de ceva minute nationale si am prins un pre-pay Orange cu 1000 minute in retea si 100 nationale pentru vreo 5e…
    Ca si tine Radu aveam un abonament “ancenstral” la Vodafone cu 5e lunar 200 minute in retea…si cam atat. Asa ca am sunat la ei si dupa ce le-am spus ca vreau sa renunt la el si sa raman pe cartela, mi-au oferit pe loc oferta de pe cartela 700min in retea si 70nationale pentru un abonament de 6e lunar si prelungirea contractului pentru un an. Cu siguranta ca daca suni la ei o sa-ti faca o oferta mai buna decat ce ai acum in schimbul prelungirii abonamentului pt un an sau doi…deci depinde de tine.

      (Citează)

    • De RDS nu ma plang, sunt abonat de multi ani si mi-au crescut mereu banda, mi-au dat pe moka telefon fix, mobil, acum astept si vreun modem 3G, au venit rapid sa-mi rezolve problemele de cate ori am avut nevoie.

      Vodafone si Orange probabil reactioneaza la migratia clientilor spre Cosmote, oferind si ei cartele generoase in minute impreuna cu ideea ca platesti doar cand ai nevoie, nu lunar. Dar n-ar trebui sa calce peste abonati pentru asta si nici ca beneficiile unui cartelar sa le depaseasca pe cele ale unui abonat.

        (Citează)

  14. pai…nu. pentru alea ‘jde minute pe cartela trebuie sa reincarci lunar ca sa se activeze. e ca un fel de abonament, dar fara acte. treaba destul de desteapta dar, cum spuneai si tu, e anormal sa pui mai multa valoare pe unu’ care tocmai a venit in retea, decat pe cel care iti pompeaza bani de ani de zile.

      (Citează)

  15. Am 10 ani de vodafone,la cartela, am incarcat lunar in acest timp.Nu am primit nici un fel de bonus. Mentionez ca mi-am pastrat acelasi numar in acest timp.Ma bate gandul sa trec la Cosmote, unde sant mai multe facilitati,insa as dori sa-mi pastrez numarul(am inteles ca se poate).Nu stiu cum sa procedez.Cineva sa ma sfatuiasca.Multumesc!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus