un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se mai umple cate o groapa

23 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Ieri şi azi am observat că pe Mihai Bravu, între Piaţa Sudului şi Văcăreşti, şi apoi pe Calea Văcăreşti până la pod, s-au astupat gropile. Şi cele mari, pe care le ocoleau cei ce le ştiau şi le înjurau cei ce rupeau roțile în ele, dar şi cele mici, care se formaseră ca nişte şanţuri în drum, din metru în metru. Înţelegerea lui Oprescu cu asfaltatorii, ca să ne închidă gura, începe să se mişte.

Inventarul definitivat zilele trecute de către CNADNR arată că numărul gropilor din şoselele naţionale şi autostrăzi a crescut în acest an la 2,6 milioane de metri pătraţi (260 de hectare), suprafaţă în creştere cu aproape 20% faţă de cea înregistrată anul trecut, când acestea s-au întins doar pe 2,2 milioane de metri pătraţi. Suprafaţa reprezintă peste 2% din cea totală a stratului rutier de pe şoselele noastre.

Asta doar pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, pe o lungime de 16.000 km. Restul de 60.000 km de drumuri judeţene şi comunale sunt în grija administraţiilor locale şi nu se bagă CNADNR. Aceste drumuri judeţene şi comunale sunt, din experienţa mea, mult mai rupte decât cele naţionale şi, cum sunt şi de 4 ori mai multe, ne îndreptăm undeva spre 10-12 milioane de metri pătraţi de gropi în România, aproximativ 1000 de hectare.

Să tot fii asfaltator. Un articol cu cifre incredibile în România Liberă.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus