un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iarna pe ulita

7 Feb 2010  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Stăteam liniştit în casa pe la ora 20 şi cugetam asupra chestiilor obişnuite de duminică seara – destinul universului, fantezii sexuale, povestea extraordinar de proastă din Mass Effect 2 şi din astea. Deodată, zbârrr! acel sunet groaznic care strică weekendul oricui îl aude: telefonul de la muncă. Răspund cu voce tremurândă, ca de om bolnav “a… a … alo?”. Un coleg vrea să ne întâlnim ca să-i dau ceva. “Acum?!?”. Da, acum. E o urgenţă. “Dar e  8 seara, afară e viscol, Corina Caragea prezintă ştirile sportive şi e decoltată!”. E de neînduplecat. Şi uite aşa am ieşit eu din casă şi am mers până la Şincai în intersecţie.

Speriat de informaţiile meteo din browser, care ziceau că afară sunt -6 grade, dar vântul face să pară un lejer -19 grade, mi-am scos de la naftalină cel mai gros pulover, unul negru de lână groasă, strâns la mâneci şi pe gât. Nu l-am mai purtat de câţiva ani, pentru că iernile au fost blânde, dar acum pare momentul său. Pentru astfel de seri a trăit oaia din care a fost făcut. Mi-am îndesat pe cap căciula adusă din Scoţia, care n-are nimic special în afara faptului că scrie Scotland în faţă şi lumea mă mai întreabă la mişto dacă scrie şi Yard în spate, şi mi-am pus haina groasă, cumpărată acum un an tocmai pentru astfel de vreme. Astfel echipat şi strâns la gât de un fular, am coborât în stradă, bombănind destinul crud şi pe cei care muncesc chiar şi duminică la această oră.

Pe afară era mai cald decât mă aşteptam. Pe străzile mari din cartierul Tineretului se circulă ok, bulevardele sunt curăţate şi plugurile sunt şi acum în acţiune. Mai tragic e pentru pietoni, căci toate trotuarele sunt pline de zăpadă şi nămeţi şi doar pe alocuri s-au format mici poteci pe care se circulă în șir indian. Arătam ca un ninja mare şi negru, dar după 5 minute de mers pe jos gâfâiam de la efort şi aduceam mai degrabă a Darth Vader, mai ales cu ditamai glugă în cap.

Mâine, dacă sunteţi pietoni şi vremea e la fel, aveţi nevoie de ghete sau cizme groase, fular şi glugă. Trotuarele şi staţiile de tramvai sunt pline de zăpadă şi nu se poate sta pe ele. Ca şofer problema cea mare este ieşitul din locul de parcare şi din cartier, după aceea este ok. Seara, când trebuie găsit un loc de parcare, se anunţă la fel de nasoală. Zăpada e moale şi se poate ieşi din ea, câtă vreme nu aveţi o maşină din clasa mică. Am trecut pe lângă vreo 3 ale căror șoferi se chinuiau să le scoată din parcare și nu reușeau nici împinși.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus