un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Office 2010 trailer

17 Jan 2010  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Microsoft pare că s-a  mai deşteptat şi face reclame tot mai interesante. Referinţele la Clippy sunt chiar amuzante.

via Emil Dragota.

Totuşi, nu înţeleg de ce laudă atâta lume Google Docs. Am văzut multe păreri pe net zicând că noile unelte Google iau din clienţii Microsoft Office. Aţi folosit Google Docs vreodată? Eu am scris câteva posturi acolo, înainte de a le pune pe blog, şi am fost foarte nemulţumit de posibilităţile programului. Editare greoaie, foarte puţine opţiuni de formatare şi paginare a unui text şi nici măcar nu căutăm chestiuni complexe, ci elemente care acum le consider de bază în Word. Acum vreo doi ani am scris un mic referat în Docs iar acasă i-am dat copy/paste în Word, pentru a-l aranja şi printa; s-a dovedit un mare eşec, s-au stricat paragrafele şi tot aranjamentul de la un simplu paste. Spreadsheets este la fel de rudimentar.

Cred că Office 2010 va fi un succes pentru Microsoft. Nu are nimic semnificativ în plus faţă de Office 2007, dar cred că mulţi din cei ce folosesc Office 2003 (încă cea mai răspândită versiune, dacă e să judec după formatul fişierelor pe care le primesc) îşi vor da seama că folosesc un program vechi de 7 ani şi vor face update la cel nou.

    4 comentarii

  1. tu ai citit ce ai scris mai sus? in principiu lumea ar trebui sa cumpere un produs mai nou chiar daca nu face prea multe in plus fata de cel vechi. ave consumerismului! Eu folosesc google docs. Nu e un tool perfect dar imi satisface nevoile. Il folosesc mai mult pentru ca pot edita simultan mai multe persoane acelasi document fara sa se deranjeze unii pe altii. In cazul meu e foarte util.

      (Citează)

    • Cum sa nu faca mai multe decat cel vechi? E o diferenta ca de la cer la pamant intre Office 2003 si 2007. Am zis ca 2007 insa nu a fost adoptat masiv pentru ca oamenilor le e teama de noua interfata si noul format .docx, dar probabil 2010 va avea succesul dorit. Mi se pare ca am zis destul de clar asta.

      Am utilizat si eu Google Docs exact pentru editare simultana a fisierelor. E varza.

        (Citează)

  2. Folosesc google docs doar pentru a pastra niste documente (doar simplu text) undeva pe net, sa fie la indemana de oriunde. In rest…

    Evident ca nu se ridica nici la nivelul Office ’97..

    @Mi, gresesti putin – Radu scria ca multi din cei ce folosesc 2003 vor trece la 2010 care nu aduce multe fata de 2007….

      (Citează)

  3. Google Docs a primit feedback pozitiv, in primul rand, pentru ca era gratuit si simplu. Am observat ca si Microsoft este preocupat de editarea online a documentelor caci 2010 se va lansa intr-o versiune light pe online.
    Office-ul isi face treaba bine. Iar legat de docx este un utilitar ce permite si pe 2003 rularea de astfel de documente. Principalul sau incovenient ar fi pretul extrem de piperat. Dar fac pariu ca 90% din .ro au Office piratat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus