un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ne lipseste o revista a presei buna

17 Jan 2010  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am observat că încet-încet marile posturi TV au eliminat revista presei din programele lor, deşi am urmărit cu plăcere emisiuni de acest gen. Se citeau articole din mai multe ziare, se semnalau investigaţiile şi editorialele interesante, era un ghid bun pentru a decide ce ziar să cumperi în acea dimineaţă. Dar s-a terminat, s-a terminat.

Să fim serioşi, Mircea Badea nu mai face de mult o revistă a presei, citeşte maxim 2-3 articole pe seară, uneori chiar nici unul, ci doar îşi exprimă gândurile personale despre orice subiect vrea el. Iar dimineaţa, după ce se termină emisiunea lui (în reluare), face Anca Florea o revistă a presei în cadrul Observatorului de la ora 8. Evident, e un eşec total, deoarece nici ea nu se poate abţine de la formule ample de salutat publicul, observaţii moraliste despre un subiect sau altul, discuţii interminabile şi redundante cu prezentatoarea celorlalte ştiri în loc să facă un simplu lucru: să citească, cât mai repede posibil, cât mai multe articole din ediţia curentă a ziarelor. Radu Morar îşi făcea bine treaba pe vremuri la o astfel de emisiune, înainte să se creadă un Marlon Brando al talk-show-urilor.

    2 comentarii

  1. Eu cred ca nu exista o revista a presei de calitate deoarece nici presa scrisa ca atare nu ofera subiecte. Avem de a face cu un fel de cancan permanent. Lipsesc acele analize pertinente care sa te puna sa cumperi un ziar. In trecut acolo au fost demascate marile acte de coruptie. Acum cei care erau infierati au ajuns patroni si “logic” ca au pilit dintele de vampir al celor din redactii.

      (Citează)

    • Nu ma intereseaza calitatea. Chiar daca o revista a presei imi spune ce ziar a scris despre Simona Sensual si ce ziar despre Andreea Banica, poate ma intereseaza una din ele si atunci stiu spre ce sa ma orientez. IDeea e sa semnaleze articolele si subiectele din presa, nu sa se judece calitatea lor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus