un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu cotizezi, nu existi

14 Dec 2009  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Ministrul transporturilor le-a cerut primarilor să nu-i ajute la nevoie pe şoferii înzăpeziţi pe drumurile naţionale, dacă nu au plătit taxa de drum. (Stirile ProTV)

Vai în ce ţară trăim! Asta zice Berceanu, Ministrul Transporturilor. Tupeu la maxim, asta vedem în declaraţie. Aştept ca Ministrul Sănătăţii să ordone ca ambulanțele să nu mai ajute victimele accidentelor rutiere, dacă nu aveau rovinietă. Şi nici pe săraci să nu-i mai ducă la spital, decât dacă şi-au plătit taxele la stat. Dacă nu, să-i lase să moară, dă-i în mă-sa. Nici în şcoli să nu-i primească pe cei ai căror părinţi nu au cotizat la bugetul statului, ce vor atâta educație. Să nu-i ajute poliţia, să nu vină pompierii dacă le arde casa, de fapt primul lucru care ar trebui să fii întrebat când suni la 112 e CNP-ul, ca să te verifice dacă eşti la zi cu plata taxelor către măreţul stat România, care, nu-i aşa? face atât de multe pentru noi.

Berceanu ar fi putut zice altceva. “Când îi deszăpeziţi pe şoferi, verificaţi şi dacă au rovinietă. Dacă nu, escortaţi-i la cel mai apropiat poliţist rutier pentru o amendă grasă”. Asta ar fi fost normal, chiar logic, şi nici un şofer n-ar fi putut zice că nu merită amenda. În schimb, noi îi permitem să spună astfel de tâmpenii.

Somnul naţiunii naşte monştri.

    1 comentariu

  1. E o declaratie politica, orientata catre aia care nu platesc taxa, un fel de “bai bulangiilor, uitati la ce e folositoare rovinieta”.. Angajatii ministerului care se ocupa cu deszapezirea nu au atributii de verificare a platii acesteia. Daca vorbim de primarii, acolo nici un angajat nu are aceasta atributie, cel mult pot sa fie membri intr-o “comisie” de verificare.

    De altfel, deszapezirea masinii nu are nimic de a face cu primul ajutor. Masinile pot sa ramana pe camp pana la primavara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus