un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unde a fost Dinica pana acum?

14 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Nu cunosc nici viaţa şi nici cariera lui Gheorghe Dinică. Mă consider destul de informat în legătură cu tot ce mişcă în jurul nostru, dar nu l-aş fi recunoscut pe stradă, nu pot numi un film sau o piesă în care a jucat şi doar numele îmi pare cunoscut, cam în treacăt. Din ce am văzut aceste zile la televizor şi din ce mi-au spus cei mai bătrâni înţeleg că a fost un mare artist al României. Eh, mi se pare ironic că tocmai televiziunile îl plâng acum, dar în rest n-au făcut nimic pentru popularizarea cinematografiei româneşti.

Despre Dinică nu ştiam nimic nu pentru că n-aş fi vrut eu să aflu mai multe sau să-i văd filmele, ci pentru că nu mi-a fost niciodată arătat. În schimb, Friends e la a 5-a reluare sau ceva aşa. Familia Bundy la fel. Zilele trecute m-am speriat când am văzut că e Die Hard 1 la televizor şi eu ţineam minte numele de fată al fostei neveste a lui John MacLane. Ştiu situaţii şi replici din Seinfeld, vorbe de duh de-ale lui Bundy, am numărat de mai multe ori toate victimele lui Rambo, ca să fiu sigur de cifre. Iar acum aceleaşi televiziuni care se mulţumesc cu reluări după reluări îşi exprimă condoleanţele după marii artişti pe care i-au ignorat cât încă trăiau. Nu mă plâng, nu am o părere bună despre cinematografia românească, mi se pare că toţi actorii joacă extrem de rigid, spunându-şi replicile de parcă le-ar citi de pe cartoane, încât şi Robocop părea mai uman; doar remarc ironia din atitudinea măgulitoare de după moartea cuiva, în timp ce în viaţă au ignorat complet respectivele persoane.

    3 comentarii

  1. avem aceeasi varsta si totusi eu am auzit des de Dinica, i-am vazut si filme si piese. Am continuat sa “aud” de el si de cand nu mai traiesc in Romania. Ca sa iti fie aratat ceva trebuie sa si cauti, nu sa te uiti pe ProTv asteptand continutul de pe Arte

      (Citează)

  2. Nu ai auzit replica ” Nu trage domn’ Semaca sunt eu Lascarica”
    Cred ca Dinica este omni-prezent in cinematografia romaneasca!….si memorabil
    Televiziuniile………si ce dau…….

      (Citează)

  3. saraca romanie!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus