un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe cand o lista de IP-uri moderate?

18 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Mă gândesc la un sistem simplu de blocare a comentariilor de la idioţi sau copilaşi ce au descoperit Internetul, dar nu sunt capabili de o discuţie. Ceva simplu, dar eficient, făcut de bloggeri şi întreţinut de ei:

  1. Să existe un site pe care orice blogger să poată introduce IP-ul cuiva care înjură sau e troll sau face spam prin comentariile lăsate.
  2. Site-ul respectiv oferă public această listă de IP-uri adunate în timp, pe care orice blogger le poate lua cu copy/paste şi le poate introduce în lista de IP-uri ale căror comentarii se duc direct în moderare pe blogul său (Settings > Discussion în WordPress)

Asta e tot, ideea e ca IP-urile să se adune de la diverşi bloggeri şi toţi să le bage în moderare. Site-ul bănuiesc că e banal de făcut, ba poate chiar apare și un plugin de WordPress care să actualizeze automat lista. Sistemul se protejează uşor de abuzuri: să zicem că X are boală pe Y şi îi bagă IP-ul pe acel site şi apoi îl introduc şi eu la moderare. Dacă la mine pe blog observ că Y comentează normal şi nu mă deranjează deloc, eu îi pot scoate IP-ul din moderare şi în timp îl vor scoate şi alţii.

Nu ziceţi că deja face Akismet cam acelaşi lucru. Eu vreau o moderare a comentariilor de la respectivele persoane, nu trimiterea lor direct în Spam.

    11 comentarii

  1. Cred ca nu gresesc cand spun ca peste 50% sunt cu IP dinamic.

      (Citează)

  2. @hart, nu gresesti, nu poti bloca, majoritatea IP-urilor home use sunt dinamice. releasul poate sa fie insa mai mare sau mai mic.

      (Citează)

  3. Într-adevăr jenant efortul idiotului de ieri care s-a chinuit să bage 200 + de caractere sub nume fals, pentru a-și demonstra impotența cu care a fost dotata de natură. Cât despre idee, nu-i rea, dar oare cum se poate aplica la un milioane de bloguri, de exemplu?

      (Citează)

  4. Nu vreau sa blochez, doar sa bage comentariile in moderare. Si n-au chiar asa multi IP dinamic, din ce vad in listele mele.

      (Citează)

  5. In bucuresti gandeste-te ca mai tot abonatii care sunt pe rds homeuseri au dinamic :) , la fel oradea , iasi , pitesti … deci ar avea efect intr-o oarecare masura

      (Citează)

  6. Pe ip-uri? Neah, nu merge. Sunt foarte multi cu ip dinamic si in plus de asta, trebuie sa te gandesti ca dupa 3 ani ce vei face, va trebuie sa scoti din ip-uri sau cum? O sa te miri de ce nu mai ai trafic. :P

      (Citează)

  7. Dupa cum am mai spus de cateva ori, nu banez pe nimeni, doar comentariile lor nu vor aparea direct pe site si intai le voi aproba eu. E vorba de un click, mai putin de o secunda timp consumat.

      (Citează)

  8. ip`urile sunt dinamice, cel putin in oradea[acesta de acum e de la lucru].

    eu am sistem de moderare indirect, in sensul ca cei aprobati prima data pot comenta nestingheriti, restul asteapta moderare. ca sa te folosesti de “aprobarea” unuia trebuie sa-i stii mail-ul, e drept, adesea facut public pe blogul sau, dar pana acum nu am avut fake commenters. mai exista si posibilitatea moderarii constante, daca stai mult online. eu unul nu prea agreez akismet, nu stiu ce si de ce are cu mine, le-am scris, au studiat, si-au cerut scuze.

      (Citează)

  9. Nu e bună ideea. De ce? Pentru că de exemplu: vine un spammer care are ip dinamic şi comentează la x,y,z. Ei introduc ip-ul pe site/plugin. El îşi face treaba şi bagă la moderare ip-uri. Când spammerul se deconectează de la net eu de exemplu mă pot conecta iar serverul să-mi aloce mie ip-ul lui. Apoi automat eu nu voi putea posta comentari ceea ce nu este corect.

      (Citează)

  10. Daca postezi un comentariu ok nu vad de ce nu ti l-ar aproba respectivul blogger. Multe din comentariile de aici le-am aprobat eu, n-au aparut direct.

    Ganditi-va si la reversul medaliei: cati bloggeri nu trec direct in Spam anumite comentarii? Iar apoi preiei tu acel IP si comentariul tau nici macar nu se mai duce in moderare, ci in Spam, unde sunt cateva sute pe zi si nu sta nimeni sa sorteze prin ele.

      (Citează)

  11. nu cred ca vom vedea pre curand asa ceva. solutia cea mai simpla e sa-i ignoram pana pleaca :) lasa-i sa comenteze si sa spameze pana nu mai pot; nu dai nici un aprove nu comentezi despre ei= nu o sa aibe succes (o sa continue doar daca sunt foarte idioti, caz in care oricum nu ai ce face0

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus