un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Marea dezbatere

21 Nov 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Eh asta da dezbatere, civilizată dar şi cu fraze memorabile. Mi-a plăcut şi cred că singura greşeală a fost că s-a desfăşurat prea târziu, în ultima zi a campaniei electorale şi deci nici unul dintre candidaţi nu-şi va putea face campanie pe baza a ce a ieşit la suprafaţă. Cam ce am observat acum:

 • Băsescu şi-a luat-o pe toate părţile, şi de la Geoana şi de la Antonescu. I-au tras-o că la gangbang şi n-a putut să-i oprească. Nu l-am văzut câştigând nici un dialog, nici o întrebare, totul se întorcea împotriva lui. Evident, e în întregime vina lui, că singur s-a băgat în toate şi a făcut măgăriile acestea. I-au întors-o la orice: când se lăuda că a crescut pensiile, i-au reamintit că guvernul Tăriceanu a făcut asta. Când se lăuda cu victoria legală împotriva Ucrainei, i-au reamintit că Geoană a iniţiat procedura. Când a întrebat de ce PSD-ul a distrus guvernul, i-au reamintit că de la el a pornit-o prin remanierea unui ministru.
 • Geoana chiar pare demagog atunci când vorbeşte. E vina lui că vorbeşte prea lent şi încearcă să folosească nişte cuvinte mari deşi nu e cazul. Şi aia cu buchetele de flori…
 • A fost plin de momente populiste penibile, precum cel al numirii câte unui model. Băsescu a nominalizat-o pe nevastă-sa (ca să pară familist, vă amintiţi posterele cu verigheta), Geoană a zis Patriarhul Daniel (pentru că religia e importantă în ţara noastră) şi Antonescu a zis Tudor Chirilă (nu ştiu de ce, probabil crede că e vreun model pentru tineret. Personal cred că a avut vreo 2 melodii bune cândva şi atât, în rest sunt de acord cu Pitici Gratis pe subiectul ăsta).
 • Întrebările mari iarăşi nu prea au fost puse. Sau dacă au fost puse, nu a răspuns nimeni cu adevărat la ele.
 • Turcescu e degeaba. TVR-ul, televiziunea de stat, nu a avut pe nimeni care să modereze dezbaterea, de a trebuit să cheme pe cineva de la Realitatea? Şi ce e aşa important la un moderator? Tot ce a făcut Turcescu a fost să spună de un milion de ori “doar în 10 secunde, vă rog!”, dar nu-i dădea nimeni atenţie şi toţi depăşeau lejer timpul. N-a zis nimic, n-a avut nici o intervenţie importantă, întreaga discuţie şi toate întrebările şi temele fuseseră stabilite dinainte de staff-urile de campanie, aşa că el a fost în plus.
 • N-aş putea să spun cine a câştigat dezbaterea. Cu siguranţă nu Băsescu. Dar între Geoană şi Antonescu… e foto-finish şi cred că e cam târziu să-l ajute cu adevărat pe Antonescu. Rezultatul îl vedem duminică seara în exit-polluri.

Hai să facem şi un sondaj:

Cine credeti ca a castigat dezbaterea de la TVR?

 • Crin Antonescu - 37%
 • Traian Basescu - 24%
 • Nu m-am uitat - 17%
 • Mircea Geoana - 14%
 • Nu ma pot decide - 8%

Mulțumesc pentru vot! Comentează motivul sau rezultatele mai jos.

Loading ... Loading ...

  2 comentarii

 1. Daca e fotofinish intre Geoana si Crin, atunci castigatorul nu poate fi decat Geaona. Iar daca e Geoana, inseamna automat ca de fapt Basescu e. Miza e/era turul doi.

    (Citează)

 2. suntem lobotomizati daca ne dam cu parerea in asa ceva. cei 3 au avut timp de campanie electorala 20 de ani si n-au convins. de ce ar reusi intr-o zi?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus