un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O intrebare pentru domnul Basescu

26 Oct 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

E plin oraşul de panouri şi bannere prin care preşedintele ne invită la referendum, ca să votăm pentru scăderea numărului de parlamentari de la 471 la 300. Şi dacă în aceeaşi zi sunt şi alegerile prezidenţiale, poate votăm tot cu Băsescu, cel care iată, vrea să micşoreze numărul prea mare de parlamentari cheltuitori şi corupţi.

De ce 300? De ce fix acest număr? Pentru că erau 300 de spartani într-un film? De ce nu 356? De ce nu 100 de parlamentari? De ce nu câte unul pentru fiecare judeţ? Hai trei pentru fiecare judeţ. Ar fi 42 sau 3 x 42, iar votul uninominal chiar ar duce la o campanie electorală adevărată. Hai 64, 128 sau 256 de parlamentari. De ce 300? Dacă facem reduceri de cheltuieli, de ce să nu scazi şi mai mult? E vreo explicație?

    3 comentarii

  1. explicatia este urmatoarea: Basescu isi face campanie pe carca referendumului, adica oarecum pe bani publici. Basescu a inteles ca nu mai merg promisiunile electorale si referendumul este de fapt garantia pentru prosti ca “el face ceva”

      (Citează)

  2. pai nu merge pe puteri de 2… e pe baza de puteri de 3… adica 100 x 3 la puterea 1;)

      (Citează)

  3. e politicianism, desigur, dar sa nu uitam imaginea deplorabila pe care o are parmalementul in ochii platitorilor de impozite. ca urmare, orice reducere este bine venita. de ce 300? sunt sigur ca exista nu una, ci mult mai multe explicatii, dar una a fost mai mult vanturata pe la tv, respectiv apropierea de sistemele europene deja existente, in care exista un procentaj care reflecta cel mai bine acest numar raportat la populatia tarii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus