un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O faza nasoala cu comentariile

17 Sep 2009  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Faptul că cineva a postat în numele Alinei (pe care nu o cunosc, acum am auzit prima oară de ea sau de blogul ei) în glumă aici un comment, în numele ei, este amuzant. Pentru mine, pentru voi, probabil nu la fel de mult şi pentru ea. Surpriza mea a fost când am intrat pe blogul ei (căutând o fotografie, recunosc :P) şi am descoperit că am scris şi eu acolo două comentarii, deşi nu ţin minte să fi făcut asta şi încă nu m-am ramolit.

Faza nasoală din titlu se referă la sistemul de comentarii din WordPress şi la Gravatar. Aşa cum se vede, oricine poate posta în numele meu pe un alt blog. La nume introduce nwradu, la email introduce adresa cu care am postat chiar eu pe zecile sau sutele de bloguri pe care am lăsat cândva vreun comentariu, la website pune domeniul meu şi gata, e ca şi cum l-aş fi scris eu. Mai puţin exprimarea, dar puţini stau să analizeze asta.

Se poate face ceva? Încep să cred că OpenID-ul nu era o prostie inutilă. Sau ne apucăm toţi să lăsăm comentarii în numele altora pe bloguri, printr-un mic furt de identitate? O soluţie ar fi un plugin care să solicite pe emailul introdus în comentariu confirmarea că eşti chiar tu autorul, dar asta durează şi câţi ar mai comenta atunci?

    9 comentarii

  1. La Blogger este destul de avansat sistemul de comentarii. Nu are Gravatar, dar te poti loga cu un cont Blogger, WordPress, OpenID si inca vreo doua cand scrii un comentariu. Atunci sigur nu se poate fura identitatea in modul asta. Sau poti comenta direct cu Nume si Adresa, fara e-mail, dar aici deka e aceeasi problema ca la WordPress.

      (Citează)

  2. ma bucur ca le-ai aratat ca nu am comentat eu, frumushelule! daca vrei sa mai vorbim, ai emailul meu. poop! :)

      (Citează)

  3. My name is Alexandru Savu. Zis is a test.

    Cam nasoală problema asta. OpenID cred ca e cam singura soluție la identity theft.

      (Citează)

  4. Ba, asta cu poop e nasoala. Poop inseamna cacat in engleza. Nu da bine sa folosesti acest cuvant in loc de pup.

      (Citează)

  5. radu, macar pentru username-ul tau ar trebui sa adaugi o mica protectie…

    eu mi-am modificat fisierul wp-comments-post.php si nu las pe nimeni sa puna comment folosind adrese de mail selectate de mine, fara parolele aferente…

    daca nu vrei sa-ti bati capul cu php, iti dau liniile de cod…

      (Citează)

  6. asa cum a zis si pinky in comul de mai sus, daca vrei sa vorbim ai emailul meu:)
    singurele comuri pe care ti le-am dat sunt cele in care’ti spuneam ca nu sunt eu :)

      (Citează)

  7. la cata minte are ii mai ceri sa si scrie calumea?:))

      (Citează)

  8. incep sa cred ca moderarea comentariilor nu este o idee chiar atat de rea…

      (Citează)

  9. Trimite-mi codul pe email. Am facut si eu cate ceva pentru a bloca diverse manevre, dar poate ai o varianta mai buna.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus