un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Update Romania in Google Maps

20 Aug 2009  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Epopeea Google Maps continuă: mă plângeam pe blog că, în absenţa unei hărţi în Google Maps pentru România, servicii precum Latitude sunt inutile (mai ales pe telefoane precum Magic), iar apoi am observat că şi Somalia, Kenya, Etiopia sau Uganda au hărţi mai detaliate decât a noastră (căutaţi Mogadishu pe Google Maps şi veţi observa că au străzile mapate). Acum Google face îmbunătăţiri.

Google a anunţat că şi România este inclusă în programul Google Map Maker, ce permite editarea hărţilor. Pe site-ul oficial scrie că e “live” inclusiv la noi, iar pe TechCrunch, unde am găsit ştirea, se arată îmbunătăţirile făcute după accesul în program în cazul Pakistanului. Habar n-am ce e Map Maker ăsta, dar cu siguranţă e un mare pas în faţa spre o hartă normală în Maps şi pentru ţara noastră.

UPDATE!!!: Am citit la Skandalouz cum se face. E foarte simplu, pe imaginea din satelit a oraşului oricine poate face clic între două puncte şi să introducă un drum între ele, cu tot cu denumire. Pot fi adăugate şi locuri de interes, precum restaurante sau cafenele. Deja pe Map Maker Bucureştiul începe să arate a oraş, să sperăm că în curând modificările vor fi salvate în Google Maps. E nevoie doar de cont de Google, un tutorial e aici, Map Maker e aici. Promit să adaug cât mai multe străzi posibil şi sper ca lumea să adauge puncte de interes sau alte denumiri.

    16 comentarii

  1. Mersi de stire. Ma pun sa fac un drum pana in afara iasului, ca stiu lungimea in metri de la o curba la alta. Eventual mai adaug 2-3 locatii folositoare.

      (Citează)

  2. Am pus un drum si un han. http://img20.imageshack.us/img20/3642/dsc09230f.jpg Poate ne arati si noua ce ai pus si tu. :)

      (Citează)

  3. Momentan am pus strazi in cartierul Tineretului si niste alei prin parc, vreo 20 la numar. Am mai corectat ce au adaugat altii, am moderat niste puncte de interes prin zona. Astept sa mi se modereze si mie si sa mai adaug si alte detalii.

    Cam lipsesc regulile. Ar trebui facut un ghid general, astfel incat lumea sa foloseasca mereu diacritice, sa introduca denumirea strazii cu Strada sau Aleea sau Bulevardul in fata, sa scrie corect cate benzi sunt in total, pe unde e sens unic, etc. Multi doar trag o linie si asta e tot. Important e si sa te bagi doar unde cunosti bine ce se intampla, atunci cand e vorba de cartiere intortocheate.

      (Citează)

  4. N-am inteles exact cum ajungi sa moderezi modificarile altora. Presupun ca dupa vreo 3-4 adaugari poti verifica alte drumuri/locatii puse de altii.

      (Citează)

  5. Vezi ca ai in stanga si un meniu Moderate. Daca e ceva disponibil in zona, iti apare pe acolo, poti da click, poti sa aprobi/refuzi/sugerezi modificari, etc.

      (Citează)

  6. mie-mi da cam des Out of sync or so…

      (Citează)

  7. Am o problema. Am primit de la un moderator asta Hi,please undo the road and draw it again following the imagery. Sincer, habar n-am ce trebuie sa iau in calcul. Nwradu, daca stii despre ce e vorba, “arunca” un comentariu aici. :)

      (Citează)

  8. Adica l-ai trasat gresit. Vrea sa-l stergi si sa-l faci din nou, trasandu-l exact peste harta vazuta in modul Hybrid. Spune-mi unde e si cum il vad si eu, ca sa arunc un ochi.

      (Citează)

  9. interesant, cine oare trimite mesajele astea?

      (Citează)

  10. Mersi asa e. Eu am crezut ca trebuie sa le facem din burta, dar de fapt totul e mult mai usor cu modul hybrid. Oricum, l-am facut paralel cu cel din realitate, deci am nimerit cumva. A, am vazut multe greseli, nu stiu daca intentionate, dar sa pui CET iasi pe aeroport mi se pare rau intentionat.
    Si sistemul de moderare nu e tocmai ok, cu 2 conturi de google rezolvi problemele.

      (Citează)

  11. Chiar daca ceva e moderat si publicat, poate fi sters sau poti cere editarea entitatii. De multe ori e nevoie de mai multi moderatori care sa fie de acord.

    Cat despre mesaj, fie a fost dat de un moderator strain, fie tot romanii au ales sa scrie in engleza. De multe ori asa fac si eu, tocmai in cazul in care se mai uita si cineva de la Google. Limba internetului e engleza.

      (Citează)

  12. E foarte posibil ca cel care a scris sa nu fie roman, fiindca am pus un comentariu in romana la drum si nu cred ca ar fi scris in engleza daca vedea limba romana.

      (Citează)

  13. Daca sunteti interesati sa contribuiti mai mult exista un grup in google destinat celor care sunt preocupati de asta. Dupa parerea mea toti ar trebui sa ne punem blocul, scoala si locul de munca si cateva strazi in apropierea casei.

    Iata linkul spre grup : http://groups.google.com/group/mapping-romania

      (Citează)

  14. Eu consider ca blocul n-are ce cauta pe harta. O aglomeram de pomana cu denumiri precum Blocul 1, blocul 2, blocul 3, etc… Cui ii pasa? Iata ce as vrea eu de la fiecare:

    – sa-si mapeze strazile din jurul casei sau locului unde munceste, sau alte zone pe care le cunoaste bine
    – sa scrie denumirea precedata de “Strada”, “Aleea”, “Bulevardul” sau ce e cazul, cu diacritice
    – sa cunoasca sistemul de editare, sa stie sa introduca sensuri unice si ronduri, sa desparta bulevardele acolo unde exista separator
    – sa lase zonele complicate in sarcina celor care se pricep mai bine. Nu e nici o rusine sa nu stii sau sa nu ai timp sa faci o treaba buna, dar macar lasa pe altul. Exemplu orice artera mare din Bucuresti, 90% din ele fiind prost trasate, denumite si descrise.

      (Citează)

  15. Incepand de astazi, Romania este prezenta pe Google Maps. Am scris cateva detalii si explicatii la mine ( http://blog.itbox.ro/romania-este-prezenta-pe-google-maps/ ) Daca sunteti mai putin de acord cu linkul, imi cer scuze!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus