un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Omenirea viitorului: musulmana si neagra

16 Aug 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Lumea creştină va pieri în câteva generaţii, după calculele sociologilor, în opt-zece generaţii. Creştinii în Europa vor fi o mică minoritate, pentru că aşa este legea lui Dumnezeu: creşteţi şi va înmulţiţi şi stăpâniţi pământul. Cine credeţi că va stăpâni pământul? Cine creşte şi se înmulţeşte. Musulmanii sunt mai credincioşi că noi şi au o frică mai mare de Dumnezeu că noi.

Asta a spus IPS Serafim, mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord (se pare că există şi acest titlu), citat de Hotnews, dând exemplul Kosovo unde musulmanii au câte 8 copii. Probabil că este adevărat, mai ales dacă se bazează, aşa cum spune, pe studii sociologice şi statistici şi nu sunt doar vorbe scoase din burtă, după cum mai face uneori Biserica. Şi nu văd de ce n-ar fi adevărat: indiferent dacă există sau nu Dumnezeu, ceea ce este o dezbatere la nivel filosofic, teoretic, la nivelul practic situaţia este aceasta, că musulmanii au o frică mai mare de Dumnezeu şi de litera scripturilor religioase. Şi da, se cunoaşte. Statistic şi sociologic vorbind, numărul de creştini scade (creştere demografică mai slabă, poate chiar negativă) în timp ce musulmanii au tot mai multe familii iar avorturile nu există, deci peste 50 sau 100 de ani vor fi mult mai numeroşi.

De asemenea, sintagma “continentul negru” a rămas atribuită Africii mai mult în teorie sau ca sinonim. În realitate, aşa cum citeam în diverse articole, în Anglia se spune că în 2050 vor fi mai mulţi negri decât albi. Oricine a fost în Franţa recent s-a întors probabil cu părerea că acolo deja sunt mai mulţi, iar imigraţia continuă mereu. La o scară ceva mai mică se întâmplă şi în restul Europei, iar America are deja o populaţie numeroasă de culoare neagră. Tot demografic vorbind, negri au mai mulţi copii, deci aşa cum se întâmplă în cazul Angliei se va întâmpla şi în restul lumii. Nu am nimic cu negrii sau cu musulmanii, dar îmi pare rău să realizez că albii creştini sunt o specie pe cale de dispariţie tocmai datorită modului de viaţă (la fel ca în introducerea filmului Idiocracy, la noi întâi accentul se pune pe carieră, metodele contraceptive duc la apariţia a doar unu sau doi copii, există multe divorţuri, mulţi mor de tineri, etc).

Sau cealaltă posibilitate, viitorul aparține chinezilor și diverselor lor credințe și rituri.

    2 comentarii

  1. China are politica demografica de ani buni. Si cred ca o va pastra atat timp cat va fi limitata la teritoriul actual.
    Pariurile ar trebui sa fie pe India sau Brazilia.

      (Citează)

  2. Frumos articolul, dar ca cineva care a avut norocul sa traiasca intr-una din tarile “diocezei” acestei inalte fete bisericesti pot sa spun doar atat…musulmanii proaspat imigrati sunt cei ce au droaia de copii….la a doua generatie ei incep sa se occidentalizeze indeajuns ca la a treia generatie sa sufere de toate “defectele” vesticilor (natalitate, cariera, droguri). Mai am o obiectie…..nea’domnu’ sfantu’ demonstreaza o cam crasa necunoastere a istoriei religioase a regiunii balcanilor….kosovarii ca si bosniacii aveau o biserica proprie care era considerata eretica atat de ortodocsii din Constantinopol cat si de catolici…asa ca ei au ales metoda cea mai simpla de a scapa de represalii….conversia en mase la islam (religia Imperiului Otoman). cat despre Franta…cine a facut o vizita stie ca numai negru acolo nu vrei sa fii….e aproape cam cum ar fi sa fii tigan in Romania, dar ceva mai rau. concluzia…stati linistiti ca singura diferenta in 50 de ani pentru europeni va fi doar putin mai mixta si atat( a vazut cineva cum arata englezoiacele? au nevoie de ceva sange strain ca nu iti mai dai seama care e femeie care barbat)…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus