un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mircea Badea si laptopul

22 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Când am citit că faza cu distrugerea laptopului a fost o reclamă mascată la Toshiba şi garanţiile lor extinse şi pentru cazurile de accident (şi prosteală la televizor, se pare), am fost indignat. După câteva clipe de cugetare mi-am dat seama că nu prea am motive să fiu. Nu pot fi indignat decât pentru faptul că momentul de publicitate nu a fost anunţat cu acel P încercuit şi plasat în colţul ecranului. Poate se sesizează CNA-ul şi dă vreo amendă, dar mai contează?

Indignaţi ar trebui să fie doar cei ce au luat ţeapă în urma emisiunii lui Mircea Badea. Toţi aceia care au urcat zeci de clipuri pe YouTube, cu momentele în care Badea dă cu pumnul sau cu bastonul în calculator. Toţi aceia care au scris pe bloguri despre cât de cool e M.B. pentru că a stricat un laptop. O căutare pe Twitter găseşte o grămadă de menţiuni de acest gen. Vreo trei ziare au scris un articol pe această temă. Google deja are mii de rezultate despre Mircea Badea şi laptopul exploziv. Omul şi-a făcut treaba perfect, doar a dat foc la un laptop în emisiune, iar reclama la Toshiba a fost făcută de miile de alţi oameni ce îl admiră sau din contră, îi scot în față fiecare greşeală sau pur şi simplu consideră că acea păţanie a reprezentat un subiect excelent de pus pe blog sau în ziar. Nu ştiu ce audiență are În Gura Presei sau dacă cei ce se uită la acea emisiune fac parte din publicul ţintă al Toshiba (de exemplu bunică-mea se uită, dar nu ştie ce e un laptop), dar reclama adevărată a fost făcută pe net, propagată de multe ori chiar de acei oameni care nu-l suportă pe Badea şi au văzut aici doar o ocazie de a scrie “haha, era să moară Badea că i-a explodat laptopul în cap! Ce prost!”. Iată că nu, Badea a încasat banii de reclamă, dar aceasta s-a făcut și răspândit pe gratis. Cine râde acum? Probabil Mircea Badea de la bordul Avensis-ului.

Acum netul e împărţit în două: oamenii care în loc să aprecieze genialitatea ideii o condamnă cu “băi ce urât din partea lui Badea!” (asta a fost şi prima mea reacţie), deşi acum două zile ziceau probabil exact opusul, şi cei care scriu “eu am fost convins de la început că e o reclamă, m-am prins că e o făcătură”. Clar! Jumătate din țară se trage din Sherlock Holmes.

Pentru cei ce nu sunt la curent: filmul cu explozia şi bătaia, apoi anunţul că e o reclamă (fără comentarii, pentru că toată lumea înjura și dintr-o dată Toshiba n-a mai fost pusă într-o lumină bună).

Daca iau și eu un laptop Toshiba și îl arunc pe jos, îl lovesc cu pumnul și cu un baston, mi-l înlocuiește și mie garanția aia șmecheră?

    11 comentarii

  1. BTL always!

      (Citează)

  2. Asta se numeste reclama folosindu-te de kilele de ura care zburda pe net impotriva ta…genial.

      (Citează)

  3. bine… si eu am pus pe blog filmuletul cu badea si laptopul in seara aia… mi s-a parut mult prea tare…

    in acelasi timp, m-am intrebat ca un amarat de inginer electronist, cum dracu sa explodeze un laptop de la o cadere de tensiune, cand are alimentare exterioara si in cel mai rau caz trebuia sa explodeze doar alimentatorul… si restul echipamentelor din studio…

    dar m-am amuzat prea tare si am trecut peste asta… si totusi, expresia de pe fatza lui cand explodeaza bateria este cat se poate de veridica… daca faci stop cadru si te uiti…

      (Citează)

  4. Sunt putin dezamagit, a fost fun tot spectacolul, acum ca a fost o reclama, parca nu mai imi vine sa rad oricat m-as uita… nu ca m-as bucura de raul altuia… oricum, chiar si asa nu mi se pare o reclama ci mai mult o anti reclama, chit ca si aceasta ar fi tot reclama…doar ca are un minus inainte zic eu. Pentru grozavia aia nu mi-as lua Toshiba, laptop care poate crapa asa de repede…fiindca nu laptopul este mare problema atunci cand se buleste, ci datele de pe el, care costa sa ti le recuperezi plus alte instalari/nesiguranta documentelor etc…

      (Citează)

  5. Eu nu inteleg ceva. Si daca este reclama care este problema?
    Este primul care face reclama la ceva in timpul emisiunii sale. Este criza, metodele de promovare sunt cat mai neconventionale. Au vrut sa arate ceva si au reusit, au scos in evidenta o garantie.
    Update: Daca ajuta la ceva, nu sunt fan Badea.

      (Citează)

  6. pentru ca el este primul care condamna asta la altii…

      (Citează)

  7. Un exemplu ca sa imi reimprospatez memoria…..?

      (Citează)

  8. Daca prin vene v-ar curge audienta ai primi donatorii de or ce fel ,badeaface prea putin anca si daca maine cineva ar ridica stacheta poate ar face si el deocamdata se rezuma la a fi doar papagal nu spune nimic nou pacat de alti mai capabili care s-au dat la fund precum a zis chiar badea o sa ne ia dracu antrun an asa ca profitati de viata de soare de mare de munte nu astia de la noi grecia si mai ancolo plecati si lasatii sa faca spume totii ca alt ceva no sa se antample.ADIO SI NAM CUVINTE

      (Citează)

  9. Stateam si ma gandeam de ce in unele emisiuni prezentatorii evita cu fanatism sa pronunte marci, nume de produse, etc. Ma gandeam ca le e frica de CNA dar ceva nu se lega. Nu am vazut niciodata CNA-ul sa fie un organ asa tare incat sa taxeze orice scapare a televiziunilor. Zilele astea m-am luminat. De fapt ei evita sa faca reclama mascata GRATUITA, cine ar mai cumpara publicitate mascata daca ei fac asta pe gratis.

      (Citează)

  10. care este idealul tau in viata?e femeia cu mustata?bubui de inteligenta.o sa fii acuzat de trafic de inteligenta si port ilegal de frumusete.cred ca nu ai dreptul moral sa faci japite cetatenii acestei tari care nu au votat cum vrei tu si acolitii tai.esti prea josnic si ai o emisiune de prost gust.halal emisiune,halal moderator.daca iese base presedinte esti in stare sa-ti dai foc…si asa vroiai tu sa faci afaceri cu chibrituri…la gherla parca?vezi ca mai este ceva la gherla cu zabrele…hahaha

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus